Μπότο: Δεν του φτάνει η Λέφσκι, είναι και ο… Καρυπίδης

Μπότο: Δεν του φτάνει η Λέφσκι, είναι και ο… Καρυπίδης

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δίνει… ρεσιτάλ στις μεταγραφές ανεβάζοντας επίπεδο τον Άρη. Και στην Τούμπα τρίβουν τα μάτια τους.

Ζόρικα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι μόνο η τεράστια πίεση της ρεβάνς με τη Λέφσκι μπας και αποφευχθεί το κάζο του Ιούλη. Είναι και ο Καρυπίδης που έχει βαλθεί να δείξει και να αποδείξει για ένα ακόμη καλοκαίρι πως θέλει καμιά 10αριά από τους δήθεν τεχνοκράτες που εμφανίζονται από το εξωτερικό και παίρνουν τα πόστα των τεχνικών διευθυντών στις μεγάλες ΠΑΕ.

Ο ισχυρός άνδρας του Αρη φέτος έχει δώσει ρεσιτάλ στις μεταγραφές, με αποκορύφωμα την απόκτηση του Μανού Γκαρθία από την Σπόρτινγκ Χιχόν. Ένα deal που έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Κιτρινόμαυρων. Μια πολύ σπουδαία προσθήκη, που ανεβάζει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, όπως οι περισσότερες που έκανε φέτος ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας, που ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου όπως οι Ζερβίνιο, Γκρέι, Καμάτσο, αλλά και με ποιοτικούς παίκτες, που θα βοηθήσουν πολύ τη νέα σεζόν, όπως είναι οι Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού και Ουντεμπάγιο.

Διαβάστε επίσης: Η «μάχη» 2 μηνών για Χουάνγκ, η άφιξη στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ο… Γκιγιέρμε και το «έτοιμος να παίξει»

Την ημέρα που ο Αρης ανακοίνωσε την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ  ψάχνει τρόπο να γλιτώσει το κάζο του αποκλεισμού από την Λέφσκι, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος και αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Σόφιας δεν έδειξαν ικανοί να σηκώσουν την ασπρόμαυρη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων και να γνωρίσει μια ταπεινωτική ήττα από τη Λέφσκι, που βρίσκεται Νο. 294 στο ranking της UEFA. Μια ομάδα πολύ χαμηλής δυναμικής.

Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος του Βορρά όχι μόνο δεν μπόρεσε να κερδίσει, αλλά ηττήθηκε με δύο γκολ διαφορά και πλέον στον επαναληπτικό ψάχνει ένα θαύμα για να γλιτώσει ο ίδιος, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο από την καταστροφή. Στο παιχνίδι της Σόφιας ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στη βασική 11άδα του ΠΑΟΚ τέσσερις μεταγραφές και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έριξε στο ματς δύο ακόμα παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος. Κανένας, όμως, δεν έκανε τη διαφορά. Κανένας δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Συγκεκριμένα, στην αρχική 11άδα χρησιμοποιήθηκαν από τον Ρουμάνο προπονητή οι Κοτάρσκι, Κάργας, Ντάντας και Κουαλιάτα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι Νάρεϊ και Τόμας, Εξι παίκτες που υποτίθεται ότι αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του Δικεφάλου και να της δώσουν τα στοιχεία που δεν είχε την περσινή σεζόν. Μάταια, όμως.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν απογοητευτική, με αποτέλεσμα να γνωρίζει να συντριβή από τη Λέφσκι. Μια ήττα, η οποία προκάλεσε την οργή των οπαδών του Δικεφάλου, με τη σελίδα της ΠΑΕ να γεμίζει με μηνύματα κατά του Σαββίδη, του Λουτσέσκου και του Μπότο. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου συγκέντρωσε τα περισσότερα «πυρά», με το «σύστημα» να τον δίνει… φόρα παρτίδα και να προαναγγέλλει την αποχώρησή του, σε περίπτωση που αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από την Λέφσκι Σόφιας.

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πορείες των δύο συμπολιτών. Ο Αρης, χωρίς τεχνικό διευθυντή, έκανε μεταγραφές κορυφαίου επίπεδου και έπαιξε μπαλάρα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν (σ.σ 5-1 την Γκόμελ), σφραγίζοντας την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League από το πρώτο ματς. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ του… πολυδιαφημιζόμενου Μπότο, που ήρθε στην Ελλάδα ως ο άνθρωπος των deals των δεκάδων εκατομμυρίων, να γεμίζει με παίκτες οι οποίοι, τουλάχιστον μέχρι τώρα,  δείχνουν μέτριοι και κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Αρης και ο Θοδωρής Καρυπίδης έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν γεμίσει παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Δικέφαλος και ο Μπότο απογοητεύουν και πλέον προσπαθούν να γλιτώσουν το κάζο του αποκλεισμού από τη Λέφσκι. Ένα κάζο που εάν δεν αποφευχθεί θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Όπως επίσης και τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να τα έχει ήδη… μαζεμένα στη διοίκηση, που για μια ακόμα χρονιά δεν κατάφερε να φέρει παίκτες από το πάνω ράφι. Σαββίδης, Γκαγκάτσης, Μπότο και Λουτσέσκου. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του για την εικόνα που παρουσίασε ο Δικέφαλος στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ