Ζούμερ Μπουτούτσι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο άσο του Ολυμπιακού (vids)

Ζούμερ Μπουτούτσι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο άσο του Ολυμπιακού (vids)

Γρήγορος, δυνατός και... μπουκαδόρος. Αυτός είναι ο Ζούμερ Μπουτούτσι που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Σε «μπαμ» της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν ταχύτατα και με συνοπτικές διαδικασίες «έκλεισαν» τη μεταγραφή του 26χρονου ακραίου επιθετικού, Ζούμερ Μπουτούτσι, αποκτώντας τον από την Κόνιασπορ, στην οποία αγωνιζόταν από τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Enzo… Madness: Το χρονικό της πιο «τρελής» μεταγραφής των τελευταίων ετών (pics, vids)

Γρήγορος, δυνατός, τεχνίτης και «μπουκαδόρος».

To10.gr έψαξε την καριέρα του Κοσοβάρου εξτρέμ και σας τη δίνει στο πιάτο…

Τα πρώτα του βήματα στη Νορβηγία

Γεννήθηκε στο Βέλγιο στις 11 Σεπτεμβρίου 1996, από Κοσοβάρους γονείς, ωστόσο μετακόμισε στη Νορβηγία όταν ήταν μόλις 2 ετών. Εκεί ο Ζούμερ Μπουτούτσι ξεκίνησε και το ποδοσφαιρικό του «ταξίδι», αρχίζοντας στη Λούρα.

Το πρώτο του μεγάλο βήμα ωστόσο δεν άργησε να γίνει, καθώς το ταλέντο του κέντρισε τα βλέμματα των ανθρώπων της Σάντνες Ουλφ, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28 Μαΐου 2012, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του πρωταθλήματος Νορβηγίας, παίζοντας με τη φανέλα της Σάντνες με τη Χάουγκεσουντ για 13 λεπτά. Ηταν μόλις 15 ετών και 261 ημερών, ρεκόρ που του πήρε στις 13/04/2015 το παιδί-θαύμα της Νορβηγίας, Μάρτιν Όντεγκααρντ (15 ετών και 118 ημερών).

Η μεταγραφή στη Red Bull, το μεγάλο βήμα στη Βίκινγκ και το κεφάλαιο Κόνιασπορ

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μπουτούτσι με τη φανέλα της Σάντνες κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Εν τέλει, αυτή που τον απέκτησε ήταν η Red Bull Σάλτσμπουργκ η οποία προχώρησε στη μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2012, πριν επιστρέψει τον επόμενο Μάρτιο στη Σάντνες Ουλφ ως δανεικός.

Το μεγάλο «μπαμ» ο Κοσοβάρος το έκανε στη Βίκινγκ, η οποία τον απέκτησε το 2015. Με τη νορβηγική ομάδα, ο Ζούμερ Μπουτούτσι υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, καταγράφοντας συνολικά 158 συμμετοχές, 23 γκολ και 30 ασίστ.

Το 2020 το συμβόλαιό του έληξε και ο ίδιος επέλεξε να υπογράψει στην Κόνιασπορ, από όπου τον απέκτησε ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Στη Κόνιασπορ ο 26χρονος μέτρησε 83 συμμετοχές, 11 γκολ και 15 ασίστ, όντας πλέον και διεθνής με την Εθνική Κοσόβου (16 συμμετοχές, 1 γκολ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα 22 του χρόνια ο Μπουτούτσι ήταν διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, καταγράφοντας πάνω από 40 συμμετοχές με τους Σκανδιναβούς, πριν επιλέξει να αλλάξει εθνική στους άνδρες και να εκπροσωπήσει των χώρα καταγωγής των γονιών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ