Το Μιλάνο ζει ξανά στιγμές δόξας: Η «μάχη» Μίλαν – Ίντερ για τον τίτλο που… κόβει την ανάσα!

Το Μιλάνο ζει ξανά στιγμές δόξας: Η «μάχη» Μίλαν – Ίντερ για τον τίτλο που… κόβει την ανάσα!

Μίλαν και Ίντερ φαίνεται πως θα το πάνε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος - Η μεγάλη «μάχη» για το scudetto και το πρόγραμμα των δύο ομάδων έως το φώτο φίνις

«Το απόλυτο θρίλερ». Αυτή είναι μία φράση που θα μπορούσε να περιγράψει το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Ιταλία!

Η «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή στη γειτονική μας χώρα καλά κρατεί. Και πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Μίλαν ή Ίντερ; Ίντερ ή Μίλαν; Το πολύ σε έναν μήνα θα έχουμε μάθει την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Θα κατακτήσουν δεύτερο σερί πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»; Ή θα ανέβουν στην κορυφή μετά από 11 ολόκληρα χρόνια οι «ροσονέρι»;

Από το 2011 είχαμε να δούμε τις δύο σπουδαίες ομάδες του Μιλάνου να μονομαχούν για τον τίτλο. Τότε η Μίλαν το είχε πάρει για 6 πόντους διαφορά από την Ίντερ (82-76).

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και πολύ πιο αμφίρροπα. Η Μίλαν προπορεύεται με 74 βαθμούς και η Ίντερ ακολουθεί με 72. Ωστόσο, οι «νερατζούρι» έχουν ένα ματς λιγότερο, καθώς έχουν παίξει 33 παιχνίδια μέχρι τώρα, ενώ οι «ροσονέρι» 34. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το… θρίλερ θα διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμη. Ίσως μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Αμφότεροι οι σύλλογοι κατέκτησαν πολύ σημαντικές νίκες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η μεν Ίντερ το Σάββατο επικράτησε εντός έδρας της Ρόμα με 3-1, με τον Μουρίνιο, μάλιστα, να δηλώνει ευθέως πως εύχεται να βγει πρωταθλήτρια η Ίντερ. Η Μίλαν, από την άλλη πλευρά, πήρε σπουδαίο «διπλό» χθες Κυριακή με σκορ 2-1 στην έδρα της Λάτσιο.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, καμία από τις δύο διεκδικήτριες του scudetto δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει έτσι εύκολα τα… όπλα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται. Το πρόγραμμα των δύο ομάδων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ας ξεκινήσουμε με τη Μίλαν. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα τη Φιορεντίνα που «καίγεται» για βαθμούς στη «μάχη» για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ στα τρία τελευταία ματς θα αντιμετωπίσει τις Βερόνα εκτός έδρας (σχετικά αδιάφορη), Αταλάντα εντός έδρας (παλεύει για μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και κλείνει τις υποχρεώσεις της με την αδιάφορη Σασουόλο εκτός έδρας.

Όσον αφορά την Ίντερ, η οποία κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς με ένα δικό της 5/5 κατακτά σίγουρα το πρωτάθλημα, έχει το εξής πρόγραμμα: εκτός με την αδιάφορη Μπολόνια, εκτός με την αδιάφορη Ουντινέζε, εντός με την αδιάφορη Έμπολι, εκτός με την Κάλιαρι που δίνει μεγάλη «μάχη» για την παραμονή και ολοκληρώνει με τη Σαμπντόρια (που επίσης είναι κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού) στο Μιλάνο.

Η Ίντερ, που έχει και ματς λιγότερο, φαίνεται πως έχει λίγο πιο βατό πρόγραμμα. Αλλά το θέμα επίσης είναι ότι πρόκειται να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στις 11 Μαϊου κόντρα στη Γιουβέντους. Έχει κι αυτό τη σημασία του, καθώς η Ίντερ διεκδικεί έναν παραπάνω στόχο από τη Μίλαν…

Τεράστιο το ενδιαφέρον λοιπόν στην Ιταλία. Σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα!

Η βαθμολογία στην κορυφή της Serie A:

1. Μίλαν 74 βαθμούς (34 αγώνες)

2. Ίντερ 72 βαθμούς (33 αγώνες)

Το πρόγραμμα της Μίλαν:

-Φιορεντίνα, εντός (1/5)

-Βερόνα, εκτός (8/5)

-Αταλάντα, εντός (15/5)

-Σασουόλο, εκτός (22/5)

Το πρόγραμμα της Ίντερ:

-Μπολόνια, εκτός (27/4)

-Ουντινέζε, εκτός (1/5)

-Έμπολι, εντός (6/5)

-Κάλιαρι, εκτός (15/5)

-Σαμπντόρια, εντός (22/5)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ