Η ΑΕΚ παλεύει για τον Φερνάντο Σάντος και… το πιστεύει – Τα 12.000.000 € που προκαλούν δέος

Η ΑΕΚ παλεύει για τον Φερνάντο Σάντος και… το πιστεύει – Τα 12.000.000 € που προκαλούν δέος

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο μεγάλος στόχος του Μελισσανίδη για την ΑΕΚ, γίνεται... μάχη για να βρεθεί σημείο επικοινωνίας, αλλά η πραγμαιτικότητα είναι σκληρή.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και οι απογοητευτικές εμφανίσεις αργά ή γρήγορα θα έφερναν και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η συντριβή στη Λεωφόρο υπέγραψε και το τέλος του Αργύρη Γιαννίκη, με τον Έλληνα κόουτς να ακολουθεί το… δρόμο των υπολοίπων (Καρέρα, Χιμένεθ, Μιλόγεβιτς κλπ). Το ποτήρι της υπομονής είχε ξεχειλίσει εδώ και καιρό, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να αναλαμβάνει να κουμαντάρει το «καράβι» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ήθελε να δεσμευτεί με άλλον τεχνικό, δίνοντας τα κλειδιά στον προπονητή της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ. Η Ένωση προετοιμάζεται για την ιστορική της επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και ψάχνει το κατάλληλο αφεντικό για την «Αγιά Σοφιά».

Διακαής πόθος των «κιτρινόμαυρων» είναι ο Φερνάντο Σάντος. Σας το είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το «10», με την ΑΕΚ να παλεύει με νύχια και με δόντια τη δύσκολη περίπτωσή του. Εχοντας ήδη δύο θητείες στην Ένωση, άφησε το στίγμα του στην ομάδα, ενώ κατέχει και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να επιβληθεί και να εμπνεύσει τους πάντες. Τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 68 του και μετρά στο βιογραφικό του σπουδαίες επιτυχίες με κορυφαία την κατάκτηση του EURO 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας, καθώς και το Nations League τρία χρόνια μετά.

Αυτή θα είναι η αποζημίωση του Σάντος αν απολυθεί από την εθνική Πορτογαλίας | to10.gr

Τα μπαράζ και οι αραβικές σειρήνες

Ο Σάντος είναι ο μεγάλος στόχος του Μελισσανίδη για την ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς», με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Πορτογάλου. Τα εμπόδια όμως είναι πολλά, με τον σκόπελο των μπαράζ να δυσκολεύει το έργο.

Είναι δεδομένο, πως ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας δεν πρόκειται να πάρει καμία απόφαση αν δεν ξεδιαλύνει πρώτα το τοπίο με την Πορτογαλία. Οι Ίβηρες βρίσκονται στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ και στις 24-25 Μαρτίου θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία. Αν την περάσουν, στις 29 του ίδιου μήνα θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία για μια θέση στο Κατάρ. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ πιθανό να πάει… σπίτι της και ο Φερνάντο στην «αγκαλιά» της ΑΕΚ.

Βεβαίως, η ΑΕΚ δεν παίζει μόνη σε αυτήν την… παρτίδα. Το όνομα του Σάντος βρίσκεται στο μπλοκάκι πολλών ομάδων, που περιμένουν στη γωνία τις εξελίξεις με την Πορτογαλία. Μάλιστα, οι Άραβες εμφανίζονται να του στρώνουν χρυσάφι στα πόδια του. Με 12.000.000 € για δύο χρόνια, δε γίνεται να μην μπει κάποιος σε σκέψεις.

Ο Πορτογάλος κατέχει περίοπτη θέση στο κιτρινόμαυρο κάδρο, αλλά η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει την προεργασία της για να μη μείνει «ξεκρέμαστη». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Τζον Φαν Σιπ έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους της ομάδας και περιμένει την κατάληξη της υπόθεσης Σάντος για να πιάσει δουλειά το καλοκαίρι. Είναι ένας… γρίφος ο πάγκος της ΑΕΚ.

Ο γιος του Σάντος αγοράζει μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι (pic) | to10.gr

Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ ψάχνει απεγνωσμένα τον κατάλληλο άνθρωπο που θα την οδηγήσει στην «Αγιά Σοφιά». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κυκλώσει το όνομα του Φερνάντο Σάντος και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ