Το «στοίχημα» του Ματίας Αλμέιδα πάει… ταμείο

Το «στοίχημα» του Ματίας Αλμέιδα πάει… ταμείο

Η ΑΕΚ έκανε... παρέλαση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με μπροστάρη τον Λιβάι Γκαρσία. Η έμπνευση του Ματίας Αλμέιδα πιάνει «τόπο».

Απίθανη, επιβλητική, σαρωτική. Είναι μόνο μερικά επίθετα που περιγράφουν την εμφάνιση της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, «έπνιξε» τον Άρη και έφτασε στη νίκη με 2-0. Μια νίκη που θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η υπεροχή του Δικεφάλου στο ματς της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από συντριπτική και καθηλωτική, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Κόντρα στον Άρη δεν υστέρησε κανένας «κιτρινόμαυρος», με τους Σιμάνσκι, Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία να ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω. Ο νεαρός άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν εκ των πρωταγωνιστών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το πόσο καθοριστικός είναι για την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: O Μπένετ είδε το ματς στο Ηράκλειο ή δεν… προλάβαινε;

Σε ακόμη ένα ματς, ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του για την επιμονή και την επιλογή του. Η χρησιμοποίηση του 24χρονου παίκτη στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης κάνει την ΑΕΚ να… πετάει φωτιές, με τα αποτελέσματα να κάνουν την εμφάνισή τους και στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο νέος ρόλος ταιριάζει… γάντι στον Γκαρσία

Η έμπνευση του Ματίας Αλμέιδα έχει αναγεννήσει τον Λιβάι Γκαρσία. Ο νεαρός άσος κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις τελευταίες επιτυχίες της ΑΕΚ.

Από τα φιλικά «τεστ», μπήκε η… ιδέα με τον Γκαρσία στο μυαλό του «Πελάδο». Ο Αργεντινός τεχνικός «τράβηξε» από τα άκρα τον νεαρό, μετατρέποντάς τον σε καθαρό επιθετικό. Το… τρικ απελευθέρωσε και τον Σέρχιο Αραούχο, που έχει πλέον έναν πιο ελεύθερο ρόλο, μακριά από το «κουτί».

Φυσικά, ο Αλμέιδα δεν ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε να κάνει φορ τον Γκαρσία. Είδε και δοκίμασε πράγματα στις προπονήσεις. Και οι εμφανίσεις του 24χρονου έδωσαν λίγη παραπάνω… τροφή για σκέψη. Ο νεαρός άσος είναι από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της ΑΕΚ. Από τους λίγους που ξεχώριζαν στα περσινά και προπερσινά ναυάγια της ομάδας. Ενας παίκτης που μπορεί και πηδάει στον… Θεό για μια κεφαλιά. Που διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, έχει την «έκρηξη» στο ρεπερτόριο του και διακρίνεται για τα τελειώματά του. Εχει δηλαδή όλο το «πακέτο». Άλλωστε, δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει ξεσηκώσει το ελληνικό κοινό με μια του ενέργεια, με μια κίνηση.

Κόντρα στον Άρη, ο 24χρονος παίκτης ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις τους αμυντικούς του Πάρντιου, δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα. Το αποτέλεσμα; Ενα γκολ με υποδειγματικό πλασέ και μια ευκαιρία που έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μαζίκου.

Ο Λιβάι εξελίσσεται, ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο και μετράει τρία γκολ στα τελευταία ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 24χρονος σκόραρε και κόντρα σε Παναιτωλικό-Ιωνικό, δικαιώνοντας τον Αλμέιδα για την απόφαση που πάρθηκε στα φιλικά του καλοκαιριού.

Ο Λιβάι Γκαρσία αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά πρότζεκτ της ΑΕΚ. Περιουσιακό στοιχείο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει τα κιτρινόμαυρα ταμεία. Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε το ρίσκο του και η Ενωση βγαίνει κάτι παραπάνω από κερδισμένη. Ο «Πελάδο» πίστεψε από την αρχή τον 24χρονο παίκτη και η μονιμοποίησή του στην κορυφή της επίθεσης… εκτοξεύει τον Δικέφαλο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ