Φωνές στο Ρέντη από τον Μίτσελ – Ο Ολυμπιακός σε περιβάλλον ντέρμπι…

Φωνές στο Ρέντη από τον Μίτσελ – Ο Ολυμπιακός σε περιβάλλον ντέρμπι…

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με τον Παναθηναϊκό και ο Μίτσελ ανέβασε την ένταση στο Ρέντη. Ο λόγος της «τσίτας» και η προϊστορία.

«Συγκεντρωθείτε. Εχουμε ντέρμπι μπροστά μας. Μην χαλαρώνετε. Το μυαλό σας εδώ. Δεν θα νικήσουμε αν δεν είμαστε στο 100%. Πάμε δυνατά». Ο Μίτσελ σταμάτησε τη σημερινή προπόνηση στο Ρέντη. Και ανέβασε τους τόνος. Μια κίνηση τακτικής. Όχι γιατί η προπόνηση δεν ήταν καλή. Αλλά διότι δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκρινε ότι η ένταση, η «τσίτα» πρέπει να ανέβει κι άλλο. Όχι για να πιεστούν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά για να μπουν στο κλίμα.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλά πως τα ντέρμπι, ειδικά ντέρμπι μίσους όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, που στη σημερινή συγκυρία είναι και κορυφαίας βαθμολογικής σημασίας, είναι από μόνα τους κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Αλλά γνωρίζει επίσης ότι κάποιοι παίκτες μπορεί να αγχώνονται περισσότερο και να αποπροσανατολίζονται. Και αυτό δεν το θέλει. Θέλει την ομάδα του όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν κυριάρχησε στη Λεωφόρο, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και άξιζε να νικήσει.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή του «Μίλου» στην Ελλάδα και η ευκαιρία του Πάπας

Στο μυαλό του Μίτσελ εκείνος ο αγώνας είναι ένα σημείο αναφοράς για τον φετινό Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά διότι το επίπεδο συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας ήταν σε κορυφαίο επίπεδο. Αυτό θέλει και το Σάββατο. Αυτό απαιτεί από τους παίκτες του. Και για αυτόν τον λόγο επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Καθώς θεωρεί ότι εάν ο Ολυμπιακός πιάσει την απόδοση που μπορεί, θα νικήσει. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι ο καλός Ολυμπιακός, είναι καλύτερος από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Το θέμα είναι πόσες φορές και για πόση διάρκεια μέσα στη σεζόν θα εμφανίσει αυτό το καλό του πρόσωπο. Τις πραγματικές δυνατότητες του ρόστερ.

Σε αυτό το σημείο, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τις πέντε φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ο Μίτσελ έχει ρεκόρ 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα, η μοναδική φορά που ηττήθηκε, ήταν το 0-3 στις 2 Μαρτίου 2014. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε σοκαριστεί από την κατάρρευση του Μάικλ Ολαϊτάν στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο προπονητών, ο Ισπανός είναι αήττητος στις τρεις φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας μία νίκη και μία ισοπαλία. Καθώς πέραν του αγώνα του πρώτου γύρου, τον είχε αντιμετωπίσει και το καλοκαίρι του 2010, όταν ως προπονητής της Χετάφε, είχε αποκλείσει τον ΑΠΟΕΛ σε διπλά παιχνίδια (1-1, 1-0) στα προκριματικά του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ