Το πρώτο μεγάλο τεστ για την ΑΕΚ του Αλμέιδα (vids)

Το πρώτο μεγάλο τεστ για την ΑΕΚ του Αλμέιδα (vids)

Στην ΑΕΚ περιμένουν πώς και πώς το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για παραπάνω από έναν λόγο.

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι στην «Opap Arena» έφτασε. Το βράδυ της Κυριακής (30/10, 19:30) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στην… καυτή Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ στοχεύοντας φυσικά στη νίκη που θα την κρατήσει σε επαφή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πρώτο μεγάλο τεστ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στη φετινή σεζόν.

Έπαιξε και στη Λεωφόρο η Ένωση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έχασε, αλλά εκείνη η ΑΕΚ ήταν ακόμη υπό… κατασκευή και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα. Έπαιξε και στο «Κλ. Βικελίδης» όπου νίκησε τον Άρη, στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, αλλά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και με ό,τι συνεπάγεται το ντέρμπι Δικεφάλων τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης: Σοκ με πρώην παίκτη του Άρη: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (vid)

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της αγωνιστικά, σε αντίθεση με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Για τους «κιτρινόμαυρους» αυτό το ματς μοιάζει να είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Με θετική αύρα, στο σπίτι τους το οποίο θα είναι φυσικά κατάμεστο και μετά από αρκετά χρόνια με τον (δικαιολογημένο ) ρόλο του φαβορί κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Αν όχι τώρα, πότε; Είναι το εύλογο ερώτημα κάθε φίλου της ΑΕΚ που δεν ξεχνάει όσα έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να μοιάζει σαν ψέμα, αλλά η ΑΕΚ μετράει μόλις μία νίκη κόντρα στον έτερο Δικέφαλο στα 20 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει να τον νικήσει εντός έδρας από εκείνο το 1-0 με τον Μάρκο Λιβάγια τον Νοέμβριο του 2017, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι πάρα πολύ μεγάλο το διάστημα και πάρα πολλά τα παιχνίδια για μία ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ. Οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές για να μπει τέλος σε αυτή την «κατάρα» των τελευταίων ετών. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το έργο της ομάδας του Αλμέιδα θα είναι και εύκολο. Είναι πολύ πρόσφατες εξάλλου ακόμη οι μνήμες από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Το πολύ θετικό για την ΑΕΚ στην ιστορία είναι πως απ’ όσα έχει δείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία του ο Αργεντινός τεχνικός, αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα κάθε αντίπαλο, κάτι που έχει περάσει και στους παίκτες του.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελε ο Αλμέιδα να μην έχει τόσα προβλήματα. Άμραμπατ, Χατζισαφί και Μοχαμάντι φαίνεται πως θα είναι τελικά στην αποστολή για το ματς, έστω και για να καθίσουν στον πάγκο, αλλά Τσούμπερ και Φαν Βέερτ θα είναι δεδομένα εκτός, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μάνταλο. Όλα αυτά βέβαια δεν επηρεάζουν την ενδεκάδα η οποία έτσι κι αλλιώς είναι πάνω κάτω η ίδια στα τελευταία παιχνίδια (πλην το αριστερό μπακ), ωστόσο η ΑΕΚ χάνει σε έναν βαθμό το βάθος στον πάγκο της. Αυτά συμβαίνουν όμως στο ποδόσφαιρο. Και ο ΠΑΟΚ έχει τα δικά του θέματα που «πονοκεφαλιάζουν» τον Λουτσέσκου.

Τέλος, παρά το ότι τα έκανε μαντάρα στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη την Κυριακή για να αρχίσει και πάλι να χτίζει παράδοση στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στους «ασπρόμαυρους». Η Ένωση θα υποδεχτεί για 40η φορά σε αγώνα πρωταθλήματος την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη φυσική της έδρας και στις προηγούμενες 39 μετράει 31 νίκες με πέντε ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες. Η τελευταία μάλιστα από αυτές ήταν και στο τελευταίο ντέρμπι Δικεφάλων πριν την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» όταν ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 4-3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ