Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία: Το σημείο G της ΑΕΚ

Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία: Το σημείο G της ΑΕΚ

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία κάνουν τα πάντα στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Οι δυο «κιτρινόμαυροι» έχουν... εκτοξευτεί την εφετινή σεζόν.

Πολλοί είναι οι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δώδεκα αγωνιστικές αποτελούν ήδη παρελθόν, με την ανάδειξη «κιτρινόμαυρου» MVP να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δώσει ταυτότητα και… μέταλλο νικητή στους «κιτρινόμαυρους», με το ένα τρίποντο να διαδέχεται το άλλο. Ο «Πελάδο» καταφέρνει να παίρνει πράγματα και βοήθειες από όλους τους παίκτες του ρόστερ, με την Ενωση να παραμένει στο κυνήγι της κορυφής και του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ έχει φτάσει τις εννιά νίκες στην εφετινή Super League, με τα δύο G να κάνουν πράγματα και θαύματα. Ο λόγος φυσικά για τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία. Ο Σέρβος χαφ και ο 24χρονος επιθετικός βρίσκονται στη ζώνη του… λυκόφωτος, οδηγώντας την Ενωση από επιτυχία σε επιτυχία.

Παραπάνω από τα μισά «κιτρινόμαυρα» γκολ έχουν την… υπογραφή τους

Η ΑΕΚ τα πηγαίνει περίφημα στον εφετινό μαραθώνιο, με τους Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία να έχουν βάλει κάτι παραπάνω από το λιθαράκι τους. Ο Σέρβος χαφ και ο 24χρονος παίκτης βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι, με τον Ματίας Αλμέιδα να βγάζει τον καλύτερο τους εαυτό.

Στις 12 αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος, η Ενωση έχει βρει 23 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (+1 από τον Παναθηναϊκό), με το δίδυμο Γκαρσία-Γκατσίνοβιτς να έχει συμμετοχή στα 14 «κιτρινόμαυρα» γκολ. Ο Σέρβος χαφ μετράει 4 τέρματα και δύο ασίστ, ενώ ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι το πρώτο… βιολί της Ενωσης με 7 γκολ και μια τελική πάσα. Παράλληλα, ο «Γκάτσι» είχε κερδίσει πέναλτι τόσο κόντρα στον Λεβαδειακό, όσο και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Είναι δυο παίκτες που πρωταγωνιστούν στην ΑΕΚ, ομορφαίνοντας το παιχνίδι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Από τη μία, ο Γκατσίνοβιτς είναι ένα πολυεργαλείο από τα λίγα, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να καταθέτει συνεχώς τα διαπιστευτήριά του.

Με την αρχοντική του παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με τη γεμάτη στατιστική, ο 27χρονος παίκτης… φωτογραφίζει τον λόγο που η Ενωση κατέβαλλε ένα εκατομμύριο ευρώ στη Χοφενχάιμ για την απόκτησή του. Οι «κιτρινόμαυροι» τον… έκλεψαν από το τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον κόουτς του Δικεφάλου να γνωρίζει καλύτερα από όλους το τι… όπλο έχει στα χέρια του. Λίρα εκατό για την ΑΕΚ ο Σέρβος, με τον Αλμέιδα να τον μετατρέπει σε σκόρερ.

Από την άλλη, ο Λιβάι είναι συνεχώς on fire, δικαιώνοντας τον «Πελάδο» για την εμπιστοσύνη και την επιμονή του. Ο Γκαρσία κάνει τη διαφορά στην κορυφή της επίθεσης και η Ενωση προσθέτει τρίποντα στο «σακούλι» της. Από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο «κουτί», ο 24χρονος άσος… εκτοξεύτηκε, με το ένα γκολ να διαδέχεται το άλλο.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει ήδη φτάσει τα επτά γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» στη σεζόν. Παράλληλα, μια ματιά στα περσινά και προπέρσινα στατιστικά του Λιβάι αρκεί για να εντοπίσει κανείς και τη βασική διαφορά. Τη σεζόν 20-21, ο 24χρονος έστειλε έξι φορές την μπάλα στο πλεκτό σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε, σταμάτησε στα οχτώ (σε 37 ματς). Θεωρείται δεδομένο πως σύντομα θα αφήσει πίσω του και αυτήν την επίδοση.

Κόβει και ράβει το δίδυμο Λιβάι Γκαρσία-Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Δεδομένα, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Ματίας Αλμέιδα. Οι δυο άσοι της ΑΕΚ μοιάζουν ασταμάτητοι, προσφέροντας συνεχώς θέαμα στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς. Τόσο ο Σέρβος χαφ, όσο και ο 24χρονος παίκτης από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του «Πελάδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ