Η «Gazzetta», οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι κυρώσεις και ο «Ιβάν Σαββίδης, με το πιστόλι στο γήπεδο»

Η «Gazzetta», οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι κυρώσεις και ο «Ιβάν Σαββίδης, με το πιστόλι στο γήπεδο»

Η κορυφαία ιταλική αθλητική εφημερίδα κάνει εκτενές αφιέρωμα στους Ρώσους ολιγάρχες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο Ιβάν Σαββίδης έχει την... τιμητική του.

Με βαριές κυρώσεις απειλούνται αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι ολιγάρχες που βρίσκονται στην Ευρώπη, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχουν χάσει τις τελευταίες εβδομάδες και οι απώλειες αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς οι κυρώσεις αρχίζουν να εφαρμόζονται και έρχονται κατασχέσεις των ειδών πολυτελείας τους. Περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήδη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι απειλές της Μεγάλης Βρετανίας τον οδήγησαν να βάλει πωλητήριο στην Τσέλσι και να τη βγάλει στο «σφυρί», 19 χρόνια μετά την αγορά της.

Η γνωστή ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport» φρόντισε να ασχοληθεί με τους Ρώσους ολιγάρχες και τους στενούς ανθρώπους του Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας και μια ειδική αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη και τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Το ιταλικό Μέσο μιλάει για όλους τους Ρώσους που έχουν αυτή τη στιγμή ενεργό ρόλο στον χώρο του ποδοσφαίρου και αναλύει όλα τα γεγονότα. Ποιοι κινδυνεύουν, ποιοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ποιοι είναι αυτή τη στιγμή εκτός της «μαύρης» λίστας που έχει φτιάξει η παγκόσμια οικονομία κατά των Ρώσων δισεκατομμυριούχων.

Μέσα στο δημοσίευμα, πρωταγωνιστούν ονόματα σαν αυτό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, του Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο στις μεγαλύτερες χορηγίες της Έβερτον, η οποία αποφάσισε να διακόψει όλες τις συμφωνίες με τους Ρώσους.

Μέσα βρίσκεται και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος έχει τη Μονακό και το ελληνικό νησί, Σκορπιό. Ενώ στο τέλος γίνεται και η ειδική αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη για τον οποίο πάντως οι Ιταλοί λένε πως προς το παρόν δεν κινδυνεύει και δεν βρίσκεται στη «μαύρη» λίστα.

Παράλληλα, στο αφιέρωμα της Gazzetta περιλαμβάνονται τόσο ο ιδιοκτήτης της Φίτεσε, Βαλερί Όιφ, για τον οποίο οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας έκαναν «ντου» και διέκοψαν το παιχνίδι με τη Σπάρτα Ρότερνταμ, όσο και ο Co-Owner της Μπόρνμουθ, Μαξίμ Ντεμίν.

Και τους δύο το ιταλικό Μέσο τους βάζει στην ίδια κατηγορία με τον Σαββίδη. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:  «Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από το 2012 εργάζεται στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που μπήκε με το πιστόλι στο γήπεδο. Γεννημένος στη Γεωργία, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Ροστόφ. Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολυτομεακού ομίλου «AGROCOM», με επιχειρήσεις στη Ρωσία και στροφή στο real estate στην Ελλάδα.  Βουλευτής στη ρωσική Δουμά, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ήταν από το 2003, έως και το 2011. Ο Σαββίδης, ο Βαλερί Όιφ της Φίτεσε και ο Μαξίμ Ντεμίν της Μπόρνμουθ δεν βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Προς το παρόν…», γράφει η Gazzetta dello Sport.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ