Το αλλαγμένο… δέρμα του άξονα της ΑΕΚ

Το αλλαγμένο… δέρμα του άξονα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει με επιτυχία και την υπόθεση του Ορμπλείν Πινέδα, ολοκληρώνοντας το πλάνο της για τον άξονα που θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον περσινό...

Χρειάστηκε να επιμείνει πολύ για να τα καταφέρει. Και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό ώστε να «κουράσει» πολύ με την υπόθεση. Ωστόσο η ΑΕΚ τα κατάφερε και ο Ορμπελίν Πινέδα θεωρείται ποδοσφαιριστής της εδώ και μερικά 24ωρα.

Ο 26χρονος ήταν εξ αρχής ο μεγάλος στόχος του Ματίας Αλμέιδα. Όχι μονάχα για τον άξονα, αλλά γενικότερα, καθώς η συνεργασία που είχαν οι δύο στο παρελθόν, ήταν αρκετή για να ζητήσει ο Αργεντινός κόουτς τη μεταγραφή του στην Ένωση.

Διαβάστε επίσης: «Ματιές» στη Ρουμανία η ΑΕΚ: «Ενδιαφέρεται για Μορουτάν και Μαν»

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τη «χρυσή τομή» με τη Θέλτα για τον δανεισμό του Μεξικανού μέσου, χωρίς οψιόν αγοράς και έτσι ο Αλμέιδα μπορεί να… τρίβει τα χέρια του για τη μεσαία γραμμή που θα έχει τη νέα σεζόν.

Ο Πινέδα που αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή, θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο μετά τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γιενς Γιόνσον.

Και οι τρεις προσθήκες είναι ποδοσφαιριστές που παίζουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής και αποτελούν κινήσεις στις οποίες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ποντάρουν πολλά.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ουσιαστικά το κέντρο που ονειρεύτηκε όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ. Έχει το «σκυλί» που ήθελε εξ αρχής για το «6», έχει το «γρανάζι» που ήθελε δίπλα του και απέκτησε το «πουλέν» που ήθελε σαν… τρελός από την αρχή.

Στα «χαρτιά» και οι τρεις ποδοσφαιριστές μοιάζουν να είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε η ΑΕΚ και το πιο βασικό είναι το γεγονός πως και για τους τρεις γνωρίζουν ήδη πολλά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε τι είναι ικανός να κάνει, στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο Γιόνσον έκανε το… καθήκον του στα γήπεδα της La Liga, ενώ για τον Πινέδα δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω πέρα από μια κουβέντα του Αλμέιδα.

Η πρώτη «γεύση» που αφήνει αυτή η νέα τριάδα των χαφ της ΑΕΚ είναι το λιγότερο… νόστιμη. Ωστόσο μένει να αποδειχθεί και στο χορτάρι ότι όντως οι συγκεκριμένοι τρεις θα κάνουν τη διαφορά για την Ένωση που την περασμένη σεζόν «πόνεσε» σε μεγάλο βαθμό (και) στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Αλμέιδα ήξερε ότι η αδυναμία της ΑΕΚ στον άξονα ήταν «χτυπητή» και οι τρεις προσθήκες δείχνουν πως ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ