Γιατί παράτησε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν;

Γιατί παράτησε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν;

Στο μακρινό Ροστόφ εδώ και μήνες. Και ο ΠΑΟΚ διαλυμένος. Παρατημένος από τον Ιβάν Σαββίδη…

Δεν χρειάζεται να είσαι insider στα θέματα του ΠΑΟΚ για να καταλάβεις τι συμβαίνει στον σύλλογο εδώ και περίπου ένα χρόνο. Μόνο η ταμπέλα «Κλειστόν λόγω κατεδαφίσεως» λείπει έξω από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα παρατημένη. Από τα ψηλά έως τα χαμηλά.

Μια ομάδα χωρίς κανονικό προπονητή, χωρίς κανονικούς ποδοσφαιριστές, χωρίς κανονική διοίκηση. Μια ομάδα που και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως δεν λειτουργεί τίποτα! Ο ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Σαν τον Ρέμπε που μετά από λίγους μήνες στον ΠΑΟΚ παίρνει τα μπογαλάκια του φεύγει.

Άλλη μια… επιτυχημένη κίνηση του Ιβάν και των συνεργατών του, ο Γερμανός την κάνει τώρα γιατί βλέπει πως τα δύσκολα έρχονται. Καιρό έψαχνε δουλειά στην Γερμανία, την βρήκε… λάκισε. Φεύγει και ο Πασχαλάκης που του την έπεσαν χθες οπαδοί του ΠΑΟΚ (σ.σ. καλά πως βρέθηκαν στο γήπεδο;) στην Τούμπα.

Και όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που με «όπλο» τη «δική του» ΕΠΟ και τη «δική του κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» πήρε πριν δύο χρόνια το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά από τρεις δεκαετίες. Ο ΠΑΟΚ εκείνος είχε συγκεκριμένα ατού για να μπορέσει να φτάσει στην κορυφή, όπως έφτασε. Στο λεγόμενο πρωτάθλημα των… Πρεσπών. Συνέβησαν τα πάντα. Αλλά τι έγινε γίνει για να έρθει στην επιφάνεια ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστό τοις πάσης. Έχουν πέσει προ πολλού οι μάσκες.

Τι έγινε από τότε όμως μέχρι τώρα. Από εκείνο το πρωτάθλημα έως τώρα. Γιατί ο Ιβάν Σαββίδη παράτησε τον ΠΑΟΚ; Γιατί εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται… αυτοεξόριστος στο Ροστόφ; Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Γιατί έχει αφήσει πίσω τους υπαλλήλους ανίκανους να τρέξουν την ομάδα;

Μια-δύο παρουσίες από το skype για το… καλό. Και μια ομάδα που ξεπουλήθηκε άρον-άρον για να σωθεί από το FFP, πήρε ποδοσφαιριστές από το… πανέρι ή «παλαίμαχους» πολυτελείας απλά για να πει ότι κάτι πήρε και έχει έναν άνθρωπο στον πάγκο που δεν μπορεί όχι τον ΠΑΟΚ να κουμαντάρει ούτε τον… ΠΑΟΚ Πολίχνης.

Τον – μάτσο- Πάμπλο Γκαρσία που ζει με τον χειρότερο τρόπο το όνειρο του και διαπιστώνει πικρά για τον ίδιο πως δεν… υπάρχει Τάσος Κάκος για να τον σώσει όπως τότε όταν έκανε τον… μάγκα στο Καραϊσκάκη με την μπουνιά στον Ντιόγο. Μια κίνηση που τον ανέδειξε σε… Μέγα Αλέξανδρο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που τώρα όμως βλέπουν και καταλαβαίνουν πως προπονητής Γκαρσία δεν υπάρχει. Για τον ΠΑΟΚ που «ψήλωσε» τα τελευταία χρόνια, γιατί για τον τεταρτοπέμπτο ΠΑΟΚ κάτι γίνεται…

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν που και μόνο από το πώς χειρίζεται το θέμα του Γκαρσία αποδεικνύει το επίπεδο της διάλυσης του σε όλα τα επίπεδα. Λες και ο Ιβάν Σαββίδης όχι απλά το παράτησε, αλλά δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα βασικά. Μια ομάδα χωρίς την παραμικρή προοπτική, χωρίς καν την ελπίδα για να δημιουργήσει κάτι για το μέλλον.

Και πώς να συμβεί αυτό όταν η… επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι η ανανέωση του 36χρονου Βιειρίνια που μέχρι τον Οκτώβριο δεν τον ήθελε κανείς στον ΠΑΟΚ και τον είχαν αφήσει χωρίς συμβόλαιο εκτός ομάδας; Όταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, πλην του Τζόλη, είναι αυτός που έπαιζε δανεικός στον Βόλο και αν δεν έβγαινε προς τα έξω ότι τον θέλει ο Άρης ακόμη στον Μπέο θα ήταν; Όταν ο Τζόλης που είναι ότι καλύτερο έχει ο ΠΑΟΚ έχει βγει «στη βιτρίνα» για να φέρει μια μεγάλη πρόταση το καλοκαίρι και να πουληθεί για να πάρει λεφτά ο Ιβάν;

Όλα έχουν την εξήγηση τους. Για τον Ιβάν Σαββίδη το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ δείχνει τελειωμένο. Ότι ήταν να κάνει το έκανε. Όχι για τον ΠΑΟΚ βεβαίως, για τις δουλειές του. Τώρα στο Ροστόφ απομονωμένος ασχολείται με άλλα θέματα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι δουλειά του πλέον, δεν τον απασχολεί. Τον παράταση. Γιατί; Γιατί προφανώς δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτόν πλέον. Γιατί λείπει και ο Αλέξης βλέπετε.

Όλα αυτά βέβαια τα βλέπουν και τα καταλαβαίνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ακόμη και για το όνομα της Μακεδονίας σίγησαν για χάρη του Ιβάν και για ένα πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες.

Για αυτό και η οργή ξεχειλίζει όπως εκδηλώθηκε και χθες στην Τούμπα αλλά και στα social. Για αυτό και τα πιο δύσκολα έρχονται για τον Ιβάν Σαββίδη και τους υπαλλήλους του. Αυτούς που έγιναν ΠΑΟΚ στα τριάντα τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ