Μεταγραφές – Αυτά είναι τα τελευταία κομμάτια στο «παζλ» των ομάδων του BIG-5

Μεταγραφές – Αυτά είναι τα τελευταία κομμάτια στο «παζλ» των ομάδων του BIG-5

Η μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της, οι πέντε... μεγάλοι συνεχίζουν να ψάχνουν στο «σαφάρι» και to10.gr κάνει αναφορά στις τρύπες που προσπαθούν να κλείσουν.

Ούτε μία εβδομάδα δεν έμεινε για να φτάσει στο τέλος της η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Πιο συγκεκριμένα, έξι ημέρες. Έξι ημέρες για να μπορέσουν οι ομάδες που έχουν ακόμη κενά, για να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι πέντε μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μηδενός εξαιρουμένου, καθώς και οι πέντε σύλλογοι έχουν κενά τα οποία θέλουν να τα έχουν καλύψει πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Μάλιστα, δεν είναι μυστικό πως και οι πέντε (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) έχουν στα πλάνα τους τουλάχιστον δύο ακόμη προσθήκες ο καθένας τους, κάτι που τους βάζει σε εγρήγορση.

Ποια είναι ωστόσο τα τελευταία κομμάτια στο παζλ των ομάδων του BIG-5;

Ολυμπιακός

Στην απόκτηση ενός αριστερού αριστερού μπακ έχει ρίξει όλο το βάρος του ο Ολυμπιακός.  Ο Καρμπόβνικ είναι αυτή τη στιγμή η πιο προχωρημένη περίπτωση για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι θέλουν να κλείσουν όσο πιο σύντομα γίνεται με το θέμα του αριστερού μπακ. Συνάμα ανοικτό είναι και για δεξί μπακ, εάν και εφόσον, με την υπόθεση του Καρμπόβνικ να παίζει το ρόλο της και για αυτή τη θέση καθώς μπορεί κάλλιστα να καλύψει και την δεξιά πλευρά της άμυνας.

Απο εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι έχουν ανοικτό το θέμα του στόπερ στην περίπτωση του πουληθεί ο Σεμέδο ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις της τελευταίας στιγμής για τη μεσαία γραμμή στην περίπτωση όμως που προκύψει μεταγραφή Καμαρά. Αυτή την ώρα πάντως δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τον Αφρικανό.

ΠΑΟΚ

Με γρήγορους ρυθμούς «τρέχουν» τα μεταγραφικά στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται μία ανάσα μακριά από τριπλό… χτύπημα! Ήδη, ο Τσούμπα Άκπομ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν σε οριστική συμφωνία με την Μίντλεσμπρο και τον Νιγηριανό επιθετικό που ετοιμάζεται για το δεύτερο chapter.

Από την άλλη, και οι διαπραγματεύσεις για τους Σίντκλεϊ και Μιτρίτα έχουν μπει στην τελική ευθεία και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, ο Δικέφαλος του Βορρά θα κλείσει τόσο τον αριστερό φουλ μπακ, όσο και τον Ρουμάνο εξτρέμ.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να γίνει και κάποια κίνηση για έναν επιπλέον επιτελικό μέσο.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της για τη νέα σεζόν, καθώς τα περισσότερα προβλήματα που είχε εντοπίσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχουν καλυφθεί. Ωστόσο στην Ένωση προσπαθούν να κλείσουν ακόμη δύο κενά ώστε να είναι 100% έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κύριο θέμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι η απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού με παρόμοια χαρακτηριστικά σαν αυτά του Άμπραμπατ, καθώς ο Σέρβος τεχνικός φέρεται να θέλει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορεί να αγωνίζεται και ως αριστερός εξτρέμ.

Στο προσκήνιο φέρεται να βρίσκεται ο Φαλκέ της Τορίνο, για τον οποίο οι Ιταλοί αναφέρουν πως βρίσκεται με το ένα πόδι στην ΑΕΚ.

Δύσκολη, αλλά ανοιχτή παραμένει αυτή τη στιγμή η περίπτωση του Ελίασον, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται και απίθανο να γίνει κίνηση για έναν ακόμη μέσο, την ώρα που ο Εντσάμ εξακολουθεί να βρίσκεται ελεύθερος…

Άρης

Ο Άρης έχει καταφέρει να προκαλέσει μεγάλο «ντόρο» με τις μέχρι τώρα μεταγραφικές του κινήσεις, οι οποίες έχουν ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της ομάδας. Τα πρώτα δείγματα από το φιλικό με τον ΠΑΣ ήταν άκρως θετικά και η εικόνα της ομάδας άφησε μεγάλες υποσχέσεις εν όψει και της έναρξης της Superleague.

Ωστόσο στο «κίτρινο» στρατόπεδο θέλουν να προσθέσουν ακόμη λίγες «πινελιές», καθώς σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Από εκεί και πέρα, δύσκολα αναμένεται να γίνει κάποια επιπλέον κίνηση, εκτός και αν η διοίκηση αποφασίσει να αποκτηθεί και ένα επιπλέον «δεκάρι».

Παναθηναϊκός

Δυναμικά φαίνεται πως κλείνει τη μεταγραφική περίοδο ο Παναθηναϊκός. Παρότι οι «πράσινοι» ήταν με την πλάτη στον… τοίχο, τα τελευταία 24ωρα έχουν καταφέρει να προχωρήσουν πολλές υποθέσεις.

Στην Αθήνα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Λούντκβιστ, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει κυρίως τη θέση «8». Από την άλλη, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υπόθεση του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου, Ματέους Βιτάλ, ο οποίος θα έρθει από την Κορίθιανς ως δανεικός.

Μεγάλος στόχος φυσικά είναι και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, με το «τριφύλλι» να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε διαπραγματεύσεις με την Ιντεπετιέντε  στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ