Τόμας Βατσλίκ: Τον νίκησε μόνο ο Μπα… (vids)

Τόμας Βατσλίκ: Τον νίκησε μόνο ο Μπα… (vids)

Ο Τόμας Βατσλίκ είδε το σερί των δύο σχεδόν μηνών να σταματά στην Τούμπα όπου πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα

Ο Τόμας Βατσλίκ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, με σκοπό να προσφέρει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια, αλλά και να ανεβάσει επίπεδο την αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων. Ο Τσέχος γκολκίπερ παρότι χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής στην Ελλάδα και τους πρωταθλητές, εδώ και πάνω από δυο μήνες δείχνει την ποιότητα του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και οι αριθμοί μιλούν για την παρουσία του στα γκολπόστ των Πειραιωτών.

Η εμφάνιση του Βατσλίκ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ ήταν το… επιστέγασμα της σπουδαίας παρουσίας που έχει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, παρότι είχε και τον σοβαρό τραυματισμό στην προπόνηση πριν μερικές μέρες μετά από σύγκρουση με τον Κώστα Μανωλά.

Ο έμπειρος Τσέχος τερματοφύλακας μπορεί να μην κράτησε το μηδέν στην Τούμπα, εξαιτίας του αυτογκόλ του Μπα, όμως πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες και πιο σημαντικές εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα, έχοντας πολλές επεμβάσεις με αποκορύφωμα αυτή στην κεφαλιά του Ίνγκι Ίνγκασον στο πρώτο ημίχρονο. Η απόκρουση αυτή έδειξε και την ποιότητα του, ενώ και ο ίδιος ο Ισλανδός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς μίλησε για έναν γκολκίπερ top class.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ που δέχτηκε από τον… Μπα ο Βατσλίκ ήταν το πρώτο που δέχεται απο τις 9 Δεκέμβρη του 2021 και το ματς του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 1-0, ωστόσο είχαν ήδη εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League.

Έκτοτε, ο «κέρβερος» στην ερυθρόλευκη εστία, είχε 5 ματς που δεν είχε δεχτεί γκολ, ενώ η εστία του παραβιάστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ και μάλιστα με αυτογκόλ. Συγκεκριμένα, ο Βατσλίκ είχε clean sheet κόντρα σε Άρη (1-0), Ατρόμητο (0-3), Λαμία (1-0), Απόλλων Σμύρνης (0-0) και Παναθηναϊκό (0-0), με τον Ολυμπιακό να μαζεύει συνολικά 11 βαθμούς από αυτά τα ματς.

Αναλυτικά τα 5 σερί παιχνίδια που κράτησε μηδέν:

9/12 Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0
12/12 Ολυμπιακός – Άρης 1-0
15/12 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3
19/12 Ολυμπιακός – Λαμία 1-0
5/1 Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0
16/1 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
31/1 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

Το clean sheet με τον Παναθηναϊκό:

Το clean sheet με τον Απόλλωνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ