Αποκάλυψη: Ο Φαν Σιπ κάνει συνεντεύξεις με πιθανούς συνεργάτες για την… ΑΕΚ!

Αποκάλυψη: Ο Φαν Σιπ κάνει συνεντεύξεις με πιθανούς συνεργάτες για την… ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ παλεύει να βρει σημείο επαφής με τον Φερνάντο Σάντος για το καλοκαίρι, αλλά ο Τζον Φαν Σιπ ξεκίνησε τα ραντεβού για να φτιάξει επιτελείο  στην Ενωση!

Δεν έχετε παράπονο, φίλοι μου, «μέσα» σε όλο το ρεπορτάζ σας έχει η στήλη. Και επειδή το τελευταίο διάστημα έχω αποφασίσει να ασχολούμαι λιγάκι παραπάνω με την ΑΕΚ, θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις. Διότι τα πράγματα είναι σοβαρά στην Ενωση. Και όπως σας έχει ενημερώσει, πριν από όλους και έγκαιρα «to10», βασικός στόχος για τον πάγκο είναι ένας: ο Φερνάντο Σάντος.

Θα το παλέψει ο Μελισσανίδης. Το παλεύει. Και δείχνει διάθεση να περιμένει. Αλλά το τι λέγεται, τι γίνεται και τι είναι ρεαλιστικό, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Η ΑΕΚ θέλει τον Σάντος. Ποιος δεν θα τον ήθελε. Αλλά θέλει ο Πορτογάλος την Ενωση; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο. Αλλά εμείς θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία σε αυτή τη φάση, για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς ισχύει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, κατ’ αρχάς δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα μείνει στον πάγκο της χώρας ή εάν θα αποχωρήσει. Κατά δεύτερον, ακόμη κι αν δεν συνεχίσει στους Ιβηρες, από τώρα έχει στα χέρια του προτάσεις που φτάνουν το συνολικό μπάτζετ της ΑΕΚ! Είναι χαρακτηριστικό ότι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα απέρριψε πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, που του εξασφάλιζε ετήσιο μισθό, 6.000.000 €! Και κλειστό διετές συμβόλαιο. Αρα, εύκολα 12 εκατομμυριάκια, για να έχει μια καλή και ήρεμη «σύνταξη». Αλλά ο Σάντος είπε «όχι». Καθώς δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο σε αυτή τη φάση, πέραν της Πορτογαλίας.

Θα του κάνει η ΑΕΚ τέτοιο «κλικ», που θα τον πείσει να πει το μεγάλο «ναι» και να επιστρέψει στην ομάδα για 3η φορά; Πώς θα δελεαστεί; Από τα λεφτά; Πόσα θα του δώσει ο… Μελισσανίδης για να τον κάνει να το σκεφτεί; Επίσης, τι πρότζεκτ θα του δώσει; Το νέο γήπεδο δεν είναι πρότζεκτ. Είναι κάτι, πολύ σημαντικό, τεράστιο. Αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό το να ετοιμάσεις μια ομάδα που θα φέρει τρόπαια σε αυτό το γήπεδο.

Τι θα γίνει, εν τέλει; Στην Ένωση θα ασχοληθούν έντονα με το θέμα του Σάντος. Αλλά παράλληλα ετοιμάζονται και για το ρεαλιστικό σενάριο. Αυτό που θέλει την επόμενη ημέρα χωρίς τον Σάντος στον πάγκο. Και όπως, επίσης σας έχει αποκαλύψει to10, το όνομα του Τζον Φαν Σιπ είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του Μελισσανίδη για τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Για την ακρίβεια, οι νεότερες πληροφορίες από το συγκεκριμένο «μέτωπο» είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, η ΑΕΚ δεν έχει απλά στα υπόψη της τον Φαν Σιπ. Αλλά εμφανίζεται να έχει μιλήσει διεξοδικά μαζί του για την επόμενη χρονιά. Εχουν βάλει όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και όλα δείχνουν πως εάν δεν προχωρήσει το «σχέδιο Σάντος», ο Ολλανδός θα μπει στα Σπάτα πάνω σε… άσπρο άλογο, που έλεγε κάποτε ο νυν ιδιοκτήτης για τον Μπάγεβιτς, με σκοπό να χτίσει τη νέα ΑΕΚ.

Ναι, εάν δεν καταλάβατε, ο Τζον Φαν Σιπ λειτουργεί ήδη σαν να έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΑΕΚ, ώστε να είναι ο επόμενος προπονητής της. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο παραμένει κυρίως στην Ελλάδα, παρότι έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την Εθνική Ελλάδος εδώ και 3 μήνες. Το πότε θα αναλάβει (αν αναλάβει), είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί. Πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο, είναι το καλοκαίρι. Διότι η αλήθεια είναι πως τώρα δεν έχουν μείνει πολλά που μπορούν να χαθούν. Εχουν ήδη χαθεί…

Και για να μην αφήσουμε και «κενά» στο ρεπορτάζ, να αποκαλύψουμε κάτι ακόμη. Ο Φαν Σιπ θεωρεί ότι η συμφωνία με την ΑΕΚ δεν θα «σπάσει» και ότι θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να μιλάει με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με σκοπό να τους εντάξει στο επιτελείο του. Με τους πρώην συνεργάτες του στην Εθνική Ελλάδος να έχουν τον πρώτο λόγο. Αλλά να μην είναι οι μοναδικοί.

Κάτι τελευταίο. Εδώ και λίγες ημέρες η άμεσα απομάκρυνση του Αργύρη Γιαννίκη έχει σταματήσει να αποτελεί θέμα συζήτησης στην ΑΕΚ. Κάποιοι έχουν αρχίσει ψιθυριστά να αναρωτιούνται μήπως θα έπρεπε να πάρει μια πιο ουσιαστική ευκαιρία. Αλλά προς το παρόν δεν τολμούν να σηκώσουν περισσότερο την ένταση της φωνής τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ