Ένας είναι ο στόχος…

Ένας είναι ο στόχος…

Ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει να αυξήσει το καλό διάστημα της ομάδας. Eπιβεβλημένο το ροτέισον

Ειλικρινά δεν θυμάμαι από πότε ο Ολυμπιακός είχε να κάνει τόσο δυνατό ξεκίνημα σε ματς. Γκολ μπορεί να μην έβαλε, αλλά χαροποίησε τον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε τον ΠΑΣ. Έχουμε και λέμε.

Ευκαιρία στο 4’ με τον Αγκιμπού, δοκάρι δύο λεπτά αργότερα με τον Χασάν, με τον Αγκιμπού και πάλι να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί. Ευκαιρίες και με κεφαλιά του Σισέ και με σουτ του Κούτρη.

Διαβάστε επίσης: Σημάδια κανονικότητας…

Όλα αυτά μέσα στα πρώτα 11 λεπτά με τους πρωταθλητές στο διάστημα αυτό να «πνίγουν» τον αντίπαλο. Ασφυκτικό πρέσινγκ και κατοχή μπάλας 80 %!

Το ξεκίνημα της ομάδας θα ήταν τέλειο, αν στο διάστημα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να προηγηθούν. Δεν το έκαναν, αλλά άφησαν μηνύματα αισιοδοξίας. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλει ο προπονητής τους να αγωνίζονται και παιχνίδι με παιχνίδι ο στόχος θα είναι το διάστημα αυτό να είναι μεγαλύτερο.

Έστω και αν στη συνέχεια η απόδοση έπεσε και ο Κάρλος Κορμπεράν αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα αλλαγές και να χρησιμοποιήσει παίκτες νωρίτερα, απ’ όσο υπολόγιζε.

Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ροτέισον, με όλη τη σημασία της λέξης. Οκτώ ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε στην Κύπρο, κόντρα στον Απόλλωνα. Την θέση τους διατήρησαν οι Βατσλίκ, Σισέ και Ραντζέλοβιτς.

Μπορεί στο άκουσμα της ενδεκάδας κάποιοι να απόρησαν, κάποιοι να «πάγωσαν», αφού η ομάδα χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, Κυρίως για λόγους ψυχολογίας, αφού οι «ερυθρόλευκοι» στα πέντε παιχνίδια τους στα προκριματικά, έχουν απολογισμό, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.

Η απόφαση του Κορμπεράν είχε λογική και ήταν κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένη. Και τόσο μεγάλο ροτέισον θα δούμε αρκετές φορές φέτος. Ο Ολυμπιακός μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, θα παίζει ασταμάτητα. Μέχρι το Νοέμβριο, οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν αλλά 19 παιχνίδια! Δώδεκα για το πρωτάθλημα και επτά για την Ευρώπη, αφού έχουν εξασφαλίσει ακόμα και στο άσχημο σενάριο, την συμμετοχή τους σε ομίλους.

Θα έχουν δηλαδή, 10 ματς περισσότερα από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (που έπαιξαν δύο ματς στην Ευρώπη) και 12 από την ΑΕΚ, που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός να έχει δώσει περισσότερα παιχνίδια από τους αντιπάλους του, αλλά η… σούμα γινόταν στο τέλος της σεζόν. Τώρα μιλάμε για ένα διάστημα μικρό, μέχρι το Νοέμβριο. Οπότε, ο Κορμπεράν έπραξε το αυτονόητο. Και πολύ σωστά έκανε.

Συν τοις άλλοις, με την κατάσταση αυτή θα πάρουν ευκαιρίες παίκτες που υπό άλλες συνθήκες, θα έπαιζαν λίγο. Και είναι στο χέρι τους να τις αξιοποιήσουν. Όπως για παράδειγμα το κάνει ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος θυμίζει μέρες… Κράσνονταρ. Μακάρι, ο Σέρβος να συνεχίζει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Υ.Γ. Για τον Βαλμπουενά δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γράψει κάποιος. Ο τύπος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Και το δρόμο για τη νίκη άνοιξε και όλες οι ευκαιρίες του Ολυμπιακούς το ξεκίνημα του ματς, προήλθαν από σέντρες του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ