Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2 : Ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος χάρισε βαθμό με γκολ στο 97′ (vid)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2 : Ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος χάρισε βαθμό με γκολ στο 97′ (vid)

Ο Μπόνο, τερματοφύλακας της Σεβίλλης, με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βαγιαδολίδ ισοφάρισε χθες στο τελικό 1-1. Και σήμερα; Ο Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, τον... μιμήθηκε και με γκολ στο 97' ισοφάρισε για τους Αρκάδες στο τελικό 2-2 σε ένα τρελό ματς.

Ένα παιχνίδι απ’ αυτά που αν βλέπεις δεν τα ξεχνάς ποτέ. Ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για την τροπή του και την εξέλιξή του, αλλά γιατί το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ένας τερματοφύλακας. Όχι με κάποια επέμβασή του. Αλλά με γκολ. Στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων (97′). ο Παπαδόπουλος του Αστέρα ανέβηκε στην περιοχή του Διούδη για ένα φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του, είδε την μπάλα να του στρώνεται και με… σεντερφορίσιο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Κι όλα αυτά, ένα 24ωρο μετά το γκολ ενός άλλου τερματοφύλακα, αφού χθες ο Μπόνο της Σεβίλλης με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βαγιαδολίδ χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύεται ιδανικός αυτόχειρας, αφού προηγήθηκε με 2-0 στο ματς χάρη σε δύο γκολ του Μακέντα, είχε τον έλεγχο του ρυθμό, αλλά όταν ο Αστέρας μείωσε στο 84′ με τον Φερνάντεθ κλείστηκε στα καρέ του, έπαιξε φοβισμένα και έχασε μια νίκη που θα τον έφερνε σε ρόλο φαβορί για την Ευρώπη.

Στο 100′ τελείωσε το ματς, αφού υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Μπόλονι και όλο τον πάγκο του Παναθηναϊκού στο φινάλε, ζωντανός έμεινε ο Αστέρας στο κυνήγι της Ευρώπης.

Δείτε εδώ το λάιβ και τη στατιστική απεικόνιση του αγώνα

Καλύτερος αλλά ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός

Με εξαίρεση την απουσία του Μαουρίσιο, που ο Αλεξανδρόπουλος πήρε τη θέση του, ο Μπόλονι παρέταξε τους ίδιους δέκα στις υπόλοιπες θέσεις με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τον Διούδη στο τέρμα, τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τον Νιας και τον Αγιούμπ στη μεσαία γραμμή και τους Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες και Μακέντα στην επίθεση.

Χωρίς εκπλήξεις και η ενδεκάδα του Αστέρα, με το 4-2-3-1 του Ράσταβατς που συνηθίζει να παρατάσσει σε κάθε αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πίεση ψηλά, χωρίς να επιστρέπει στον Αστέρα να αναπτυχθεί σωστά. Ανάγκαζε τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη, που έφεραν πολλές φορές και την έκρηξη του προπονητή τους, έβρισκε χώρους για να αντεπιτεθεί, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών των Χατζηγιοβάνη, αλλά με τους Αγιούμπ και Βιγιαφάνιες εκτός ματς, οι πράσινοι δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για απειλή από τα δεξιά κυρίως, όμως ο νεαρός εξτρέμ τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Παρά την καλύτερη εικόνα του Παναθηναϊκού, ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 19′, όταν ο Φερνάντεθ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Διούδης σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία και ρυθμό στο παιχνίδι του, πλην όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Μια κεφαλιά του Μακέντα στο 26′, όπως και τα σουτ από Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλο στο 36′ και στο 37′ δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα της 45 λεπτά.

Ο Μακέντα τον οδηγούσε στην Ευρώπη

Το δεύτερο μέρος ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό. Στο 56′ ο Μολό απείλησε, με τον Παπαδόπουλο να τον σταματά και να διώχνει σε κόρνερ, αλλά λίγο αργότερα Χουάνκαρ και Μακέντα συνδυάστηκαν δύο φορές για να δώσουν παράσταση νίκης στον Παναθηναϊκό.

Στο 58′ ο Ισπανός σέντραρε από δεξιά, ο Μακέντα στην πλάτη της άμυνας έπιασε την κεφαλιά για το 0-1 και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Χουάνκαρ με πάσα από τα αριστερά βρήκε τον Μακέντα μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 0-2, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαίο προβάδισμα. Και όλα να δείχνουν πως θα το διατηρήσει μέχρι το φινάλε, αφού ο Αστέρας αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

…και ο Παπαδόπουλος του έκοψε τον δρόμο

Όλα αυτά μέχρι το 84′. Με τον Ράσταβατς να ρίχνει στο ματς όλα του τα επιθετικά όπλα, αλλά να δίνει και ύψος με τις αλλαγές του, ο Αστέρας έγινε πιο επιθετικός, προσπαθούσε να βρει το γκολ που θα τον βάλει στο ματς, αλλά δεν δημιουργούσε ευκαιρίες.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 84′. Ο Φερνάντεθ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Αλι Μπαμπα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Και ο Παναθηναϊκός… λύγισε. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το φινάλε οι πράσινοι έπαιζαν μαζική άμυνα. Ο Αστέρας έβγαλε ένταση, πίεσε, προσπάθησε να βρει την ισοφάριση και την βρήκε με τον πιο ανέλπιστο τρόπο. Ο Παπαδόπουλος ανέβηκε τρεις φορές σε στημένες φάσεις στο φινάλε και η τρίτη αποδείχτηκε και… φαρμακερή αφού με πλασέ στο 97′ ισοφάρισε σε 2-2. Σε ένα ματς με 4 λεπτά καθυστερήσεις, που ο Πορτογάλος το άφησε αφού ο Διούδης έπεσε για πολλή ώρα στο γήπεδο λόγω τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός είδε να του γλιστράει μέσα από τα χέρια μια νίκη – χρυσάφι για τη συνέχεια, ο Αστέρας κατάφερε να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό και κερδισμένος θα είναι ο νικητής της… Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το δεκάρι: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Παπαδόπουλο. Είναι τερματοφύλακας, σκόραρε στο 97′ και χάρισε βαθμό στην ομάδα του. Κλέβει όλα τα φώτα του ματς. Μέχρι να σκοράρει, ο Μακέντα ήταν εκείνος που με τα δύο γκολ είχε ξεχωρίσει.

Στον πάγκο: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Δεν φάνηκε παρά μόνο σε μια φάση, στο τακουνάκι που έκανε για τον Μολό. Δεν βοήθησε την ομάδα του.

Που κρίθηκε: Στην επιλογή του Παναθηναϊκού να γυρίσει μαζικά πίσω μετά το 1-2. Θα μπορούσε να βγάλει αντεπιθέσεις για να καθαρίσει το ματς, αλλά έδειξε φόβο και έβγαλε άγχος. Με αποτέλεσμα να το πληρώσει.

Γιατί κόουτς: Η έξοδος του Αλεξανδρόπουλου ήταν λάθος από πλευράς Μπόλονι. Χρειαζόταν παίκτης να κρατήσει την μπάλα και ο μικρός  μπορεί να το κάνει πολύ καλά. Ο Ράσταβατς τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε έστω και με τρόπο που δεν  περίμενε.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής (72′ Αλβαρεζ), Καστάνο, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Μπέλοκ (72′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σίτο (64′ Αλί Μπαμπα), Ριέρα, Κρέσπι (64′ Τιλίκα), Φερνάντεθ

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (82′ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (75′ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (94′ Σάντσες), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (82′ Ιωαννίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ