Ο Αϊτόρ, το… θρίλερ του περασμένου καλοκαιριού και η ανανέωση

Ο Αϊτόρ, το… θρίλερ του περασμένου καλοκαιριού και η ανανέωση

Ο Μπόλονι που δεν τον... έβλεπε, η Ουτρέχτη που δεν είχε τα χρήματα και το νέο συμβόλαιο που έρχεται.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές: ο Αϊτόρ το καλοκαίρι του 2022 και μετά τη συνύπαρξή του με τον Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό, δεν ήθελε ούτε να… ακούει για Ελλάδα. Είχε δώσει εντολή στον ατζέντη του, πριν από το τέλος της σεζόν 2021-22 να του βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εκείνος που ζήτησε να επανεκτιμηθεί η περίπτωσή του, πρώτα να τον δει και στη συνέχεια να υπάρξει απόφαση από την πλευρά της ομάδας. Κάτι που επίσης είναι γνωστό.

Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το πώς τελικά ο Ισπανός MVP αυτή τη στιγμή του Παναθηναϊκού, έμεινε στον σύλλογο. Και ο πιο σημαντικός λόγος δεν έχει να κάνει ούτε με τον παίκτη, που ούτε στις πρώτες μέρες του Γιοβάνοβιτς εξέφραζε κάποιου είδους επιθυμία παραμονής, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Αλλά με την… Ουτρέχτη.

Διαβάστε επίσης: Ώρα αποφάσεων στον Ολυμπιακό

Η ολλανδική ομάδα ήταν εκείνη που είχε έρθει από νωρίς σε συμφωνία με τον ατζέντη του Αϊτόρ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Και να επιστρέψει στην Ολλανδία ο Ισπανός εξτρέμ, που έβλεπε τον Μπόλονι να προτιμά Καμπετσή και Ιωαννίδη στη γραμμή απ’ ότι εκείνον. Τι συνέβη τελικά; Η Ουτρέχτη δεν είχε εκείνη την περίοδο όμως τα απαραίτητα χρήματα για να προχωρήσει σε αγορά του ποδοσφαιριστή. Τα βρήκε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, όταν πούλησε ποδοσφαιριστή και χτύπησε ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού. Αλλά τότε ήταν πλέον αργά μιας και ο Αϊτόρ είχε μπει στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Κάπως έτσι έμεινε ο Ισπανός στον Παναθηναϊκό, σχεδόν από… τύχη και στο σήμερα είναι πλέον αυτός που κάνει τη διαφορά. Το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 5η αγωνιστική θα μείνει για πάντα στο μυαλό του Ισπανού.

Το χατ τρικ που πέτυχε ήταν το πρώτο σε όλη του την καριέρα. Εκείνος πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του, εκμεταλλεύτηκε και την απειρία του τερματοφύλακα Αθανασίου, που μπήκε σαν αλλαγή αντί του Σούλη που τραυματίστηκε, πέτυχε δύο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ακόμα ένα με ένα φοβερό σλάλομ και ιδανικό πλασέ. Σε μια φάση, αυτή του τρίτου γκολ, που απέδειξε και το εναλλακτικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς όταν βλέπει ότι η αντίπαλη ομάδα ρίχνει πολύ βάρος στις άκρες για να σταματήσει τη δική του. Ποιο είναι αυτό; Να φέρνει τους εξτρέμ του πιο «μέσα» στο γήπεδο. Αυτό κάνει κυρίως ο Αϊτόρ, που πολλές φορές μέσα στον αγώνα μετατρέπεται από ακραίος σε κάτι σαν «δεκάρι» στο γήπεδο, δημιουργώντας ή απειλώντας από τον άξονα.

Ο Αϊτόρ είναι ιδανικός στο να παίζει μεταξύ των γραμμών, το έκανε και την περσινή σεζόν και το έχει τελειοποιήσει στα έως τώρα φετινά παιχνίδια. Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί: από τα εννιά γκολ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, έχει συμμετοχή στα οχτώ! Εχει σημειώσει πέντε, έχει δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Στο μοναδικό γκολ που δεν είχε συνεισφορά ήταν στο 0-1 της Κρήτης, όταν συνεργάστηκαν οι Ρούμπεν – Παλάσιος.

Η πρόταση για το νέο συμβόλαιο

Πως θα αποτυπωθούν όλα αυτά… γραπτώς; Στην πρόταση που σκοπεύει να του κάνει ο Παναθηναϊκός για την ανανέωση του συμβολαίου του το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023. Ο Αϊτόρ θέλει μα πάνω απ’ όλα αξίζει ένα αρκετά μεγαλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 όταν ήρθε από την Τβέντε. Και σε έναν Παναθηναϊκό που πλέον οι ακριβοπληρωμένοι είναι παίκτες που δεν προσφέρουν το ίδιο με εκείνον, είναι δεδομένο πως θα το έχει σύντομα. Και δεδομένη είναι πια και η δική του επιθυμία για να παραμείνει στα μέρη μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ