Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θέλει να αγοράσει τη Νιουκάσλ

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θέλει να αγοράσει τη Νιουκάσλ

Αμερικάνικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρεται να εμπλακεί μετοχική στη Νιουκάσλ.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη. Βέβαια, στη Δύση έγινε πασίγνωστος για τους λάθος λόγους, αφού θεωρήθηκε ο πραγματικός υπαίτιος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Έκτοτε, ο Σαουδάραβας μονάρχης καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει το image του και ένας από τους στόχους του είναι η ανάμειξη του στην Premier League. Τον Οκτώβριο του 2018 ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διαπραγματεύτηκε την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ, αλλά δεν συμφώνησαν.

Λίγο πιο βόρεια, στη Νιουκάσλ, ο Άγγλος επιχειρηματίας Μάικ Άσλι αναζητά αγοραστή για τις μετοχές του στην ομώνυμη ομάδα. Όμως, δεν πουλάει… κοψοχρονιά και ήδη έχει διακόψει τις επαφές με αρκετούς ενδιαφερόμενους… Ο πρώτος ήταν ο Άγγλος παράγοντας, Πίτερ Κένιον και ένα γκρουπ επενδυτών από το Άμπου Ντάμπι με επικεφαλής τον Σεΐχη Καλέντ μπιν Ζαγιέντ, ακολούθησε ένα αμερικάνικο κονσόρτσιουμ με την ονομασία GACP Sports και τελευταίος ήταν ένας μεξικανικός επενδυτικός όμιλος με την εταιρία Orlegi Sports.

Πλέον, οι δρόμοι του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Μάικ Άσλι ίσως να συναντήθηκαν… Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ο Σαουδάραβας μονάρχης πιστεύει ότι η Νιουκάσλ είναι το «όχημα» του για να επενδύσει στην Premier League και προσφέρει 340 εκατομμύρια λίρες για τις μετοχές του Άγγλου επιχειρηματία.

Οριστικό deal δεν υφίσταται μέχρι στιγμής, αλλά ο Άσλι το σκέφτεται σοβαρά. Άλλωστε, η δημοφιλία του στο Σεντ Τζέιμς Παρκ έχει αγγίξει ιστορικό χαμηλό και δεν κερδίζει κάτι από την ενασχόληση του με τους «ανθρακωρύχους»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ