Ανσαριφάρντ : Σίγησε το κανόνι…

Ανσαριφάρντ : Σίγησε το κανόνι…

Στα τελευταία ματς, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει χάσει τη... στενή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου, ο Ιρανός επιθετικός μετράει μόλις ένα γκολ και ο Ανδαλουσιανός κόουτς... πονοκεφαλιάζει.

Στα πρώτα ματς της σεζόν, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποτελούσε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Άλλωστε, ολόκληρη πρόκριση στους ομίλους του Europa League έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, με τον Ιρανό φορ να βρίσκει δίχτυα και στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Γενικά, με τον Μάσιμο Καρέρα στην άκρη του πάγκου, ο Ανσαριφάρντ ήταν η αιχμή του δόρατος της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης, με τον έμπειρο φορ να ξελασπώνει σε αρκετές περιπτώσεις τον Δικέφαλο.

Σε 19 ματς, με τον Ιταλό τεχνικό στο «κιτρινόμαυρο τιμόνι», ο 30χρονος παίκτης μετρούσε 8 γκολ, έχοντας πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του.

Ωστόσο, η κατάσταση δείχνει τελείως διαφορετική από τη στιγμή που ανέλαβε ξανά τα ηνία της ομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Καρίμ έχει αγωνιστεί σε 11 αναμετρήσεις, με τον Ανδαλουσιανό στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ποιος είναι ο απολογισμός του; Μόλις ένα γκολ, με τον Ανσαριφάρντ να δείχνει μακριά από τον καλό του εαυτό.

41 μέρες μακριά από το γκολ

Το… κανόνι της ΑΕΚ έχει σιγήσει. Για τα καλά. Ο Ανσαριφάρντ έχει χάσει την στενή επαφή που είχε με τα αντίπαλα δίχτυα. Τελευταία φορά που σκόραρε με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν στις 11 Ιανουαρίου και στο 3ο ματς του Μανόλο Χιμένεθ. Τότε, η Ένωση δραπέτευσε από το ΔΑΚ της Λαμίας, με τον 30χρονο να είναι ο μοναδικός σκόρερ του ματς.

Τρανό παράδειγμα της όχι και τόσο καλής κατάστασης του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αποτελεί μια χθεσινή φάση από το Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί, που η ΑΕΚ γκέλαρε για ακόμη μια φορά, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 44ο λεπτό του ματς και με το σκορ στο 1-2, ο Τάνκοβιτς έκανε καταπληκτική ενέργεια πάνω στη γραμμή, έστρωσε στον Σιμάνσκι, με τον Πολωνό να σημαδεύει το δοκάρι. Στην επαναφορά και μπροστά από το τέρμα, ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ. Ήταν ίσως μια απόδειξη της… κατάρας που τον κυνηγάει στα τελευταία ματς.

Ο Ανσαριφάρντ είναι παίκτης-βαρόμετρο για την ΑΕΚ. Με μια κίνηση, από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, μπορεί να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό από την τρύπα της… βελόνας. Αποτελεί μείζον θέμα για τον Χιμένεθ, το γεγονός πως ο Ιρανός δυσκολεύεται αφάνταστα να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα. Με την ΑΕΚ να κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες, όσον αφορά τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός καλείται να λύσει το… γρίφο με τον Ιρανό επιθετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ