Η ΑΕΚ ψάχνει το πρώτο της διπλό στην Τούμπα μετά από 13 χρόνια (vids)

Η ΑΕΚ ψάχνει το πρώτο της διπλό στην Τούμπα μετά από 13 χρόνια (vids)

Εκτός από την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι, η ΑΕΚ θέλει να βάλει στοπ σε ένα αρνητικό σερί 13 ετών, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι σαν να έχει περάσει ένας… αιώνας. Ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, κάπως έτσι μοιάζει. Δεν είναι και λίγα τα 13 χρόνια, όταν μάλιστα έχουν μεσολαβήσει και τόσα γεγονότα ενδιάμεσα. Σε τι αναφερόμαστε; Στο τελευταίο διπλό της ΑΕΚ στην Τούμπα σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Ήταν 21 Μαρτίου του 2010, 13 χρόνια παρά ένας μήνας δηλαδή, όταν η Ένωση επικρατούσε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδό του χάρη σε γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Έκτοτε ακολούθησαν εννιά αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην έδρα των «ασπρόμαυρων», με απολογισμό επτά νικών για τους γηπεδούχους και δύο ισοπαλιών. Η πρώτη από τις δύο ισοπαλίες είναι εκείνο το επεισοδιακό 0-0 του 2018 το οποίο κέρδισε η ΑΕΚ με 3-0 στα χαρτιά αφού διεκόπη στο 90’ λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Η δεύτερη είναι το 2-2 της σεζόν 2020-21, όπου οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Διαβάστε επίσης: Τικ τακ, τικ τακ: Ο χρόνος του Ντέγιαν Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό, τελείωσε

Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει νίκες στην Τούμπα. Για τα πλέι οφ και το Κύπελλο. Όχι σε κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Όσο για το τι μεσολάβησε έκτοτε; Κοσμογονία! Η ΑΕΚ έπεσε στη Γ’ Εθνική, επέστρεψε, πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μπήκε στο νέο της γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, πέρασε κι αυτός τα δικά του ζόρια, μέχρι που τον ανέλαβε ο Σαββίδης και τον οδήγησε ξανά στην κατάκτηση τίτλων, με ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα. Φαίνεται πράγματι σαν να πέρασε ένας αιώνας. Αίσθηση που θα γίνει ακόμα πιο έντονη με μία γρήγορη ματιά στις συνθέσεις των δύο ομάδων σε εκείνο το παιχνίδι.

Η Ένωση είχε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της και την ενδεκάδα της αποτελούσαν οι Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζεμπούρ, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας και Σκόκο ενώ αλλαγή είχαν περάσει οι Καράμπελας, Γκέντζογλου και Μαντούκα. Για τον ΠΑΟΚ που είχε τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, έπαιξαν οι Χαλκιάς, Αραμπατζής, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης και Ίβιτς ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι Εντίνιο και Θανάσης Παπάζογλου.

Όσο για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης; Αυτή ήταν στα πλέι οφ της σεζόν 2019-20 όταν είχε επικρατήσει 2-0 με γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια. Βασικός σε εκείνο το ματς είχε αγωνιστεί ο Νέλσον Ολιβέιρα για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Πορτογάλο επιθετικό να φοράει πλέον τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του. Αν κάτι έχουν αποδείξει μέχρι τώρα εξάλλου, είναι πως αρέσκονται στο να βάζουν τέλος σε αρνητικά σερί και «κατάρες» προηγούμενων ετών. Αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν και αυτή τη φορά, παίρνοντας μία νίκη που θα αποτελέσει πολύ δυνατό μήνυμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενόψει και των πλέι οφ. Παρά τις βαθμολογικές απώλειες στα τελευταία ματς, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και η ΑΕΚ έχει τα δικά της όπλα ώστε να καταφέρει να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη. Και είχε αρκετά χρόνια να είναι τόσο ισορροπημένο ένα ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ