Τα οικονομικά δεδομένα για τον Λάτο, η πρόταση, οι απαιτήσεις της Βαλένθια και η περίπτωση του Σουάζο

Τα οικονομικά δεδομένα για τον Λάτο, η πρόταση, οι απαιτήσεις της Βαλένθια και η περίπτωση του Σουάζο

Ο Ολυμπιακός έχει σε πρώτο πλάνο την απόκτηση του Λάτο, ξεκίνησε συζητήσεις με τη Βαλένθια και τον παίκτη και θέλει... λευκό καπνό. Ο ελεύθερος Σουάζο θέλει και περιμένει.

Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά για την απόκτηση αριστερού μπακ. Ξεκάθαρος υποψήφιος ο Τόνι Λάτο, όπως έχει αποκαλύψει εδώ και μέρες to10.gr. Ενας ποδοσφαιριστής που οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Ενας παίκτης για τον οποίο έχει ιδία άποψη και ο Μίτσελ. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τον συμπατριώτη του. Και για αυτόν τον λόγο στις συζητήσεις που έγιναν με τη διοίκηση των Πειραιωτών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης να γίνει προσπάθεια να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο 25χρονος αμυντικός.

Η υπόθεση δεν είναι απλή. Αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να την κλείσει το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βαλένθια έχει ζητήσει λίγο πάνω από 1.000.000 € για να αφήσει τον δεύτερο παλαιότερο ποδοσφαιριστή του ρόστερ της να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδος. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Λάτο εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2023, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί από την 1η Ιανουαρίου, οι απαιτήσεις των «νυχτερίδων» δεν είναι μικρές. Αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Πειραιά προσπαθούν να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης με τον σύλλογο του βασικού εκλεκτού για τη θέση του αριστερού μπακ. Και οι πιθανότητες αυτή η συμφωνία να προκύψει τις επόμενες ώρες, δεν είναι διόλου ακραίο σενάριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ίδιο τον Λάτο, η προοπτική του Ολυμπιακού δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ούτε το καλοκαίρι τον άφηνε, στις επαφές που είχαν λάβει χώρα τον Αύγουστο. Βεβαίως, δεν πρόκειται για μια φθηνή περίπτωση. Καθώς το συμβόλαιο που «τρέχει» στη Βαλένθια προβλέπει απολαβές που υπερβαίνουν το 1.000.000 € και ανάλογη αμοιβή έχει ζητήσει και από τους Πειραιώτες. Με τη συζήτηση να γίνεται για συμβόλαιο 3.5 χρόνων. Ενώ εάν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και μια σειρά από μπόνους για τον παίκτη. Ο οποίος αυτό το διάστημα έχει δεχθεί πλήθος κρούσεων.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΟΥΑΖΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΦΟΛΟ

Αναφορικά με την εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Λάτο, ο Ολυμπιακός έχει «τσεκαρισμένη» την περίπτωση του Χάρι Τόφολο της Νότιγχαμ Φόρεστ, ωστόσο, ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Γκαμπιέλ Σουάζο. Ο διεθνής Χιλιανός μένει ελεύθερος από την Κόλο Κόλο της πατρίδας του, θέλει πολύ να παίξει στην Ευρώπη και για αυτόν τον λόγο δεν θέλησε να ανανεώσει με τους πρωταθλητές Χιλής, καθώς θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ο ίδιος απέρριψε πρόσφατα μια επίσημη πρόταση από ομάδα της Βραζιλίας, λόγω της επιθυμίας να έρθει στη Γηραιά Ηπειρο. Ενώ έχει δεχθεί κρούση από τη Γαλατασαράι, χωρίς αυτή να έχει μετουσιωθεί σε πρόταση. Ο Σουάζο θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό, έχει εκφραστεί θετικά για τους Ερυθρόλευκους, αλλά η περίπτωσή του είναι δεύτερη στη λίστα πίσω από τον Λάτο, καθώς ο παίκτης στερείται ευρωπαϊκής εμπειρίας, αλλά και διαβατηρίου. Βεβαίως, ο Χιλιανός βρίσκεται στη λίστα επειδή είναι παίκτης με ποιότητα, μόνιμος στις κλήσεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, βασικός στην πρωταθλήτρια Κόλο Κόλο πρώτος αρχηγός της την τελευταία διετία, έχοντας συνολικά 192 ματς, 9 γκολ και 13 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ