Η… απάντηση του Παναθηναϊκού στον Γκατσίνοβιτς

Η… απάντηση του Παναθηναϊκού στον Γκατσίνοβιτς

Η ιστορία με τον Γκατσίνοβιτς και η διαφαινόμενη αποχώρηση του Βέλεθ φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό που ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον στο επίκεντρο για το κέντρο της άμυνας.

Κάτι λιγότερο από 40 μέρες απομένουν για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Στις 4 Αυγούστου οι «πράσινοι» θα παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa Conference League και από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουλίου θα βρεθούν στο Τιρόλ της Αυστρίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι ημερομηνίες αρχίζουν να πιέζουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βλέπει τον χρόνο να λιγοστεύει απειλητικά.

Κρίστιαν Γκάνεα και Γιούρι Λοντίγκιν είναι μέχρι τώρα τα μοναδικά μεταγραφικά αποκτήματα των Κυπελλούχων Ελλάδος, αλλά και οι δύο δεν προορίζονται για βασικοί. Αντίθετα σε επίπεδο βασικού κορμού υπάρχουν μόνο αποχωρήσεις μέχρι στιγμής, με τον Μαουρίσιο να κάνει την αρχή, τον Βιγιαφάνες να ακολουθεί όπως φαίνεται αφού δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης της συνεργασίας και τους Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς να προσθέτουν ακόμη δύο πονοκεφάλους και έξτρα πίεση λόγω και του επικοινωνιακού στην τελευταία περίπτωση, με τον διεθνή άσο να καταλήγει στην ΑΕΚ.

Ο Ισπανός αμυντικός θα αποχωρήσει όπως φαίνεται μετά τη βελτιωμένη πρόταση της Αλ Φατέχ ενώ ο Σέρβος μέσος δεν ανήκε μεν στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ήταν από τους παίκτες που ανέβασε πολύ την ομάδα από τον Ιανουάριο όταν και ήρθε ως δανεικός από τη Χοφενχάιμ. Και οι δύο θα συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους και πλέον ο Γιοβάνοβιτς και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό θα πρέπει να «τρέξουν» για να καλύψουν τα μεγάλα κενά στο ρόστερ.

Τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν, με τον Παναθηναϊκό να χάνει αυτό που πριν λίγο καιρό φαινόταν πως θα είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα στα προκριματικά του καλοκαιριού. Την ομοιογένεια και τον κορμό που είχε… χτίσει από την προηγούμενη σεζόν. Πώς αναμένεται να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός;

Σε προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός σέντερ μπακ που θα προορίζεται φυσικά για το κενό του Βέλεθ δίπλα στον Σένκεφελντ, αλλά και η προσθήκη ενός χαφ, με το «τριφύλλι» να μένει ουσιαστικά γυμνό μεσοεπιθετικά αφού οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος και Κουρμπέλης είναι κατά βάση 6άρια. Αυτές είναι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν… χθες και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει και στις άλλες θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση όπως είναι αυτή του σέντερ φορ που αναμένεται να δοθεί και το μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Όσον αφορά στο στόπερ η κινητικότητα φαίνεται πως  είναι μεγαλύτερη και στο στόχαστρο βρίσκεται ο Χόρντουρ Μάγκνουσον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο διεθνής Ισλανδός αμυντικός που είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ, μένει ελεύθερος από τη ρωσική ομάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη υπάρξει επαφή μαζί του. Το αρνητικό της υπόθεσης με τον 29χρονο άσο είναι ότι μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν εκτός δράσης για περίπου δέκα μήνες λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, ωστόσο πλέον έχει επανέλθει πλήρως. Οι «πράσινοι» έκαναν κίνηση και για τον Ισπανό στόπερ της Έουπεν, Τζόρντι Άματ, αλλά η απάντηση του παίκτη ήταν αρνητική.

Είναι σαφές πως πρόκειται για μία δύσκολη συγκυρία που τόσο ο προπονητής όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος με τους υπόλοιπους που έχουν λόγο για τον σχεδιασμό, θα πρέπει να δείξουν τα αντανακλαστικά τους. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και δεν θα πρέπει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ