Τελικά σε αυτή τη Superleague τιμωρείται μόνο ο Ολυμπιακός… (pics, vids)

Τελικά σε αυτή τη Superleague τιμωρείται μόνο ο Ολυμπιακός… (pics, vids)

Στον Βόλο επεισόδια, ξύλο έξω από την Τούμπα, «ντου» σε αστυνομικούς στη Λεωφόρο, προπηλακισμοί και απειλές στο ΟΑΚΑ, οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών της Ένωσης. Κι όμως, ο μόνος που έχει παίξει κεκλεισμένων φέτος είναι ο Ολυμπιακός για άναμμα καπνογόνων...

Το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό έγιναν εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναμέτρηση του Βόλου με τον Άρη για περίπου μια ώρα. Όσα συνέβησαν στη Μαγνησία είναι συνέχεια και των όσων γίνονται τη φετινή σεζόν υπό την ανοχή της ΕΠΟ, της ΕΛ.ΑΣ και όλων των αρχών του ελληνικού ποδοσφαίρου στα περισσότερα γήπεδα του πρωταθλήματος. Στα περισσότερα εκτός από ένα. Το Καραϊσκάκη.

Βλέπετε, η μόνη ομάδα που έχει τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός για το απίθανο γεγονός ότι οι οπαδοί του άναψαν καπνογόνα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι είδαν να… τρώνε τιμωρία μιας αγωνιστικής (που εξέτισε με τον ΠΑΟΚ) στο ντέρμπι «αιωνίων» επειδή… φυσούσε και δεν υπήρχε ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ρέφερι του ματς να διακόψει για μερικά λεπτά την αναμέτρηση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κανένα από τα καπνογόνα που κρατούσαν οι φίλοι των Πειραιωτών δεν βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που φταίει στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Τούμπα, τη Λεωφόρο, το ΟΑΚΑ και εσχάτως τον Βόλο γίνονται πράγματα και θαύματα. Όμως κανείς δεν τιμωρείται… Για όλα φταίει ο Ολυμπιακός εξάλλου…

Μπορεί να έγιναν σοβαρά επεισόδια έξω από την Τούμπα πριν το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και την αστυνομία, εκτεταμένα επεισόδια μέσα στο Πανθεσσαλικό στο χθεσινό ματς, «ντου» οπαδών του Παναθηναϊκού σε αστυνομικούς μέσα στη θύρα 14. Μπορεί να έγιναν οργανωμένα «ταξίδια» του κόσμου της ΑΕΚ σε Βόλο και Ριζούπολη παρά την απαγόρευση της ΚΥΑ, αλλά και προπηλακισμοί και απειλές στο ΟΑΚΑ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο ΑΕΚ – Άρης, όμως ο μόνος που φταίει στη φετινή Superleague είναι ο Ολυμπιακός και το άναμμα καπνογόνων. Το περιβόητο δυο μέτρα και δυο σταθμά… Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η ΑΕΚ και οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών

Η ΑΕΚ στη Ριζούπολη δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα, έμεινε στο 2-2 και οι οπαδοί της που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν πανηγύρισαν το τρίποντο. Παρά το γεγονός βέβαια ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) του πρωταθλήματος «η παρουσία φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας δεν επιτρέπεται», η Ένωση είχε χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο.

Κι αν πει κανείς ότι απλά συνέβη στο ματς με τον Απόλλωνα είναι γελασμένος, καθώς δυο βδομάδες νωρίτερα είχε αρκετούς οπαδούς και στο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, παρότι απαγορεύεται ρητά και από το νόμο. Μάλιστα στο ματς της Ριζούπολης βρέθηκαν και 20-25 να «σουλατσάρουν» στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του ματς. Φυσικά κανένας λόγος για τιμωρία…

Η ΚΥΑ απαγορεύει τις μετακινήσεις οπαδών – Η ΑΕΚ μετά τον Βόλο είχε την κερκίδα της και στη Ριζούπολη – Και οπαδούς να εισβάλλουν ως τον… αγωνιστικό χώρο | to10.gr

Τα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Ιωνικό τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό από το πειθαρχικό όργανο της Superleague και μετά από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Όμως οι πράσινοι κατέθεσαν έφεση και η ποινή δεν ίσχυσε με αποτέλεσμα να παίξουν κανονικά με κόσμο με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Όπως θα δείτε όμως και στο παρακάτω βίντεο από το «iefimerida», από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου (στις οποίες έχει πρόσβαση μόνο η ΕΛΑΣ), φαίνεται η επίθεση των οπαδών του Παναθηναϊκού σε αστυνομικούς στη θύρα 14 της Λεωφόρου. Στο σημείο εισόδου του γηπέδου βρίσκονται πέντε αστυνομικοί και οπαδοί τους επιτίθενται, με τα επεισόδια να καταγράφονται, αλλά να μην τιμωρείται ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έφαγαν «ντου» μέσα στην έδρα των πράσινων.

Σοβαρά επεισόδια έξω από την Τούμπα και σύγκρουση οπαδών – ΕΛ.ΑΣ

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης πριν από περίπου μια βδομάδα, έλαβαν χώρα μεγάλης έκτασης επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας. Στην «επιστροφή» της θύρας 4 σε παιχνίδι του Δικεφάλου του βορρά υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις της Αστυνομίας και η περιοχή γύρω από το γήπεδο θύμιζε για αρκετή ώρα πεδίο μάχης.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, όπως μπορεί να δει κανείς από τα βίντεο του «thestival». Η ένταση γενικεύτηκε, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στο γήπεδο με πορεία από την Καμάρα και μετά στην Τούμπα όπου επικράτησε χάος.

Το «ντου» του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια στο ΑΕΚ – Άρης

Μια μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Τούμπα ήρθε η ώρα να γίνει ακόμη ένα απίθανο περιστατικό που ουσιαστικά δεν την πλήρωσε κανείς. Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, οι κίτρινοι κατήγγειλαν «ντου» του Δημήτρη Μελισσανίδη με «φουσκωτούς» στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και προπηλακισμό στον Νιαρχάκο του Άρη.

Η επίσημη καταγγελία των κίτρινων έφτασε μέχρι το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, ενώ κατέθεσαν και μήνυση εναντίον του και των συνοδών του. Το πειθαρχικό όργανο ήρθε να δικαιώσει την καταγγελία του Άρη λίγες μέρες αργότερα, με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσει με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, αλλά και πρόστιμο 10.000 ευρώ, όπως και τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Χρήστο Παπαδημητρίου που ήταν μαζί του.

Παρότι όμως ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ αποδείχτηκε ότι βρέθηκε στα αποδυτήρια και όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ισχύουν, καμία τιμωρία δεν ήρθε για την Ένωση, παρά μόνο πρόστιμο, όπως φυσικά και σε όλα τα παραπάνω περιστατικά, εκτός από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Αυτό τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων.

Το απίστευτο ξύλο στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού

Τελευταίο σοβαρό περιστατικό στη Superleague είναι αυτό στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Βόλο και Άρη. Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 13ο λεπτό με τον διαιτητή Καραντώνη να φεύγει για τα αποδυτήρια καθώς έπεσε απίστευτο ξύλο στις κερκίδες, μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός γηπέδου.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τη χρήση δακρυγόνων ενώ η κατάσταση ηρέμησε μετά; από μια ώρα και ξανάρχισε το ματς. Οι εικόνες από τα επεισόδια σοκάρουν, ενώ υπήρξε σύρραξη και μέσα στο γήπεδο με τους παίκτες, με τον Βόλο να είναι η ομάδα που πούλησε εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη και μετά δεν τους άφηναν να μπουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, το οποίο τιμωρήθηκαν για άγνωστο λόγο οι ερυθρόλευκοι με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών διακόπηκε για ελάχιστα λεπτά λόγω της φοράς του αέρα… Όλα τα παραπάνω ωστόσο, είχαν είτε ποινή με πρόστιμο για τις ομάδες, ή ούτε καν κλήση στο πειθαρχικό όργανο της Superleague. Ίσως τελικά φταίει για όλα μόνο ο Ολυμπιακός στη Superleague…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ