Τα… σπάει ο Αϊτόρ: Ο καλύτερος στο πρωτάθλημα βάσει στατιστικής – Τέταρτος στην Ευρώπη σύμφωνα με το Sofascore

Τα… σπάει ο Αϊτόρ: Ο καλύτερος στο πρωτάθλημα βάσει στατιστικής – Τέταρτος στην Ευρώπη σύμφωνα με το Sofascore

Ο Αϊτόρ οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και τα νούμερά του αποδεικνύουν γιατί έως τώρα είναι ο κορυφαίος στο πρωτάθλημα.

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του πρωταθλήματος έως τώρα. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έχει πάρει από το χέρι τους «πράσινους» σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κορυφή.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα εννιά γκολ που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα πέντε ματς, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει άμεση ή έμμεση συμμετοχή στα 8 απ’ αυτά. Έχει σημειώσει πέντε τέρματα (χατ τρικ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα στην ΑΕΚ και ένα στον Ιωνικό), έχει δύο ασίστ (στον Σπόραρ στο ματς με τον ΟΦΗ, στον Βέρμπιτς στο ματς με τον Λεβαδειακό) και είναι αυτός που με δική του πάσα έβγαλε τον Γκάνεα φάτσα με την εστία στο πέναλτι που κέρδισε ο Ρουμάνος από τον Λιβάι Γκαρσία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τα νούμερα του Αϊτόρ τα… σπάνε. Κι αν κάποιος επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα της Superleague και τα στατιστικά αυτής, θα βρει το όνομα του Ισπανού μεσοεπιθετικού στην πρώτη πεντάδα πέντε κατηγοριών στα στατιστικά των κορυφαίων παικτών.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό – Θέλει να προλάβει το… κακό

Αρχικά σε αυτή των σκόρερς του πρωταθλήματος, με τον 26χρονο να είναι στην κορυφή με τα πέντε τέρματα που έχει σημειώσει. Ακολουθούν ο Πινέδα της ΑΕΚ, ο Μαντσίνι του Άρη και ο Καρέλης του Παναιτωλικού που έχουν από τρία γκολ.

Στις προσπάθειες για γκολ ο Αϊτόρ είναι στη δεύτερη θέση μαζί με τον συμπαίκτη του, Αντράζ Σπόραρ, έχοντας από 13, ενώ πρώτοι είναι οι Μαντσίνι και Αραούχο που έχουν από 14.

Στα γκολ ανά τελικές προσπάθειες ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού είναι στην τρίτη θέση, σκοράροντας μία φορά ανά 2,6 τελικές, πίσω από τους Πινέδα και Τζαβίδα, που σκοράρουν 1 / 2,3 και 1 / 2,5 αντίστοιχα, ενώ είναι τρίτος στις ασίστ μαζί με τον Νάρεϊ έχοντας δύο στα πρώτα πέντε ματς, σε μια κατηγορία που κυριαρχεί έως τώρα ο Κλωναρίδης του Ατρόμητου με πέντε και ακολουθεί ο Πάολο Φερνάντες του Βόλου με τρεις.

Τέλος, ο Αϊτόρ είναι τρίτος σε γεμίσματα με τις πετυχημένες του προσπάθειες να είναι 12 στις 35 και βρίσκεται πίσω από τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού (17/35) και τον Κάλεντ Νάρεϊ του ΠΑΟΚ (16/40).

Στην 4η θέση όλης της Ευρώπης

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα της γνωστής πλατφόρμας στατιστικών Sofascore, που αξιολογεί ποδοσφαιριστές, ο Αϊτόρ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση με τους καλύτερους ανά την Ευρώπη, εξαιρουμένων πάντως των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων.

Το Sofascore ενημερώνει πως στη λίστα μπήκαν ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει 225 λεπτά και πάνω ως τώρα, ενώ συμπεριέλαβαν πρωταθλήματα που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο ή Αύγουστο.

Ανάμεσα στα πρωταθλήματα είναι αυτά: Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ελβετία, Τουρκία.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Κόντι Χάκπο με 8.99 βαθμολογία, με τον φορ της Αϊντχόφεν να έχει κάνει απίστευτο ξεκίνημα με 10 γκολ και 9 ασίστ στα πρώτα 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Ακολουθούν ο τερματοφύλακς της Ράντερς, Πάτρικ Κάρλγκρεν (7.93) και ο φορ της Σέλτικ, Ζότα (7.89). Ο Αϊτόρ βρίσκεται στην 4η θέση με 7.88 βαθμολογία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ