Η ενεργοποίηση της οψιόν του Ρέτσου στις 03/09, το συμβόλαιο έως το 2025, η οφειλή της Βερόνα και η Γκλάντμπαχ

Η ενεργοποίηση της οψιόν του Ρέτσου στις 03/09, το συμβόλαιο έως το 2025, η οφειλή της Βερόνα και η Γκλάντμπαχ

Η οψιόν στη συμφωνία Ολυμπιακού - Βερόνα ενεργοποιήθηκε 3 ημέρες μετά την ανακοίνωση απόκτησης και ο Ρέτσος είναι και τυπικά ερυθρόλευκος έως το 2025.

Η επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό στις 31 Αυγούστου. Τρεις ημέρες μετά, στις 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, Κάρλος Κορμπεράν, συμπεριέλαβε τον Ελληνα κεντρικό αμυντικό στην αποστολή του αγώνα με τον Ιωνικό (3-1) και μάλιστα τον έριξε στο παιχνίδι στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης. Και μόνο με την παρουσία του στην 20άδα της αναμέτρησης, ωστόσο, ο 24χρονος στόπερ έγινε και τυπικά ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έως το καλοκαίρι του 2025. Εξηγούμαστε…

Όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε συζητήσεις με τη Βερόνα για την απόκτηση του Ρέτσου, η ιταλική ομάδα είχε ήδη δεσμευτεί στον ποδοσφαιριστή ότι θα τον άφηνε ελεύθερο να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του, εφόσον δεν ήθελε να μείνει. Εντούτοις, οι Ιταλοί είχαν ένα μεγάλο χρέος προς τον ποδοσφαιριστή. Οφειλές αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει η μεταγραφή, αλλά παράλληλα να εξυπηρετηθεί και το χρέος.

Η διοίκηση της Βερόνα, λοιπόν, ζήτησε από τον Ολυμπιακό να συμφωνήσουν σε δανεισμό του ποδοσφαιριστή. Αλλά με αυτόματη ενεργοποίηση της οψιόν του παίκτη, όχι στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους, αλλά ακόμη και στην πρώτη του παρουσία σε αποστολή επίσημου αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδος. Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Ρέτσος δηλώθηκε ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου (03/09), κόντρα στον Ιωνικό. Και αυτομάτως έγινε και η ενεργοποίηση της οψιόν.

Επί της ουσίας, ο δανεισμός ήταν τυπικός, και ο Ρέτσος είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έως το 2025. Δεν υπάρχει καμία ρήτρα αποδέσμευσης σε αυτό, δεν χρειάζεται να υπογράψει κάτι καινούργιο. Ανήκει στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και όπως φαίνεται θα μείνει αρκετό καιρό στον Πειραιά, καθώς ο Μίτσελ έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στις προπονήσεις, αλλά και στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τη Χάντερσφιλντ.

Κλείνοντας, κάτι αναφορικά με τα μεταγραφικά σενάρια που προέκυψαν σχετικά με ενδιαφέρον της Γκλάντμπαχ για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό. Ο Ρέτσος αποτελεί παίκτη που διαχρονικά αρέσει στον γερμανικό σύλλογο, αλλά δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Ανθρωπος της γερμανικής ομάδας είχε βρεθεί στην Ελλάδα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με σκοπό να δει από κοντά τον Κουλιεράκη του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ