Σκληρό ροκ για τον Βλαχοδήμο: Οι επαφές για νέο συμβόλαιο, τα «θέλω» του Οδυσσέα, τα 60 εκατ. ευρώ και οι μνηστήρες που καραδοκούν

Σκληρό ροκ για τον Βλαχοδήμο: Οι επαφές για νέο συμβόλαιο, τα «θέλω» του Οδυσσέα, τα 60 εκατ. ευρώ και οι μνηστήρες που καραδοκούν

Οι διαπραγματεύσεις του Βλαχοδήμου με την Μπενφίκα συνεχίζονται, με τις επαφές των δύο πλευρών να έχουν αναδείξει σημαντική διαφορά στο οικονομικό – Η ρήτρα, το «καυτό» καλοκαίρι που έρχεται και οι μνηστήρες που περιμένουν στη… γωνία!

Το καλοκαίρι του 2018 όταν μετακόμισε από τον Παναθηναϊκό στην Μπενφίκα η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δεν ξεπερνούσε τα 2.5 εκατ. ευρώ (σ.σ 2.400.00 €).Τεσσεράμισι χρόνια αργότερα η μετοχή του έχει… εκτοξευθεί και πλέον αγγίζει τα 16 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε φτάσει ακόμα και στα 18.000.000 €.  Ο λόγος για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Τον κορυφαίο Ελληνα και έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη.

Ο 28χρονος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσαν οι Αετοί της Λισαβόνας και μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις κατάφερε να πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα της Μπενφίκα και να εξελιχθεί σε world class πορτιέρο.

Διαβάστε επίσης: Το back to back του Μασούρα και η αλήθεια για τον Ολυμπιακό (vids)

Εμφανίσεις οι οποίες όπως είναι απόλυτα λογικό έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό, αλλά και το ενδιαφέρον των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Αγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λέστερ, Νιούκαστλ και Ντόρτμουντ είναι κάποιες από τις ομάδες που έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες ως ενδιαφερόμενες για τον Ελληνα τερματοφύλακα.

Το όνομα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου κάνει «γκελ» στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία μάλιστα αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι, εάν ο διεθνής πορτιέρο δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μπενφίκα. Ο 28χρονος δεσμεύεται με την πορτογαλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και το τελευταίο διάστημα είναι σε διαπραγματεύσεις για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως έχουν αναδείξει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα «θέλω» του Βλαχοδήμου και τις οικονομικές προθέσεις της Μπενφίκα, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες η «A Bola».

«Ο Βλαχοδήμος θέλει να ανταμειφθεί με μισθό που θεωρεί ανάλογο της σημασίας που έχει στην ομάδα, η Μπενφίκα αναγνωρίζει τη σημασία του στην ομάδα και είναι πρόθυμη να τον ανταμείψει, αλλά θεωρεί υψηλή την αύξηση που ζητά ο Έλληνας διεθνής», ανέφερε στο ρεπορτάζ της η πορτογαλική εφημερίδα για τις επαφές Βλαχοδήμου – Μπενφίκα.

Εάν μέχρι το καλοκαίρι δεν υπάρξει happy end στις διαπραγματεύσεις του 28χρονου κίπερ με την ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου, είναι πολύ πιθανό η Μπενφίκα να προχωρήσει στην πώλησή του, αφού τον Ιανουάριο του 2024 ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί, χωρίς να πάρει… ευρώ η πορτογαλική ομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Βλαχοδήμος τον Αυγουστο του 2019 (σ.σ ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα από τον Παναθηναϊκό), φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να δώσει τη δεδομένη στιγμή κάποια ομάδα για να κάνει δικό της τον Ελληνα άσο.

Ένα ποσό βέβαια το οποίο αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι να πέσει αρκετά, εάν δεν υπάρξει αίσιο τέλος στις επαφές του συμπατριώτη μας με τους ανθρώπους των «Αετών της Λισαβόνας» για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Βλαχοδήμος φέτος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 32 αναμετρήσεις σε Πορτογαλία και Ευρώπη και έχει κρατήσει 17 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ συνολικά έχει δεχθεί 20 γκολ. Με τη φανέλα της Μπενφίκα τα 4.5 χρόνια που βρίσκεται στη Λισαβόνα έχει παίξει σε 195 παιχνίδια και έχει κρατήσει 78 φορές ανέπαφη την εστία του (σ.σ έχει δεχθεί 193 γκολ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ