Πιόλι: «Να πλησιάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων της Ευρώπης»

Πιόλι: «Να πλησιάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων της Ευρώπης»

Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Μίλαν και τόνισε ότι στόχος είναι οι ροσονέρι να ανέβουν στο κορυφαίο επίπεδο και στην Ευρώπη.

Λίγες ημέρες αφότου οδήγησε τη Μίλαν στην κατάκτηση του σκουντέτο, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ο Στέφανο Πιόλι έθεσε την επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ ως τον επόμενο στόχο των «ροσονέρι».

Ο 56χρονος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να «χτίσει» πάνω στην πρόοδο που εμφάνισε τη φετινή σεζόν, παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι πολλά θα κριθούν από την απαραίτητη ενίσχυση κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

«Είναι σαφές ότι το επίπεδο των 5-6 κορυφαίων (ομάδων) της Ευρώπης είναι πολύ-πολύ υψηλό. Αλλά κι εμείς μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Θα εξαρτηθεί και από το αν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας για την ενίσχυση της ομάδας» δήλωσε σε διαδικτυακή συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Πιόλι, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα τατουάζ στο χέρι με τον αριθμό 19, όσα και τα πρωταθλήματα που έφτασε η Μίλαν.

Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν τη φετινή χρονιά στο Champions League, αλλά τερμάτισαν τέταρτοι σε έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο, με αντιπάλους τη Λίβερπουλ, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Πόρτο.

«Μας έλειψε λίγη εμπειρία. Για πολλούς ήταν η πρώτη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση και υπήρχε και η αξιοσημείωτη ποιότητα των αντιπάλων μας. Πιστεύω όμως ότι η πρόοδος που παρουσιάσαμε αυτή τη χρονιά μπορεί να μας επιτρέψει να πλησιάσουμε σε αυτό το επίπεδο» δήλωσε ο Πιόλι.

Ο προπονητής της Μίλαν υποστήριξε ότι η υποχώρηση των ιταλικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα (ιδιαίτερα στο Champions League) οφείλεται στην έλλειψη έντασης και ρυθμού στα παιχνίδια του καμπιονάτο και εκτίμησε ότι χρειάζονται λιγότερα σφυρίγματα από τους διαιτητές και λιγότερες διακοπές στη διάρκεια των αγώνων. Εμφανίστηκε μάλιστα θετικός στο ενδεχόμενο καθιέρωσης και στο ποδόσφαιρο του «καθαρού» χρόνου παιχνιδιού, όπως συμβαίνει σε άλλα ομαδικά σπορ.

Ο Στέφανο Πιόλι ρωτήθηκε για τα ματς που έπαιξαν τον κομβικότερο ρόλο στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και στάθηκε «… στην ανατροπή στο ντέρμπι (το 2-1 επί της Ιντερ τον Φεβρουάριο, χάρη σε δύο γκολ του Ζιρού), γιατί χωρίς αυτή θα ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στην κορυφή, και τη νίκη στην έδρα της Λάτσιο (2-1, με γκολ του Τονάλι στις καθυστερήσεις, στα τέλη Απριλίου), η οποία ήρθε αμέσως μετά την ήττα στο ντέρμπι του κυπέλλου». Πρόσθεσε, όμως, ότι το «κλειδί» της επιτυχίας ήταν η μεγάλη αυτοπεποίθηση και η αυτοσυγκέντρωση των παικτών, ήδη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

«Οταν δουλεύεις με νέους, πρέπει να τους δώσεις εμπιστοσύνη και χρόνο και εμείς τους δώσαμε. Ομως, τα αποτελέσματα ήρθαν επίσης χάρη σε ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, όπως ο Ζιρού, ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Κιάερ, ο Φλορέντσι, ο Μενιάν, παίκτες που έχουν ήδη κερδίσει σημαντικά πράγματα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς, τόσο για εμένα όσο και για τους νεαρούς» κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ