Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0 : Με… κιάλια στη βροχή η ΑΕΚ

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0 : Με… κιάλια στη βροχή η ΑΕΚ

Γκέλα για την ΑΕΚ στην Τρίπολη, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να μένει στο... μηδέν με τον Αστέρα. Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει αύριο (12/12) του Άρη, οι «ερυθρόλευκοι» θα απομακρυνθούν 8 πόντους από τον Δικέφαλο.

«Ναυάγιο» της ΑΕΚ στην Τρίπολη, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να μένει στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο βαρύς από νερό αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο, με τον Δικέφαλο να αφήνει δύο βαθμούς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται… κιάλια, καθώς με τρίποντο του Ολυμπιακού στο αυριανό ματς κόντρα στον Άρη, η Ένωση θα απομακρυνθεί 8 ολόκληρους πόντους από την κορυφή. Μετά από 13 αγώνες, ο Δικέφαλος είναι στους 27 πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στη 10η θέση με 14 πόντους.

Οι ισχυροί άνεμοι και η καταρρακτώδης βροχή, συνέθεσαν το σκηνικό στην Τρίπολη, με τους Καραντώνη και Φωτιά να εξελίσσονται σε αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Διαιτητής και VAR έκλεισαν τα… μάτια σε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο 36ο λεπτό, με τον Καραντώνη να δίνει φάουλ του Βράνιες εκτός περιοχής.

Λίγες οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τους Αρκάδες να έχουν την καλύτερη στιγμή του αγώνα, όταν ο Χριστόπουλος σημάδευσε το δοκάρι στο 25ο λεπτό.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Στα πρώτα λεπτά, δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με την δυνατή νεροποντή να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των παικτών.

Στο 12ο λεπτό, ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Αντρέ Σιμόες στον Βαλιέντε. Ωστόσο, μετά από επικοινωνία με το VAR και αφού ήλεγξε και ο ίδιος τη φάση, πήρε πίσω την απόφαση, με το ματς να συνεχίζεται κανονικά.

Στο 25ο λεπτό, είχαμε την πρώτη, μεγάλη φάση της αναμέτρησης του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μετά από κόρνερ του Αστέρα Τρίπολης, ο Χριστόπουλος έστειλε από κοντά τη μπάλα στο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Εξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε την πρώτη… υποψία ευκαιρίας, με τον Αμραμπατ να κινείται ωραία στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, αλλά να χάνει το κοντρόλ προ του Τσιφτσή. Στο 33΄, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν, με τον Πέτρο Μάνταλο να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει.

Στο 36΄ είχαμε τη φάση που σήκωσε… θύελλα συζήτησης, με τον Βράνιες να τραβάει τον Σόνι εντός περιοχής. Ο Καραντώνης έδειξε φάουλ εκτός, ενώ ούτε το VAR τον ενημέρωσε για τη λανθασμένη του απόφαση, κλείνοντας τα μάτια στο καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα.

Στο 44ο λεπτό, ο Ριέρα έκανε ωραία κίνηση και σούταρε, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει εύκολα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Από μία καλή φάση για κάθε ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς ήταν ακόμα πιο… σβηστό, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δυσκολεύονται αφάνταστα στη δημιουργία φάσεων. Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Αλβάρες να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Τσιντώτα να αποκρούει.

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ με τον Τζαβέλλα. Ο Ελληνας αμυντικός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Τσιφτσή να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 82΄, ο Τσιντώτας είπε και πάλι… όχι. Ο Κρεσπί σούταρε, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει με το κεφάλι.

Στο 86΄, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τζαβέλλα, αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται.

Ετσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κανάλες, Άλβαρεζ, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο(68΄Αλί Μπαμπά), Κρεσπί(87΄Καρμόνα), Ριέρα(68΄Ιγκλέσιας), Σόνι(88΄Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ(Αρ. Γιαννίκης): Τσιντώντας, Μοχαμάντι, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι(61΄ Σάκχοφ), Σιμόες(87΄Λε Ταλέκ), Μάνταλος(73΄Γέβτιτς), Άμραμπατ, Αραούχο, Τσούμπερ(88΄Τάνκοβιτς)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ