Όταν η ΑΕΚ βγαίνει για «ψώνια» στη Λεωφόρο

Όταν η ΑΕΚ βγαίνει για «ψώνια» στη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην... αρπαγή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από τον Παναθηναϊκό και to10.gr σας θυμίζει αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου η Ένωση «έκλεψε» παίκτες από το «τριφύλλι».

Σαν… βόμβα έσκασε η είδηση από το Kicker για το γερό «μπάσιμο» της ΑΕΚ για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς! Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Γερμανών, η Ένωση βρίσκεται σε επικοινωνία με τη γερμανική ομάδα και με τον παίκτη και είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη «βόμβα» και να συμφωνήσει σε όλα για τον Σέρβο που ήταν ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού.

Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως κινήθηκαν κάτω από τα ραντάρ λόγω της προσπάθειας και του «τριφυλλιού» και βάσει τα λεγόμενα των Γερμανών κερδίζουν τη «μάχη» με τους «πράσινους» για την υπογραφή του 27χρονου άσου, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ως δανεικός με τη φανέλα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το συμβόλαιο του διεθνή Σέρβου θα είναι για 3 ή 4 χρόνια αφού η μεταγραφή θα γίνει με αγορά, καθώς όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα η Χόφενχαϊμ δεν ήθελε να δώσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού όπως επέμενε ο ΠΑΟ αλλά να τον πουλήσει. Και η ΑΕΚ τον αγοράζει.

Έτσι λοιπόν, ο Δικέφαλος βρίσκεται πολύ κοντά στο να προχωρήσει στην πρώτη της μεταγραφική κίνηση επί Ματίας Αλμέιδα και σε μια ακόμη… κλοπή ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση ψωνίζει από τη Λεωφόρο. Έχουν προηγηθεί αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα «κιτρινόμαυρα»… ψώνια από τη Λεωφόρο

Αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να ολοκληρώσει το deal με τη Χόφενχαϊμ, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δεν θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα έχει βγάλει τα πράσινα για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη… κλοπή έγινε το καλοκαίρι του 2017. Τη χρονιά δηλαδή που η Ένωση έχτιζε την ομάδα, που θα κατάφερνε τελικά να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Βίκτωρ Κλωναρίδη, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί ως δανεικός από τη Λανς στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, πρόκειται για περίπωση σχεδόν… καρμπόν με αυτή του Γκατσίνοβιτς.

Με την ιδιαιτερότητα πως ο 29χρονος άσος, που τώρα αγωνίζεται στον Ατρόμητο, ουσιαστικά επέστρεψε στον Δικέφαλο γιατί εκεί είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Όπως και να ‘χει, ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά τους «κιτρινόμαυρους» ούτε εκείνη τη σεζόν, αλλά ούτε και γενικότερα. Σε τρεις χρονιές μέτρησε 72 συμμετοχές και μόλις 9 γκολ και 5 ασίστ.

Την ίδια χρονιά, την πρωταθληματική, αλλά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ… άρπαξε έναν ακόμη παίκτη από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ενισχύσει το αριστερό άκρο της αμυντικής της γραμμής. Ο λόγος για τον Νίκλας Χουλτ.

Ο Σουηδός άσος μετά από 2,5 χρόνια στους «πράσινους» εντάχθηκε στο ρόστερ της Ένωσης για να σηκώσει την κούπα του πρωταθλήματος, να παίξει στους «32» του Europa League, να παίξει σε ομίλους Champions League και να καταγράψει συνολικά 67 συμμετοχές (3 ασίστ) σε τρεις σεζόν.

Τέλος, είναι η περίπτωση του Εμάνουελ Ινσούα. Το καλοκαίρι του 2020 η ΑΕΚ πήρε τον Αργεντινό μπακ από τον Παναθηναϊκό, αλλά το μετάνιωσε άμεσα, αφού οι εμφανίσεις του ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Έτσι, τον έδωσε δανεικό τον χειμώνα του 2021, ενώ όταν τελείωσε ο δανεισμός του στην Αλντοσίβι, πήγε ως ελεύθερος στη Βελέζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ