Ο νέος… Τζόλης του ΠΑΟΚ (vid)

Ο νέος… Τζόλης του ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου Χρήστου Τζόλη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν ξεχωρίσει δυο μεγάλα project. Τον 17χρονο Άγγελο Ζίλο και τον 20χρονο Κυριάκο Γιαξή.

Ο ΠΑΟΚ περίπου έναν μήνα μετά την πώληση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς για 11 εκατ. ευρώ συν 2 εκατ. για μπόνους επίτευξης στόχων, έχει βάλει μπροστά για να βρει μέσα από τις ακαδημίες του το νέο «χρυσό» παιδί του συλλόγου. Οι ομάδες Κ19 και Κ17 του Δικεφάλου του βορρά έχουν αρκετά «διαμάντια» που αν δουλευτούν σωστά θα μπορέσουν να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα αλλά και γιατί όχι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Έλληνα εξτρέμ.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεχωρίσει δυο ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Ο λόγος για τους νεαρούς Άγγελο Ζίλο και Κυριάκο Γιαξή, οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα στη φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βέροια, μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος,

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες του Δικεφάλου του βορρά, προπονούνται στη διακοπή υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου και στο φιλικό με τη Βέροια πήραν την ευκαιρία τους, αφου αγωνίστηκαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα, στο 46′ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβγαλε εκτός παιχνιδιού τους Βαρέλα και Κρέσπο και έβαλε τους Ζίλο και Γιαξή, με τα δυο παιδιά των ακαδημιών να κάνουν μια αρκετή καλή εμφάνιση, να αφήνουν υποσχέσεις και να δείχνουν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Άγγελος Ζίλος: Ένας «βράχος» ετών 17

Ο Άγγελος Ζίλος ήταν μέλος της τρομερής φουρνιάς του 2004 των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό που έχει σε ηλικία 17 ετών ύψος 1.87 και κυριαρχεί στο παιχνίδι του, ενώ διαθέτει εξαιρετική αντίληψη και καλή τεχνική κατάρτιση.

Ο Ζίλος ήταν βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ15 το 2019 και την επόμενη χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ17 παίρνοντας αρκετές συμμετοχές, παρότι μικρότερος ηλικιακά. Το καλοκαίρι συμπλήρωσε οκτώ χρόνια με την ασπρόμαυρη φανέλα, καθώς η πρώτη του εμπειρία ήταν στην Κ10 του συλλόγου τη σεζόν 2003/04 Είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2013 όταν και πήγε στον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στον Άρη.

Πριν μερικές μέρες μάλιστα ο νεαρός στόπερ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και έκανε και την πρώτη του προπόνηση. Ο λόγος που κινήθηκε τόσο άμεσα ο Δικέφαλος του βορρά ήταν γιατί ακούστηκε ενδιαφέρον και από άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας. Πλέον έκανε και το επόμενο βήμα, αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να θεωρούν τον Ζίλο το μεγαλύτερο project της ομάδας.

Κυριάκος Γιαξής: Ένας σύγχρονος μέσος

Ο έτερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο προερχόμενος από τις ακαδημίες και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες είναι ο Κυριάκος Γιαξής. Ο νεαρός αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, είναι γεννημένος το 2001 και έχει ύψος 1.84. Θεωρείται από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ένα πολύ σημαντικό project των ακαδημιών γιατί έχει στοιχεία box to box μέσου που μπορεί να κάνει τη διαφορά και στην άμυνα και στην επίθεση.

Στον Δικέφαλο του βορρά ανήκει από το 2018 όταν και αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό με περγαμηνές, δεδομένης της ηλικίας του, καθώς έχει ήδη αγωνιστεί στην ομάδα των Σερρών στην Football League. Είναι μέσος, εξαιρετικός και αμυντικά και επιθετικά, με υψηλή τεχνική και ευφυία στο παιχνίδι του.

Και αυτός όπως και οι περισσότεροι νεαροί του ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ19, ενώ ήταν και μέλος της αποστολής της πρώτης ομάδας στον τελικό Κυπέλλου τον Μάιο του 2021. Και αυτός όπως και ο Ζίλος προπονείται με την ομάδα εδώ και μερικές μέρες, με τον Λουτσέσκου να έχει πολύ θετική άποψη.

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν και στα δυο αυτά παιδιά πολύ μέλλον για αυτό και δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη και «μόνιμοι» στην πρώτη ομάδα άμεσα, με τον Ζίλο να αποτελεί έναν παίκτη με απίστευτα φυσικά προσόντα για την ηλικία του. Εξάλλου τον ίδιο δρόμο τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ έχουν ακολουθήσει παίκτες όπως ο Τζόλης που πλέον ανήκει στη Νόριτς, αλλά και ο Κούτσιας, ο Κωνσταντέλιας, ο Μιχαηλίδης και ο Τσιγγάρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ