Το μυστικό της τριάδας, η εντολή του Μαρτίνς και η παράδοση με τον ΠΑΣ

Το μυστικό της τριάδας, η εντολή του Μαρτίνς και η παράδοση με τον ΠΑΣ

Γιατί ο Μαρτίνς επιμένει στην τριάδα στα στόπερ και τι θα φέρει την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο 2022.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως τρία συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη για τον Ολυμπιακό είναι… too much. Όπως και το αυτονόητο έργο που οφείλει να φέρει εις πέρας απόψε στο Καραϊσκάκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει συνηθίσει μεν να την νικάει αλλά τις περισσότερες φορές του… βγάζει την ψυχή. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια περίεργη από πολλές απόψεις περίοδο καθώς εκτός από το ντεφορμάρισμα βασικών στελεχών του έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές απουσίες λόγω Κόπα Άφρικα αλλά και τραυματισμούς, με τελευταίο αυτόν του Βατσλίκ που μαζί με τον Μπουχαλάκη είναι εκτός «μάχης» για το αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Μέσα από το αποψινό ματς θέλει να κάνει μια νέα αρχή στο 2022 και να μπορέσει με νίκη να διατηρήσει (στη χειρότερη των περιπτώσεων, ανάλογα τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο Βόλο) την μεγάλη διαφορά των 9 βαθμών. Γιατί μπορεί να μην έχει «πονέσει» ιδιαίτερα βαθμολογικά ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα (από το +11 έπεσε στο +9 από τον δεύτερο) όμως η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη με το ντέρμπι της Τούμπας που έρχεται την επόμενη αγωνιστική να είναι κομβικό για το πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε από τη Λεωφόρο να επαναφέρει την τριάδα στα στόπερ που εφάρμοσε κατά κόρον από το περσινό 0-1 στο Έμιρειτς και μετά. Η αλήθεια βεβαίως είναι πως ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να δει στον βαθμό που θα ήθελε την αποτελεσματικότητα του συστήματος με τρεις στόπερ καθώς στα περισσότερα περσινά ματς που το εφάρμοσε, ακόμη και στον τελικό του κυπέλλου, δεν είχε τρία στόπερ και αναγκάστηκε να «βαφτίσει» κεντρικούς αμυντικούς τον Χολέμπας και τον Εμβιλά.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Μαρτίνς όχι απλά έχει στόπερ για να μπορέσει να εφαρμόσει το 3-4-3 αλλά διαθέτει ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει με τους Μανωλά, Σωκράτη, Μπα να μας «συστήνονται» ως «τρίο» στην Λεωφόρο με απόλυτη επιτυχία και να ετοιμάζονται και σήμερα (αν δεν αλλάξει κάτι στα πλάνα του την τελευταία στιγμή ο Πορτογάλος τεχνικός) απέναντι στον ΠΑΣ. Και μην ξεχνάμε βεβαίως πως ο Ολυμπιακός έχει και τον πλέον φορμαρισμένο Παπέ Αμπού Σισέ που βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα και αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό (που μόνο απίθανο δεν είναι) τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Μαρτίνς δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοδιαλέξει. Η απόφαση βεβαίως του Μαρτίνς να πάει στην επιλογή των τριών στόπερ δεν έχει να κάνει με την πλειάδα των επιλογών που έχει στα χέρια του αλλά κυρίως με την κακή παρουσία της ομάδας στον άξονα. Ο ίδιος άλλωστε από το ματς στην Αμβέρσα είχε δηλώσει δημόσια πως δεν είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των μέσων της ομάδας ενώ λίγο αργότερα μίλησε ανοικτά και για τον Μαντί Καμαρά που φέτος είναι «σκιά» του εαυτού του.

Η απουσία του Μπουχαλάκη και συνολικά οι απουσίες που έχει στον άξονα με πρώτη και καλύτερη του Αγκιμπού Καμαρά τον οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή. Μια τριάδα που με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα παραμείνει και για το ντέρμπι της Τούμπας. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον από την άλλη να δούμε τι θα κάνει ο Μαρτίνς όταν επιστρέψει ο Αγκιμπού, αλλά πήγαμε μακριά.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι το «τρίποντο» με τον ΠΑΣ με τον Μαρτίνς να πηγαίνει όπως όλα δείχνουν με τους Τζολάκη, Μανωλά, Σωκράτη, Μπα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Στηρίζοντας πολλά στην πολύ καλή συνεργασία των δύο τελευταίων που και στο Αγρίνιο συνεργάστηκαν και έφεραν το μοναδικό γκολ έως τώρα στο 2022. Οι δύο έμπειροι άσοι των πρωταθλητών θα είναι καθοριστικοί και απόψε με τον Ελ Αραμπί μάλιστα να έχει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στον ΠΑΣ με 4 γκολ. Μια παράδοση που συνολικά είναι καλή για τον Ολυμπιακό που μετρά μόνο νίκες στο Καραϊσκάκη από το 2014 και που στην εποχή Μαρτίνς έχει μόλις μια ισοπαλία, στο περσινό εκτός έδρας ματς όπου κακώς ακυρώθηκε γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις.

Η παράδοση βεβαίως δεν… παίζει μπάλα ενώ από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΣ πάντα βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και απόψε. Η εντολή του Μαρτίνς πάντως είναι ξεκάθαρη. Θέλει επίθεση από το πρώτο λεπτό, όσο γίνεται καλύτερο ξεκίνημα κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ που θα αλλάξει την πορεία του αγώνα. Άπαντες στο Ρέντη έχουν κατανοήσει τη σημασία του αποψινού ματς, μένει να το δείξουν και στην πράξη στο χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ