Ελ Αραμπί VS Τικίνιο: Το απόλυτο κρας τεστ (vids)

Ελ Αραμπί VS Τικίνιο: Το απόλυτο κρας τεστ (vids)

Το10 αναλύει την παρουσία των δυο ερυθρόλευκων κανονιών και βγάζει... νικητή τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά προελαύνει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου και 47ου στην ιστορία του. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εδώ και μια τριετία κυριαρχεί εν Ελλάδι και με 9 αγωνιστικές να απομένουν ψάχνει 5 νίκες για να «κλειδώσει» τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι ξεχειλίζουν από ποιότητα και φέτος, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει πολλές λύσεις και μεγάλο βάθος στο ρόστερ του, κάτι που κάνει και τη μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο δίδυμο επιθετικών στο πρωτάθλημα, με τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Τικίνιο Σοάρες να «πυροβολούν» τις αντίπαλες άμυνες και να πετυχαίνουν κομβικά τέρματα.

Ο Μαροκινός φορ εδώ και τρία χρόνια αποτελεί τον πρώτο σκόρερ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα, αλλά και τον Ολυμπιακό, ενώ ο Βραζιλιάνος στράικερ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έχει δείξει από το ξεκίνημα την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Τυπικά ο βασικός επιθετικός των Πειραιωτών είναι ο Ελ Αραμπί, όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν και ανάλογα το φορμάρισμα, την κατάσταση του καθενός, αλλά και την ανάγκη του εκάστοτε παιχνιδιού οι δυο τους μοιράστηκαν τον χρόνο και έχουν φτάσει στην τελική ευθεία της σεζόν να μετράνε σχεδόν ίδια παιχνίδια.

Το10 με αφορμή τις επιλογές του Μαρτίνς και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις ανάμεσα στους δυο, αναλύει την παρουσία των δυο ερυθρόλευκων κανονιών και βγάζει μοναδικό νικητή τον… Ολυμπιακό, ο οποίος μέσα από τον συναγωνισμό των δυο σπουδαίων επιθετικών που διαθέτει είναι αγκαλιά με τον τίτλο, είχε αξιόλογη πορεία άλλη μια χρονιά στην Ευρώπη και βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο δίλημμα του Μαρτίνς και τα 29 γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στα περισσότερα ματς της σεζόν μέχρι σήμερα είχε το μεγάλο δίλημμα για την επίθεση. Αν θα επιλέξει δηλαδή είτε τον Ελ Αραμπί είτε τον Τικίνιο. Κάτι που καταλαβαίνει κανείς από τις συμμετοχές των δυο ποδοσφαιριστών, αλλά και από το γεγονός πως και οι δυο έπαιξαν σε κομβικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός στράικερ έχει παίξει φέτος 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 17 γκολ και 3 ασίστ, την ώρα που ο Βραζιλιάνος έχει 37 συμμετοχές και 12 τέρματα. Η απόκλιση τόσο σε χρόνο συμμετοχής αλλά και σε συνεισφορά είναι ελάχιστη, με τον Ελ Αραμπί να έχει παίξει 353 λεπτά παραπάνω συνολικά.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Ελ Αραμπί έχει 5 τέρματα παραπάνω και 3 ασίστ, όμως έχει και παραπάνω χρόνο συμμετοχής, ενώ από την άλλη ο Τικίνιο έχει σκοράρει σε πολύ κρίσιμα ματς, όπως αυτά με τη Φενέρ σε Πόλη και Καραϊσκάκη, την Αταλάντα και τον ΠΑΟΚ. Όμως και εδώ η σύγκριση πέφτει στο… κενό με τον έτερο επιθετικό των Πειραιωτών να έχει βάλει γκολ νίκης με Αντβέρπ, ΑΕΚ, Άρη, αλλά και να έχει σκοράρει σε σημαντικά ματς όπως τα δυο με την Άιντραχτ για τους ομίλους του Europa League, αλλά και αυτά με τις Λουντογκόρετς και Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα προκριματικά το καλοκαίρι.

Τα νούμερα και τα στατικά των Ελ Αραμπί – Τικίνιο δεν διαφέρουν πολύ, με τους δυο επιθετικούς να έχουν παρόμοια αποτελεσματικότητα. Ο μεν Βραζιλιάνος καταφέρνει να βρίσκει δίχτυα κάθε 161 λεπτά παιχνιδιού περίπου, ενώ ο Ελ Αραμπί σκοράρει κάθε 134 λεπτά. Έχει όμως παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

Οι συγκρίσεις λοιπόν είναι από όλες τις απόψεις καλό και λογικό να γίνονται, όμως αυτός που είναι πραγματικά κερδισμένος από την άτυπη… μάχη των δυο για τη θέση του φορ είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει πολλά γκολ και από τους δυο, σημαντικές νίκες και όπως έχει πει και ο ίδιος ο Μαρτίνς παίζει αυτός που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ανάλογα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο τους έχουν ταιριάξει στο λιμάνι, έχουν «δέσει» και παράλληλα, προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι κάτι που δημιουργεί το μεγάλο δίλημμα στον Πορτογάλο τεχνικό και έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Το γκολ νίκης του Ελ Αραμπί επί του Άρη:

Το γκολ του Τικίνιο στο Μπέργκαμο:

Το γκολ του Ελ Αραμπί με τον Παναιτωλικό:

Το γκολ του Τικίνιο κόντρα στη Φενέρ στην πόλη:

Το γκολ του Τικίνιο με τη Φενέρ στο Καραϊσκάκη:

Τα γκολ του Ελ Αραμπί με την ΑΕΚ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ