Πώς πήρε ο Γιαννίκης την ΑΕΚ και πώς την έχει… (vids)

Πώς πήρε ο Γιαννίκης την ΑΕΚ και πώς την έχει… (vids)

Σε τι κατάσταση ανέλαβε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης, παίρνοντας τα κλειδιά από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και σε τι κατάσταση την έχει φέρει.

Νέοι παίκτες, νέος προπονητής (ή για την ακρίβεια νέοι προπονητές), νέο πρότζεκτ και γενικότερα νέα ΑΕΚ! Η Ένωση άφησε πίσω της τη «μαύρη» τριετία του μη πρωταθλητισμού και έκανε ολικό restart το καοκαίρι, προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα στα ίσια.

Παρά το… λίφτινγκ που έγινε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο όμως, το αποτέλεσμα για ακόμη μια σεζόν είναι ίδιο. Η Ένωση μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (1-2) έμεινε στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και σκόρπισε τις όποιες ελπίδες είχε να μείνει στο κυνήγι του πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

Ο Δικέφαλος απέτυχε για ακόμη μια φορά να κάνει χαρούμενες γιορτές, με την… κατάρα των Χριστουγέννων να συνεχίζεται για 11η σεζόν (!). Ναι, τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν χαρούμενες γιορτές ήταν το μακρινό 2008, όταν και είχε επικρατήσει με 3-2 του Εργοτέλη. Ωστόσο, αυτό είναι το «δέντρο».

Το «δάσος» είναι πως η ΑΕΚ για ακόμη μια χρονιά μένει εκτός διεκδίκησης του τίτλου από τον Δεκέμβρη. Η μόνη διαφορά με την προηγούμενη… μαύρη τριετία; Ένας μήνας. Από εκεί που η Ένωση έμενε μακριά από την κορυφή από τον Νοέμβριο τα προηγούμενα τρία χρόνια, φέτος έμεινε από τον Δεκέμβριο. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά εξέλιξη είναι.

Φυσικά, με τον Δικέφαλο να έχει βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη και άχαρη θέση, δεν θα γινόταν να μην πέσουν τα… φώτα και στον Αργύρη Γιαννίκη. 10 Οκτωβρίου 2021 έγραφε το ημερολόγιο όταν ο Έλληνας τεχνικός πήρε τα «κλειδιά» από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και αποδέχτηκε τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Και το ερώτημα είναι ένα:

Ποιά ήταν η κατάσταση τότε και ποιά τώρα;

Το πέρασμα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ήταν σύντομο. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος ήταν τεχνικός της Ένωσης για 5 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε αυτά τα 5 ματς για την Superleague η ΑΕΚ μέτρησε 3 νίκες (με Ιωνικό, Λαμία και Παναιτωλικό), 1 ισοπαλία (με ΟΦΗ) και 1 ήττα (με ΠΑΟΚ).

Έτσι, παρέδωσε στον Αργύρη Γιαννίκη μια ομάδα, η οποία ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και στο -2 από την κορυφή. Επιπλέον, η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 10 γκολ, ενώ είχε δεχθεί 6.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο Δικέφαλος με τον Σέρβο στον πάγκο υπέστη τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Τώρα, η ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος έχει δώσει τα διπλάσια παιχνίδια πρωταθλήματος από τον Μιλόγεβιτς, βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς (στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο +2 από τον τρίτο ΠΑΟΚ).

Ο Έλληνας τεχνικός σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει όντας τεχνικός της Ένωσης μετράει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με 17 γκολ υπέρ και 10 κατά. Τέλος, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση στην Superleague μετά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και την έκτη καλύτερη άμυνα μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ