Ολυμπιακός: Η «ολική επαναφορά» του Ουσεϊνού Μπα

Ολυμπιακός: Η «ολική επαναφορά» του Ουσεϊνού Μπα

Ο Ουσεϊνού Μπα ξεπέρασε τον τραυματισμό του στη μέση, και μετά από σχεδόν τρεις μήνες αποχής, βρέθηκε στου Ρέντη με τους συμπαίκτες του, επιστρέφοντας δυναμικά στους «ερυθρόλευκους» για την συνέχεια της τρίτης φάσης της προετοιμασίας για τη νέας σεζόν.

Ήταν 11 Απριλίου 2021 όταν ο Ουσεϊνού Μπα, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (3-1), έβγαινε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού στη μέση. Από τότε έως και σήμερα, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε έναν «Γολγοθά» με μία σειρά από γεγονότα για «γερά νεύρα» να δοκιμάζουν την υπομονή του. Ωστόσο, επιστρέφει δριμύτερος προσδοκώντας μία «ολική επαναφορά».

Αξιοσημείωτο είναι πως  χθες (7/7), ο Μπα βρέθηκε του Ρέντη και προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες του, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων». Τα δείγματα ήταν θετικά σε πρώτο χρόνο, καθώς μπήκε ενεργά στο πρόγραμμα προπόνησης, ενώ ο Μαρτίνς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Συμπληρωματικά, αν και βρίσκεται λίγο «πίσω» στους δείκτες φυσικής κατάστασης σε σχέση με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα, υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη, προκειμένου να επανέλθει στον δέοντα βαθμό.

Το έκτακτο χειρουργείο στο Παρίσι

Μετά τον τραυματισμό του, ακολούθησε μία σειρά από «ατυχίες» για τον Σενεγαλέζο άσο. Η ιατρική διάγνωση «έδειξε» το πρόβλημα στη μέση, ύστερα από την μονομαχία του με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο.

Το σημείο στην σπονδυλική στήλη όπου και τραυματίστηκε, φανέρωσε και τις κινήσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσει από εκείνο το σημείο και μετά. Ο τραυματισμός ενέτεινε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα μεταξύ του 5ου και του 6ου σπόνδυλου.

Σαφώς, πρόκειται για ευαίσθητο σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη πρόνοια. Στον Ολυμπιακό έδειξαν υπομονή και περίμεναν την επιστροφή του, όποτε αυτό κρινόταν ιδανικό από το ιατρικό επιτελείο.

Ο 25χρονος αμυντικός  δεν γλίτωσε το χειρουργείο, και τον Μάιο υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν ειδικό νευροχειρουργό στο Παρίσι, εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους τραυματισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, έχασε ουσιαστικά και το υπόλοιπο της σεζόν.

Η αποκατάσταση και οι «μοναχικές μέρες» στου Ρέντη

Στο διάστημα που ακολούθησε της επέμβασης, ο Μπα προέβη σε ειδικές θεραπείες και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, με στόχο να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η αποκατάστασή του γινόταν σταδιακά με την κάθε μέρα με τα δείγματα να είναι θετικά, ως προς την κατάσταση της υγείας του.

Ακολούθησαν πολλές μέρες «μοναχικές» για τον Μπα, ο οποίος προπονούταν μόνος του στου Ρέντη, παρουσία φυσικά μόνο των εξειδικευμένων ειδικών φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Οι συμπαίκτες του βρίσκονταν στην Αυστρία για τους φιλικούς αγώνες του «τρίτου κύκλου» με τα πρώτα τεστ να είναι «προ των πυλών».

Πριν από κάποιες μέρες και ενώ όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσε προπονήσεις χαμηλής έντασης, βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, εκκινώντας μία ουσιαστικά «νέα εποχή» και αφήνοντας πίσω τις μέρες «προσμονής και δοκιμασίας» που αναγκαστικά τέθηκε, δεδομένων δε και των συνθηκών.

Αυτή τη φορά η προπόνηση πραγματοποιήθηκε με ανεβασμένους ρυθμούς με αρκετή ένταση, σπριντ, και ασκήσεις αλλαγής κατεύθυνσης με μπάλα. Η επαναφορά του φαίνεται να είναι «ολική» και τους «ερυθρόλευκους» να είναι ικανοποιημένοι, καθώς ο Μπα ανταποκρίθηκε θετικά σε όλο το πρόγραμμα, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για «εσωτερική μεταγραφή» με τον Σενεγαλέζο στόπερ να ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε εάν είναι εφικτό, να προλάβει τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ