Super League: Ο Αλαφούζος «είπε», ο Μαρινάκης «κάνει» – Ο χορηγός, η μεγάλη έκπληξη στα τηλεοπτικά και η (μοναδική) απαραίτητη προϋπόθεση της διαφάνειας

Super League: Ο Αλαφούζος «είπε», ο Μαρινάκης «κάνει» – Ο χορηγός, η μεγάλη έκπληξη στα τηλεοπτικά και η (μοναδική) απαραίτητη προϋπόθεση της διαφάνειας

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα δύο ταμπλό ουσιαστικής αναβάθμισης της Super League.

Προέκυψε σήμερα από τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Super League και ήδη τυγχάνει της απαραίτητης προβολής από τα ΜΜΕ.

Όχι άδικα απο τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, έβαλε στο τραπέζι την ιδέα επιστροφής της «κεντρικής διαχείρισης» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Καραπαπάς στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ: «Ποιο το νόημα της παρουσίας σου εδώ;»

Φέρεται μάλιστα ο ισχυρός άνδρας των Πράσινων να ζήτησε από την αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού Κάτια Κοξένογλου να ορίσει ημερομηνία ενός νέου διοικητικού συμβουλίου ακριβώς για αυτό το θέμα τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει άμεσα με σκοπό οι μικρότερες -οικονομικά- ομάδες να εισπράττουν η καθεμιά τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας τα δικά του έσοδα!

Αν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο από φέτος; Προφανώς όχι με τις ομάδες να έχουν σε ισχύ συμβόλαια. Κάποια στιγμή στο μέλλον; Προφανώς. Αλλά για να συμβεί θα πρέπει να περάσει από το μονοπάτι της μιας και απαραίτητης προϋπόθεσης: Της διαφάνειας.

Τα αναφέρουμε αυτά διότι εύκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε και στο παρελθόν εκφράσει την ίδια διάθεση για «κεντρική διαχείριση» προτείνοντας μάλιστα τη περίφημη Super League Tv. Καλοκαίρι του 2020 ήταν όταν σε ένα αντίστοιχο συμβούλιο είχε αναφερθεί στην ανάγκη περί της απόκτησης κοινής τηλεοπτικής υποδομής για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος μέσω ενός σταθμού, στα πρότυπα του «Liga TV».

Υποστήριξε –τότε- ότι με αυτόν τον τρόπο θα ισχυροποιηθεί η θέση του συνεταιρισμού στις διαπραγματεύσεις με τηλεοπτικούς παρόχους και άλλους χορηγούς, αφού επί της ουσίας θα έχει δικό του προϊόν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για πρόταση άμεσης εφαρμογής αλλά για μια μεσοπρόθεσμη επιλογή, ικανή να ξανασυζητηθεί τον χειμώνα.

Στο μεταξύ πέρασε ο χειμώνας του ΄20 και του ΄21 πριν γίνει ξανά μια τέτοια κουβέντα λίγο πριν τον χειμώνα του ΄22. Κάποιες φορές φτάνει μόνο ένα μπρος-πίσω στο μνημονικό για να ξεμπερδέψεις όσα λέγονται με τις καλύτερες προθέσεις αλλά με θέα μάλλον στην επικοινωνία, από όσα έχουν στα αλήθεια περιεχόμενο.

Κρατήστε το αυτό: διότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται ήδη να επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την «κεντρική διαχείριση». Ότι βρίσκεται σε επαφές με τηλεοπτικούς κολοσσούς που έχουν εκφράσει ένα πρώτο ενδιαφέρον. Κάτι πολύ μεγάλο για τη μικρή λίμνη της Super League που εάν και εφόσον θα προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση.

Δεν είναι προχωρημένο, εξ ου και δεν έχει διαρρεύσει. Είναι όμως κάτι πραγματικό. Αρκεί φυσικά η Super League να δείξει με τον τρόπο της ότι είναι έτοιμη για μια τέτοια εξέλιξη. Ότι μπορεί να εγγυηθεί το αυτονόητο της διαφάνειας. Ότι δεν υπάρχει χώρος στον συνεταιρισμό σε ΠΑΕ που είναι μια σφραγίδα, εκατό φίλαθλοι και ο ιδιοκτήτης… αγνοείται.

Η κεντρική διαχείριση δεν αποτελεί την ανακάλυψη της… Αμερικής. Όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα την ακολουθούν χρόνια τώρα. Σε αυτά όμως δεν υπάρχουν ομάδες-σφραγίδες, ούτε παράγοντες που βολτάρουν από τη μια ομάδα στην άλλη έχοντας «μπροστινούς» ιδιοκτήτες φαντάσματα. Για να υπάρξει «κεντρική διαχείριση» πρέπει να υπάρξει και η επιβεβαίωση πως οι ιδιοκτήτες είναι όλοι στην ίδια σελίδα. Ότι επιθυμούν την αναβάθμιση του προϊόντος. Ότι δεν έχουν δική τους «ατζέντα» κλπ. Ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο τραπέζι. Όπως αρμόζει σε ένα προϊόν που ψάχνει τρόπο να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Θα φανεί σύντομα αν όντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. Όπως θα δούμε και αν προκύψει όντως κάτι ακόμη που συζητείται ήδη σε κοινή θέα. Διότι η κα Κοξένογλου ενημέρωσε σήμερα το συμβούλιο πως με προσωπικές ενέργειες του κ. Μαρινάκη η Λίγκα είναι κοντά σε συμφωνία με χορηγό. Για την Κεντρική Χορηγία του Πρωταθλήματος και μάλιστα ασύγκριτα μεγαλύτερη σε ποσά από όσες υπήρχαν στο παρελθόν.

Σα να λέμε: Λεπτομέρειες προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ