Παναθηναϊκός : Ο Ντρεοσί τσεκάρει ξανά τον αντί-Εμβιλά (vids)

Παναθηναϊκός : Ο Ντρεοσί τσεκάρει ξανά τον αντί-Εμβιλά (vids)

O γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει στη short-list του για τη μεσαία γραμμή τον 28χρονο Κογκολέζο αμυντικό χαφ, Τζιάνι Ιμπούλα. To10.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει θέσει σε προτεραιότητα την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Περιμένει έναν μέσο αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο με τους Κουρμπέλη, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο. Και τον χρειάζεται άμεσα, αφού ήδη το ημερολόγιο δείχνει 18 Ιανουαρίου. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός με το «διπλό» επί του Άρη επανήρθε δριμύτερος στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League.

O Πιερ Ντρεοσί κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να ικανοποιήσει τον Μπόλονι, πάντα στο σφιχτό οικονομικό πλαίσιο που έχει ορίσει η διοίκηση. Δεν είναι εύκολο αλλά ο Γάλλος θεωρεί ότι θα τα καταφέρει. Κινούμενος κυρίως στην αγορά που ξέρει καλύτερα: τη γαλλική.

Παλιός γνωστός του Ντρεοσί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», ο Ντρεοσί τσεκάρει πολύ σοβαρά έναν ποδοσφαιριστή από το παρελθόν του. Έναν αμυντικό χαφ τον οποίο ήθελε πριν οχτώ χρόνια, όταν εργαζόταν στη Ρεν και τον προόριζε για αντικαταστάτη του Γιαν Εμβιλά: τον Τζιάνι Ιμπούλα.

Ο Ιμπούλα γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1992 στην βελγική πόλη Βιλβορντέ από Κογκολέζους γονείς. Παρότι γεννήθηκε στο Βέλγιο, πολιτογραφήθηκε Γάλλος, ενώ διατηρεί την κογκολέζικη υπηκοότητα και έχει χρηστεί δύο φορές διεθνής με την αφρικάνικη χώρα.

Τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο Ντρεοσί ήθελε τον Ιμπούλα στη Ρεν, εκείνος συστηνόταν στο γαλλικό ποδόσφαιρο με τη Γκινγκάμπ. Ως ένας δυναμικός αμυντικός χαφ, με τρεξίματα, ένταση και με καλή τεχνική κατάρτιση. Με ύψος 1,86μ., καλή σωματοδομή και αριστεροπόδαρος.

Πολλές και ακριβές μεταγραφές

Με την Γκινγκάμπ ο Ιμπούλα έπαιξε 90 παιχνίδια (4 γκολ/2 ασίστ). Μετακόμισε στη Μασσαλία (76 συμ./3 γκολ/4 ασίστ), πέρασε από την Τουλούζη (38 συμ./1 γκολ/2 ασίστ), πήγε στην Αγγλία για τη Στόουκ Σίτι (28 ματς/2 γκολ), από την Ισπανία για τη Ράγιο Βαγιεκάνο (24 συμ/1 γκολ/1 ασίστ), είχε μία μικρή ιταλική εμπειρία με τη Λέτσε (4 συμ./1 γκολ) και αγωνίστηκε και στην Πόρτο (21 παιχνίδια/2 ασίστ).

Οι μεταγραφές του Ιμπούλα μόνο φτηνές δεν ήταν… Η Μαρσέιγ δαπάνησε 7,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από τη Γκινγκάμπ. Αντίστοιχα, η Πόρτο για να φέρει τον Κογκολέζο χαφ στο Οπόρτο πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα πιο υψηλό ήταν το αντίτιμο για τη Στόουκ Σίτι, που ορίστηκε στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τέλει, μετά τους δανεισμούς, από την αγγλική ομάδα έμεινε ελεύθερος στις 21 Φεβρουαρίου του 2020. Δύο μέρες αργότερα συμφώνησε με τη ρωσική Σότσι, με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Όμως, κάτι η πανδημία του κορωνοϊού, κάτι το κλίμα στη Ρωσία, ο Ιμπούλα δεν προσαρμόστηκε ποτέ, έπαιξε μόνο 30 λεπτά σε ένα παιχνίδι και αποδεσμεύτηκε την 1η Σεπτεμβρίου.

Η επιστροφή στα γνώριμα λημέρια

Τότε ο Ιμπούλα αποφάσισε να επιστρέψει εκεί που άρχισε: στη Γκινγκάμπ. Στις αρχές Οκτωβρίου ενσωματώθηκε στις προπονήσεις των «ρεζερβών» και τον Δεκέμβρη προβιβάστηκε άτυπα στην πρώτη ομάδα. Ο προπονητής και η διοίκηση εξέτασαν το ενδεχόμενο να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 28χρονο αμυντικό χαφ, αλλά λογάριαζαν χωρίς εκείνον…

Στις 30 Δεκεμβρίου, παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2021, ο Ρεϊμόντ Ντομενέκ τηλεφώνησε στον Ιμπούλα και του ζήτησε να δοκιμαστεί από τη Ναντ. Ο Ιμπούλα δεν το πολυσκέφτηκε, ένεκα και της διαφοράς κατηγορίας. Στη Ligue 1 η Ναντ, στη Ligue 2 η Γκινγκάμπ. Οπότε, ο Κογκολέζος πήγε για το… μεγάλο ψάρι.

Δυστυχώς για αυτόν (και ίσως ευτυχώς για τον Ντρεοσί) το ρίσκο δεν του βγήκε… Ο Ντομενέκ τον ενημέρωσε πριν δύο μέρες ότι δεν θα του προσφέρει συμβόλαιο και ο Ιμπούλα άρχισε ξανά την αναζήτηση για ομάδα. Διότι στο ενδιάμεσο, η Γκινγκάμπ, δυσαρεστημένη από τη συμπεριφορά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον κατηγορεί για αγνωμοσύνη!

Η προοπτική του Παναθηναϊκού

Κάπου εδώ εμφανίζεται στην ιστορία ο Ντρεοσί. Ξέρει καλά τις δυνατότητες του Ιμπούλα. Έχει δισταγμούς για την αγωνιστική κατάσταση του, αλλά όπως έμαθε to10.gr, επικοινώνησε με τον Ρεϊμόντ Ντομενέκ και έλαβε ενθαρρυντικές πληροφορίες. Όσο για το οικονομικό, ο Ιμπούλα διεμήνυσε ότι το πρώτο μέλημα του είναι ο ρόλος του στο πλάνο του προπονητή και όχι τα λεφτά.

Παράλληλα, για τον Κογκολέζο αμυντικό χαφ ήταν εύκολο να μάθει και ο γνώστης της γαλλικής αγοράς, Λάζλο Μπόλονι. Με τις εντυπώσεις που μεταφέρθηκαν στον προπονητή του Τριφυλλιού να είναι πολύ καλές για το σημείο που βρίσκεται ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής.

Μαζί με τον Ιμπούλα ο Ντρεοσί εξετάζει και 2-3 αμυντικούς χαφ ακόμα. Πάντως, ο 28χρονος μέσος συγκαταλέγεται σίγουρα στη short-list του γενικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ο Ιμπούλα λαχταρά να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο και όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες «θέλω να αποτελέσω μέρος ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που θα μου επιτρέψει να αναδείξω ξανά την αξία μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ