Ολυμπιακός : Το ντόμινο των wingers – Ώρα Γκραντέλ

Ολυμπιακός : Το ντόμινο των wingers – Ώρα Γκραντέλ

Τι γίνεται με τον Ταμάρι αλλά και (δεν γίνεται) με τον Ονιεκούρου.

Προσεχώς ελεύθερος λοιπόν ο Μαξ Γκραντέλ. Σε μια υπόθεση που κυλά όπως αναμένεται. Και που ο Ολυμπιακός ασχολείται σοβαρά εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Μια μεταγραφική ιστορία που με υπομονή την έχει φέρει στο… πιάτο του. Με τον γνωστό αξιόπιστο τρόπο του. Χωρίς φασαρία. Και κυρίως χωρίς βιασύνη σε ένα καλοκαίρι που ως τώρα μοιάζουν όλα «παγωμένα» έπειτα από το lockdown.

Θέμα χρόνου, παραδέχονται οι Γάλλοι, ο Ιβοριανός να λύσει τη συνεργασία του με την Τουλούζ. Και βεβαίως να είναι πια και τυπικά διαθέσιμος στη μεταγραφική αγορά.

Αν θα κάνουν οι Πειραιώτες την κίνηση τους; Όλα αυτό δείχνουν. Καιρό τώρα. Για αυτό «δουλεύουν». Είναι σταθερά σε ανοιχτή γραμμή με τον ποδοσφαιριστή. Έχουν εντατικές συνομιλίες το τελευταίο 20ήμερο. Και τέλος πάντων είναι πάντα ο Γκραντέλ πολύ ψηλά σε μια λίστα που επί της ουσίας «χωράει» διαφορετικές εκδοχές wingers για ένα παζλ υπό διαμόρφωση, αλλά που έχει μια συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Προφανώς λοιπόν ο 32άχρονος «ακραίος» με την καριέρα των 100 γκολ μπορεί κάλλιστα να πιάσει λιμάνι. Και να δώσει κάτι που οι Πειραιώτες δεν έχουν. Ακραίο με μεγάλη ικανότητα στην εκτέλεση. Στο γκολ. Αυτό που ψάχνουν πριν από όλα. Η… προτεραιότητα που λέγαμε.

Ο Γκραντέλ ξεκινά από αριστερά με δεξί πόδι. Πατά περιοχή. Και σκοράρει. Με συνέπεια, που προφανώς στην ελληνική μετάφραση… πολλαπλασιάζεται. Και αυτό το τελευταίο φάνηκε πολύ καθαρά αυτό φέτος. Σε άλλες περιπτώσεις. Στην δημιουργία του Βαλμπουενά. Στην εκτέλεση του Ελ Αραμπί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο για ποδοσφαιριστές σαν αυτούς, τα κάνει όλα να φαίνονται πιο εύκολα.

Ο Ολυμπιακός δεν κρατά τους wingers στη… γραμμή. Αν το έκανε πιθανότατα ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς θα ήταν ο υπ αριθμόν 1 στην αξιολόγηση των ακραίων. Ζητά από αυτούς να συγκλίνουν, να δίνουν το επιθετικό πλάτος στους μπακ. Να πλησιάζουν στην περιοχή. Στο «ζευγάρι εντεκάδας» από τα τέλη Γενάρη, αυτό κάνουν και ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιώργος Μασούρας. Ο Γάλλος για να «φτιάχνει» με την τρομερή του ικανότητα στη πάσα. Ο Μασούρας για να λειτουργεί ως «δεύτερος» παίκτης περιοχής. Ο Έλληνας άσος που φέτος έχει πετύχει 11 γκολ. Όχι λίγα. Όχι όμως και πολλά σε σχέση με τον συντελεστή δημιουργώ/σκοράρω της ομάδας. Ο Γκραντέλ εάν και εφόσον θα διεκδικήσει αυτή τη θέση της εντεκάδας.

Για την ίδια «δουλειά» ο Πέδρο Μαρτίνς είχε επιλέξει και κοίταζε πολύ προσεκτικά τον Χένρι Ονιεκούρου. Τον 21άχρονο Νιγηριανό που φέτος αγωνίστηκε ελάχιστα –σαν δανεικός- στη Γαλατασαράι. Ανήκει στη Μονακό. Εκεί νέος προπονητής είναι ο Κόβατς. Και θέλει να τον κρατήσει. Να του δώσει μια ευκαιρία. Αυτό ισχύει. Και όπως είναι τα πράγματα δεν προσφέρει δυνατότητες για ασχοληθούν οι Ερυθρόλευκοι. Απλά δεν γίνεται με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτό έχει τη σημασία του, για την υπόθεση Γκραντέλ. Που προφανώς γίνεται.

Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Πως ο Ολυμπιακός έχασε στα τέλη Γενάρη τον Ντανιέλ Ποντένσε. Που γκολ δεν έβαζε. Αλλά που ήταν μια… κατηγορία μόνος του στο να «αναστατώνει» τις αντίπαλες άμυνες. Να χαλά την ισορροπία τους. Να δημιουργεί καταστάσεις. Προφανώς λοιπόν και οι Πειραιώτες είναι πάντα με τα μάτια ανοικτά αν βρεθεί κάτι αντίστοιχο. Με παρόμοια χαρακτηριστικά. Και βρέθηκε στο πρόσωπο του Μούσα Ελ Ταμάρι. Ναι, του 23άχρονου Ιορδανού μεσο-επιθετικού του ΑΠΟΕΛ. Ενός ποδοσφαιριστή όμως που όπως είναι τα πράγματα και παρά τα όσα γράφονται, περισσότερο μοιάζει αυτή τη στιγμή πιθανό να αποκτηθεί το καλοκαίρι του ΄21 παρά στο τρέχον.

Ο ΑΠΟΕΛ σύμφωνα με πληροφορίες ζητά 3 εκατ ευρώ από τον Ολυμπιακό. Για έναν παίκτη που σε έξι μήνες μένει ελεύθερος. Ο Ταμάρι φυσικά και θέλει να φορέσει τα Ερυθρόλευκα. Φυσικά και από την πλευρά του πιέζει για αυτό. Αλλά αν οι Κύπριοι ρισκάρουν ζητώντας αυτά τα χρήματα –προφανώς όχι μόνο από τον Ολυμπιακό- να τον χάσουν… τσάμπα; Τότε οι Πειραιώτες δεν μπορούν να τους χαλάσουν το κέφι.

Σημειώστε κάτι ακόμη. Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι μεταγραφικές κινήσεις είναι ελάχιστες. Και οι προσφορές εντελώς διαφορετικές σε σχέση με εκείνες που θα υπέθετε κανείς τον Φλεβάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ