Στα υπόγεια είναι η… θέα

Στα υπόγεια είναι η… θέα

Όλοι κοιτάζουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η πιο μεγάλη μάχη της σεζόν όμως εξελίσσεται… 180ο μακριά.

Προφανώς και παρατηρώντας έναν βαθμολογικό πίνακα… ξεκινάς από τα ψηλά. Στην προκειμένη περίπτωση: Εκεί που η μάχη για τον τίτλο αλλά και την προνομιούχο δεύτερη θέση της κατάταξης (εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League είναι αυτό, δεν είναι παίξε.. γέλασε) καλά κρατεί σε περιβάλλον Super League. Τι λέει η φωτογραφία της στιγμής: Παναθηναϊκός (69β), ΑΕΚ (69β), Ολυμπιακός (63β) και ΠΑΟΚ (60β). Με έξι αγωνιστικές όμως να υπολείπονται και έναν σωρό από διαδοχικά ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, AEK-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) στο καλεντάρι, όποιος θελήσει να βγάλει πρώιμα συμπεράσματα, μπορεί εύκολα και να διαψευσθεί.

Τα playouts

Διαβάστε επίσης: Τζενάρο Γκατούζο: Ένας «εκρηκτικός» πολίτης του κόσμου

Είναι το μοναδικό ανοιχτό μέτωπο των playoffs; Σίγουρα όχι. Υπάρχει και η «αναμέτρηση» ανάμεσα σε Άρη (41β.) και Βόλο (40β) για την πέμπτη προνομιούχο θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι λοιπόν ένα φινάλε που με βάση το συγκεκριμένο format, όντως δεν έχει προηγούμενο και σε ανταγωνισμό αλλά και σε σασπένς. Ποιος είπε όμως ότι αυτός ο επίλογος αφορά μόνο στο… ρετιρέ; Και στα υπόγεια η θέα είναι μια χαρά. Εκεί όπου σίγουρα τέσσερις (και ποιος ξέρει πόσες άλλες προσεχώς) χορεύουν ήδη έναν παράξενο χορό… καταραμένων. Υποβιβάζονται δύο, είναι σε απόσταση δύο βαθμών ένα καρέ (ΠΑΣ Γιάννινα 24β, Ιωνικός 24β, Λαμία 23β, Λεβαδειακός 22β) και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν μπορεί κάλλιστα να μπλέξουν και άλλοι (Παναιτωλικός 29β, Αστέρας Τρίπολης 28β) σε μια ιστορία που πλέον κάθε λάθος μπορεί να αποδειχθεί και καταδικαστικό.

Το γύρισαν

Πως φτάσαμε ως εδώ όταν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όλα έδειχναν ότι απομονωμένες τρεις ομάδες (Λαμία, Ιωνικός, Λεβαδειακός) θα δώσουν τη μάχη της παραμονής; Μα φυσικά από τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών των playouts. Εκεί όπου ο Ιωνικός και η Λαμία έχουν ήδη κερδίσει από 6 βαθμούς και ο Λεβαδειακός από 5 μαζεύοντας αισθητά την διαφορά πρώτα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει σε αυτό το διάστημα μόλις 1 βαθμό, αλλά και τους Παναιτωλικό και Αστέρας Τρίπολης με τους Αγρινιώτες να μην έχουν κάνει ακόμη… σεφτέ και τον Αστέρα να μετρά συγκομιδή μόλις ενός τρίποντου.

Τα πάνω-κάτω

Σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές η «ειδική» βαθμολογία είναι: ΟΦΗ 7, Ιωνικός 6, Λαμία 6, Λεβαδειακός 5, Ατρόμητος 5, Αστέρας Τρίπολης 3, ΠΑΣ Γιάννινα 1, Παναιτωλικός 0. Αναπόφευκτα λοιπόν έμπλεξε ήδη ένας παραπάνω (ο ΠΑΣ) και πλέον απειλούνται και άλλοι δύο καθώς το πρόγραμμα είναι δύσκολο για όλους. Έτσι όπως εξελίσσεται η κούρσα ακόμη και οι τριάντα βαθμοί μπορεί να μην φτάσουν για την παραμονή. Για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων του πίνακα. Φυσικά έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τώρα παίζουν «μεταξύ» τους και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι: Λεβαδειακός-Ιωνικός (4η), Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα (5η), Λαμία-Λεβαδειακός (6η), Ιωνικός-Λαμία και Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα την 7η και τελευταία αγωνιστική όπου μπορεί να προκύψει και ένα ομολογουμένως απίθανο φινάλε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπλέξιμο…

Θεωρητικά ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός έχουν ακόμη ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Πολύ λογικά όμως έχει σημάνει και στους δύο συναγερμός. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, ο Αστέρας αποφάσισε να «χωρίσει» τους δρόμους του με τον Άκη Μάντζιο, τον δεύτερο προπονητή μέσα στη σεζόν. Μια κίνηση από αυτές που συνήθως «σοκάρουν» τα αποδυτήρια: Τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Δουβίκας που ως τώρα ήταν επικεφαλής της ακαδημίας. Με την επιστροφή στη δράση, οι Αρκάδες φιλοξενούνται από τον ΟΦΗ που ως εδώ δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από όλους και ο Παναιτωλικός ταξιδεύει στα Γιάννενα για τετ α τετ με τον ΠΑΣ που «καίγεται». Ομολογουμένως σε μια αγωνιστική από τώρα μπορεί να έχουμε πια θρίλερ και… επίσημα.

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

Ατρόμητος (34β): Λαμία (εκτός), ΟΦΗ (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

ΟΦΗ (33β): Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Ιωνικός (εντός), Παναιτωλικός (εκτός)

Παναιτωλικός (29β): ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΟΦΗ (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (28β): ΟΦΗ (εκτός), Λαμία (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Ατρόμητος (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα (24β): Παναιτωλικός (εντός), Ιωνικός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), Λεβαδειακός (εκτός)

Ιωνικός (24β): Λεβαδειακός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Λαμία (εντός)

Λαμία (23β): Ατρόμητος (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Ιωνικός (εκτός)

Λεβαδειακός (22β): Ιωνικός (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Λαμία (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/4 – 4η αγωνιστική

Δημοτικό Λιβαδειάς 19:15 Λεβαδειακός-Ιωνικός

«Θ. Βαρδινογιάννης» 19:15 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης

«Οι Ζωσιμάδες» 19:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

«Αθ. Διάκος» 19:15 Λαμία-Ατρόμητος

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4 – 5η αγωνιστική

Δημοτικό Περιστερίου 19:15 Ατρόμητος-ΟΦΗ

«Θ. Κολοκοτρώνης» 19:15 Αστέρας Τρίπολης-Λαμία

Νεάπολης Νίκαιας 19:15 Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο Παναιτωλικού 19:15 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5 – 6η αγωνιστική

Δημοτικό Περιστερίου 20:00 Ατρόμητος-Παναιτωλικός

«Θ. Βαρδινογιάννης» 20:00 ΟΦΗ-Ιωνικός

«Οι Ζωσιμάδες» 20:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

«Αθ. Διάκος» 20:00 Λαμία-Λεβαδειακός

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5 – 7η αγωνιστική

«Θ. Κολοκοτρώνης» 20:00 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Νεάπολης Νίκαιας 20:00 Ιωνικός-Λαμία

Δημοτικό Λιβαδειάς 20:00 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο Παναιτωλικού 20:00 Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ