Λουτσέσκου – «Είμαι πολύ εκνευρισμένος…»

Λουτσέσκου – «Είμαι πολύ εκνευρισμένος…»

Δεν αντέχει να βλέπει τον ΠΑΟΚ να δέχεται άλλα εύκολα γκολ ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εκνευρισμένος για το ότι η ομάδα του συνεχίζει να δέχεται γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, αλλά ικανοποιημένος από την αντίδραση της όταν δέχτηκε την ισοφάριση, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Αστέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όσα είπε ο Λουτσέσκου:

«Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο. Είναι καλή ομάδα ο Αστέρας, με ποιοτικούς παίκτες, τεχνικούς και με καλή φυσική κατάσταση. Και καλά οργανωμένη. Το παιχνίδι ήταν ακόμη δυσκολότερο επειδή σκόραραν πρώτοι, και έπρεπε να παλέψουμε κόντρα στη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ, την ψυχολογική αυτή στιγμή. Και έπειτα, όταν προηγούμασταν με 2-1, το ότι δεχτήκαμε ξανά γκολ από στατική φάση θα μπορούσε να έχει “σπάσει” την ομάδα. Όμως η ομάδα συνέχισε να παίζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, οπότε η νίκη είναι εντελώς άξια και είμαστε χαρούμενοι.

Όσο για την άμυνα, είμαι πολύ εκνευρισμένος. Τα δύο γκολ που δεχτήκαμε δεν έχουν να κάνουν με την αμυντική μας γραμμή, ακόμη κι αν βρούμε παίκτες που δεν ήταν εντελώς σωστοί στις φάσεις αυτές. Αλλά, στο πρώτο γκολ είναι ζήτημα που αφορά όλη την ομάδα, την αντίδραση μας, όταν κίνησαν τη μπάλα παράλληλα και έπειτα την έβαλαν μεταξύ των γραμμών μας, θα έπρεπε να κόψουμε το σουτ που έγινε από 25 μέτρα και μας τιμώρησε. Το δεύτερο γκολ ήρθε από στατική φάση. Παρά το γεγονός ότι έχουμε βελτιωθεί στις στατικές φάσεις τελευταία, σήμερα δεχτήκαμε τέτοιο γκολ που δείχνει ότι εκείνη τη στιγμή χάσαμε τη συγκέντρωση μας και η αντίδραση μας ήταν κακή.

Θα έλεγα ότι δημιουργήσαμε αρκετά και ότι σκοράραμε λιγότερα τέρματα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Και παράλληλα, στην πρώτη ή στη δεύτερη απειλή από τον αντίπαλο, δεχτήκαμε γκολ. Με εξαίρεση κάνα δυο αγώνες που ο αντίπαλος είχε περισσότερες φάσεις από εμάς, στους υπόλοιπους η ιστορία είναι αυτή: ένα λάθος, ένα γκολ. Μπροστά, ακόμα κι αν σκοράραμε πολλά γκολ, χρειάστηκε να δουλέψουμε πάρα πολύ. Όσον αφορά στην άμυνα, μιλάμε για την ομάδα, που είναι συμπαγής, έχει καλές τοποθετήσεις στα τελευταία παιχνίδια. Ελέγχουμε τη μπάλα επειδή την κερδίζουμε σε σημεία που θέλουμε. Αλλά μια κακή απόφαση και δεχόμαστε γκολ. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, να έχουμε τη νοοτροπία ότι ο καθένας πρέπει να είναι τέλειος σε κάθε κατάσταση και αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Είμαστε μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να έχει σωστές τοποθετήσεις. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι τελικά που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι, κι αυτό γιατί το αξίζαμε».

Για το αν συμφωνεί ότι η ομάδα του «χάθηκε» όταν έκανε το 2-1 και ότι ξαναβρήκε την ισορροπία της μετά το 75ο λεπτό:

«Διαφωνώ ότι χάσαμε την ισορροπία μας. Είχαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με παίκτες με πολύ καλή τεχνική, που έπαιζαν βαθιές μπαλιές στους δύο φορ που ήταν πολύ δυνατοί. Αυτοί κατάφερναν να κρατήσουν τη μπάλα ψηλά και ανέβαιναν για τις δεύτερες μπάλες. Μια κατάσταση που δεν σήμαινε ότι μας έλεγχαν αλλά κι εμείς διατηρούσαμε την ισορροπία μας. Κάναμε ένα εύκολο φάουλ, στα 35 περίπου μέτρα από την εστία και είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη αντίδρασης εκείνη τη στιγμή, δε χρειάζεται να πούμε άλλα. Έπειτα, σε άλλες περιπτώσεις, ναι μπορούμε να πούμε ότι αισθανθήκαμε ότι χάναμε τους 3 βαθμούς και πιέσαμε παραπάνω. Οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή μας έδωσαν δύναμη και ενέργεια τότε, ακόμα και αυτοί που βγήκαν, τα πήγαιναν καλά ως εκείνη τη στιγμή. Και στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, φτιάξαμε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε πολλές φορές στην περιοχή του αντιπάλου, γι’ αυτό έχουμε πολλά φάουλ, πολλά κόρνερ, πολλά πέναλτι. Χαίρομαι γιατί οι δύο φάσεις των πέναλτι ήταν δύο επικίνδυνες φάσεις. Μπορώ να σας πω ότι απέχουμε πολύ ακόμη για να γίνουμε ένα ώριμο γκρουπ. Αυτήν την περίοδο παλεύουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε ένα πραγματικά δυνατό γκρουπ, γιατί ένα δυνατό γκρουπ δεν θα δέχεται με κάθε πρώτο λάθος γκολ, και έπειτα θα παλεύει όλο και δυσκολότερα. Μια βδομάδα πριν, παίξαμε με τη Λαμία και στην πρώτη φάση τους δεχτήκαμε γκολ. 1-0. Από την αρχή πάλι μετά, να παλεύεις. Αντίθετα, όταν σκοράρουμε εμείς πρώτοι, είναι όλα διαφορετικά. Οι αντίπαλοι θα ανέβουν να πιέσουν, θα ανοίξουν χώρους και θα έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτές τις καταστάσεις».

Για το αν μπορεί να εξηγήσει την επιλογή να ξεκινήσει τον Μπίσεσβαρ ως βασικό – και αν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού ώστε να βγει αλλαγή – καθώς και γιατί οι Μίτριτσα και Μιχαηλίδης ήταν εκτός αποστολής:

«Ναι, βρίσκεται υπό προστασία όσον αφορά στο φορτίο που δέχεται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βρίσκεται σε διακοπές, πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Και είδα εξαιρετική αντίδραση από αυτόν στα Γιάννενα όταν μπήκε αλλαγή, με το σκορ 1-0. Είχε τεράστια συνεισφορά στα γκολ που πετύχαμε. Είδα διαφορετική φρεσκάδα από αυτόν. Από την άλλη, ο Μουργκ έπαιξε τρία παιχνίδια στη σειρά και αποφασίσαμε να βάλουμε τον Μπίσε. Όχι, δεν είναι τραυματίας, αλλά έκανε καλή προσπάθεια σήμερα και, αφού προερχόταν από αυτήν την όχι και τόσο καλή περίοδο, αποφασίσαμε να τον βγάλουμε. Επίσης, είχε αρχίσει να κουράζεται. Ο Μιχαηλίδης ήταν έξω γιατί είδα αυτήν την εβδομάδα ότι ήτα βαρύς, δεν είχε καλές αντιδράσεις και σκέφτηκα ότι είχε δεχτεί κι αυτός μεγάλο φορτίο παίζοντας πολύ, δεχόμενος μεγάλες πιέσεις και εντάσεις, και γι’ αυτό επέλεξα να αποφύγει το φορτίο για μια εβδομάδα. Μιλήσαμε, του το εξήγησα, και την Τετάρτη θα παίξει. Με τον Μιτρίτσα, είναι σε μια διαφορετική κατάσταση. Είχε πολύ λίγες προπονητικές μονάδες μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, οπότε δεν κρίναμε ότι βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να τον χρησιμοποιήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ