Ο «θρύλος» του Μαρσέλο ζει στη Μαδρίτη (vids)

Ο «θρύλος» του Μαρσέλο ζει στη Μαδρίτη (vids)

Ο Μαρσέλο μπορεί να έχει φύγει από τη Μαδρίτη και να αγωνίζεται πλέον στον Ολυμπιακό, αλλά η κληρονομιά που έχει αφήσει στη Ρεάλ είναι τεράστια.

Ο Μαρσέλο δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Είναι ένας θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού να έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ποδοσφαιριστές.

Ενας ηγέτης, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου, που έζησε μοναδικές στιγμές με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ισπανικής ομάδας. 546 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 38 γκολ και 103 ασίστ σε 43.234 λεπτά. 25 τρόπαια με τη Βασίλισσα, εκ των οποίων τα 5 ήταν Champions League.

Διαβάστε επίσης: Ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή…

Ηταν ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και ο πρώτος ξένος μετά από 117 χρόνια που έγινε αρχηγός της ισπανικής ομάδας. Νούμερα που αποδεικνύουν τη σπουδαιότητά του, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε ένα από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ.

Ενας παίκτης – πρότυπο, με τον Μίτσελ να υποκλίνεται στο μεγαλείο του και στην απλότητά του. «Ολοι μου μιλούν για τον  Μαρσέλο. Κι αυτό που μου λένε δεν είναι το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι, γιατί αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά για το πόσο ταπεινός είναι ως παίκτης. Και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητας οποιουδήποτε παίκτη έχει θριαμβεύσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα για οποιοδήποτε κλαμπ της Ευρώπης και για οποιαδήποτε αποδυτήρια. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη.

Σου δείχνουν πώς να αγωνίζεσαι. Να μάθεις να σέβεσαι οποιονδήποτε αντίπαλο χωρίς να τον υποτιμάς ακόμη κι αν παίζεις σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Σας υπόσχομαι ότι θα δείτε βραδιές πολύ μεγάλες με παίκτες σαν τον Μαρσέλο και τον Χάμες να παίζουν. Ακόμη περισσότερο θα είναι αυτό που θα αφήσουν, που θα προσφέρουν στην ομάδα με την προσωπικότητά τους. Πραγματικά αποτελούν λαμπρά παραδείγματα χαρακτήρα και προσωπικότητας», είχε αναφέρει ο Ισπανός στην παρουσίασή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Λόγια που δείχνουν το μεγαλείο του Μαρσέλο, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό του μύθο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και φυσικά στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου υπήρξε ένα υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένας ποδοσφαιριστής, που θέλουν όλοι να ακολουθήσουν τα βήματά του. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης και νυν ποδοσφαιριστής της Χιρόνα, Μιγκέλ Γκουτιέρες. Ο 21χρονος, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βασίλισσας, αποθέωσε τον Βραζιλιάνο αστέρα, με τον οποίο συνυπήρξε στην ισπανική ομάδα και τον έχει ως πρότυπο.

Ο Λατινοαμερικάνος είναι το είδωλο του Μιγκέλ Γκουτιέρες, με τον νεαρό να υποκλίνεται στον Μαρσέλο. Σε δηλώσεις που έκανε στην «AS», όταν ρωτήθηκε για το ποιος παίκτης του είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όταν ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, είπε αμέσως το όνομα του Βραζιλιάνου. «Ο Μαρσέλο. Ηταν σαν όνειρο να μοιράζομαι μαζί του τα ίδια αποδυτήρια. Του εύχομαι τα καλύτερα στον Ολυμπιακό. Θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του. Μακάρι να μπορούσα να πετύχω όσα πέτυχε ο ίδιος. Οι ποδοσφαιρικές ικανότητές του είναι απίστευτες. Είναι εξαιρετικός όμως και ως άνθρωπος. Ήταν σύμβολο για τη Ρεάλ».

Ο Μαρσέλο μπορεί να έχει φύγει από τη Μαδρίτη και να αγωνίζεται πλέον στον Ολυμπιακό, αλλά η κληρονομιά που έχει αφήσει στη Ρεάλ είναι τεράστια. Μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος πλέον θα φοράει τα ερυθρόλευκα. Ο έμπειρος άσος μετράει αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα των πρωταθλητών. O Λατινοαμερικάνος κάνει προπονήσεις στον Ρέντη, με στόχο να τεθεί το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του Μίτσελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ