O Μίτσελ, ο Φορτούνης και ο Χουάνγκ- Τι ετοιμάζει ο Ισπανός στον Ρέντη

O Μίτσελ, ο Φορτούνης και ο Χουάνγκ- Τι ετοιμάζει ο Ισπανός στον Ρέντη

Ο Μίτσελ επιμένει με τον Φορτούνη σε νέο ρόλο- Και δεδομένα η ιδέα του προκαλεί ενδιαφέρον- Το παράδειγμα του Έρικσεν  

Περνά ως τώρα κάτω από τα ραντάρ στην επιστροφή του Μίτσελ Γκονζάλες. Και ως ένα σημείο είναι λογικό. Με το μισό ρόστερ να απουσιάζει και το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό λίγοι είναι εκείνοι που δείχνουν ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η διάγνωση για τον Ρέτσο

Εκεί ο Ισπανός προπονητής όμως έχει πιάσει δουλειά. Και ήδη πειραματίζεται με κάτι που όσοι γνωρίζουν το θεωρούν αν μη τι άλλο ότι πιο ενδιαφέρον σε αυτά τα πρώτα 24ωρα της αλλαγής προπονητή. Μια ιδέα που εν πολλοίς μπορεί με έναν τρόπο να αλλάξει θέση στον Κώστα Φορτούνη ή τέλος πάντων να προσθέσει κάτι πολύ διαφορετικό στα ως τώρα δεδομένα του πρωταθλητή για τις κρίσιμες έξι εβδομάδες που έρχονται.

Σα να λέμε; Η μετακίνηση του 30χρονου στη ζώνη της μεσαίας γραμμής. Και η συνύπαρξη του σαν «8άρι» πλάι στον αμυντικό χαφ. Ναι δοκιμάστηκε στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Κυρίως όμως δοκιμάστηκε στο φιλικό του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Β΄ όπου ο Φορτούνης για 2Χ25 βρέθηκε παρτενέρ του Γιάν Εμβιλά στον 4-2-3-1 σχηματισμό που συνέχιζε με τον Μπιέλ στο «10» και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Και προφανώς για να επαναλαμβάνεται κάτι με τέτοια συνέπεια αν μη τι άλλο απασχολεί.

Σε πρώτη φάση επιβεβαιώνει ότι ο Μίτσελ θέλει να χωρέσει στην εξίσωση τον Έλληνα άσο. Και ότι ψάχνει απάντηση στον γρίφο με τα τέσσερα «10άρια» που χαρακτηρίζει το ρόστερ του. Ο Μπιέλ που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις και σαν winger, ακόμη και σαν φορ. Ο Χάμες με τον Βαλμπουενά που έχουν χιλιόμετρα δεξιά και αριστερά σαν wingers που συγκλίνουν στον άξονα. Και ο Φορτούνης που η αλήθεια είναι πως όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν αποδείξει πως μακριά από τον άξονα δεν είναι χρηστικός. Η ικανότητα του να υποδέχεται τη μπάλα με πλάτη, η άνεση του στο κάθετο παιχνίδι, το χάρισμα των ασίστ αλλά και του γκολ τον έχουν καθιερώσει σε συγκεκριμένα μέτρα στο γήπεδο.

Αν θα μπορούσε να γίνει και «8» σε μια διαδικασία που επί της ουσίας προσφέρει για το επόμενο διάστημα ένα άκρως ενδιαφέρον rotation με τον Ινμπεόμ Χουάνγκ στα ματς πρωταθλήματος (θυμίζουμε ότι ο Φορτούνης είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας αλλά και ότι ο Ολυμπιακός στα επόμενα δέκα παιχνίδια του έχει τα τέσσερα του ομίλου στο Europa League); Προφανώς αυτή την απάντηση είναι που ψάχνει ο Μίτσελ ίσως επηρεασμένος και από αυτό που συμβαίνει φέτος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την συνύπαρξη του Κρίστιαν Έρικσεν με τον Μπρούνο Φερνάντεζ στον άξονα των Μπέμπηδων.

Προφανώς ο Φορτούνης θα μπορούσε να γίνει ένας play maker από την πίσω ζώνη και να αξιοποιηθεί σε ματς που ο αντίπαλος περιορίζεται στο αμυντικό του τρίτο. Από την άλλη βέβαια αυτό λογικά θα έχει συνέπειες ανασταλτικά και δη στο αμυντικό transition. Άρα μπορεί η «δοκιμή» να αφορά επί της ουσίας σε ένα ικανό plan b και σε τίποτα παραπάνω. Από την άλλη ποιος ξεχνά ότι εκείνο το καλοκαίρι του ΄13 ο Μίτσελ πήρε ένα 8-10 σαν τον Ανδρέα Σάμαρη και τον μετέτρεψε σε ένα 6αρι που έναν χρόνο μετά πουλήθηκε με 10 εκατ ευρώ στη Μπενφίκα;

 

Πως κύλησε η δοκιμή του Σαββάτου  απέναντι σε έναν αντίπαλο διαφορετικής ταχύτητας που σίγουρα δεν μπόρεσε να βάλει μεγάλη πίεση;  Ο Φορτούνης με την ικανότητα να παίζει «κάθετα» έδωσε εξ αρχής έναν πραγματικά καλό ρυθμό στην ομάδα του. Παράλληλα στη φάση της επίθεσης και όταν του δόθηκε η ευκαιρία ανέβηκε ψηλότερα και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το 6-0 προέκυψε κατά 50% από τις δικές του ασίστ (3).  Φυσικά ο Φορτούνης δεν είναι… Σάμαρης στη γκάμα ικανοτήτων. Δεν έχει δείξει μεγάλες ικανότητες στο «ανασταλτικό» παιχνίδι και απλά σε σχέση με τα υπόλοιπα «10άρια» του ρόστερ είναι ψηλότερος. Είναι σίγουρα όμως ο καλύτερος πασέρ «χώρου» στο ρόστερ. Και μια αδιανόητη πολυτέλεια από τη στιγμή που μοιάζει έτοιμος πλέον να επιστρέψει, να μείνει εκτός της αγωνιστικής εξίσωσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ