Η συνάντηση-οδηγός, η πρόταση στον Μπακαμπού για νέο 2ετές συμβόλαιο και οι λεπτομέρειες για Κανός

Η συνάντηση-οδηγός, η πρόταση στον Μπακαμπού για νέο 2ετές συμβόλαιο και οι λεπτομέρειες για Κανός

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον πρώτο σκόρερ του, Σεντρίκ Μπακαμπού, του προσφέρει 2ετές μεγάλο συμβόλαιο και θέλει το «ναι». Ενώ κάνει κινήσεις και για τον Κανός.

Αγγίζει τα όρια του κλισέ. Αλλά είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει ημέρα που να μην ασχολείται με μεταγραφές. Οι άνθρωποι του συλλόγου ψάχνουν, παρακολουθούν, αναλύουν, συμμετέχουν σε μεταγραφικά fora, καταγράφουν και κατηγοριοποιούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν και αρέσουν. Και παράλληλα ετοιμάζουν ήδη την επόμενη χρονιά, κάνοντας τις κινήσεις που πρέπει, ώστε να είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και να γίνουν όλα γρήγορα.

Σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, στη διάρκεια της εβδομάδας έλαβε χώρα μια πολύ σημαντική συνάντηση, μεταξύ της διοίκησης του Ολυμπιακού, στελεχών της ομάδας, παρουσία και του νυν τεχνικού, αλλά και διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ζοσέ Ανιγκό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος ανοιχτά ζητήματα της ομάδας, τα οποία πρέπει να λυθούν το συντομότερο, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει τις κινήσεις που θέλει για τη δημιουργία της ομάδας της νέας χρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ζητήματα που θα συζητηθούν και με τον νέο προπονητή, αλλά η ομάδα θέλει να κάνει προεργασία σε θέματα που θεωρεί κομβικά και άμεσης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Η νέα ΑΕΚ βλέπει παντού εχθρούς

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού είναι η παραμονή συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του τωρινού ρόστερ. Με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να αποτελεί μία εξ αυτών. Ο 31χρονος Γάλλος σέντερ φορ και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχει συμβόλαιο έως τις 30/06/2023 με τους Ερυθρόλευκους. Και υπάρχει ειλημμένη απόφαση να γίνει ό,τι χρειάζεται, για να επεκταθεί το συμβόλαιό του. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός προσφέρει νέο κλειστό διετές συμβόλαιο στον έμπειρο στράικερ, με απολαβές αρκετά μεγαλύτερες του εκατομμυρίου ευρώ, συν τα μπόνους, ενώ είναι πιθανό στην πρόταση να υπάρξει και δυνατότητα επέκτασης και για 3ο έτος, με αυτόματη ανανέωση, σε περίπτωση επίτευξης (ατομικών) στόχων.

Ο Μπακαμπού έχει αγωνιστεί σε συνολικά 31 αγώνες με τον Ολυμπιακό από τον Σεπτέμβριο, όταν και αποκτήθηκε από τους Ερυθρόλευκους, έχοντας πετύχει 15 γκολ και μοιράσει 3 ααίστ. Στον Πειραιά θεωρούν πως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ και να έχει ρόλο σημαντικό και τη νέα χρονιά, δίνοντας μάχη μαζί με τον έτερο σέντερ φορ είναι πιθανό να αποκτηθεί.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΟΣ

Από εκεί και πέρα, εκτός των συζητήσεων για την ανανέωση των συμβολαίων των Ντόη, Ανδρούτσου και Μασούρα, ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει στο δυναμικό του με κάθε τρόπο έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε με σκοπό να αλλάξει επίπεδο τους Πειραιώτες, έπαιξε λίγο, αλλά μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε πολλά. Ο λόγος για τον Σέρζι Κανός. Ο Ισπανός μπορεί να χτύπησε και να χάνει τη χρονιά, αλλά η παρουσία του με τα ερυθρόλευκα στα 8 παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί, ήταν τόσο θετική που στον Πειραιά έχουν πειστεί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους. Ο Κανός σε σύνολο 8 αγώνων (448 λεπτά) στο πρωτάθλημα, μέτρησε 4 γκολ και 3 ααίστ, προσφέροντας γκολ ή ασίστ ανά 64 λεπτά συμμετοχής!

Η περίπτωσή του, βεβαίως, δεν είναι απλή. Με τα τωρινά δεδομένα ο Κανός μένει ελεύθερος στις 30/0620223. Αλλά έως τα τέλη Ιουνίου η Μπρέντφορντ διατηρεί το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Και όπως είχε παραδεχθεί ο τεχνικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας, Φιλ Τζάιλς, θα εξεταστεί στο φινάλε της σεζόν εάν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν. «Ο Σέρζι ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης για εμάς. Προφανώς δεν είχε τα αγωνιστικά λεπτά που θα ήθελε φέτος, οπότε ήταν καλύτερο να πάει και να παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν τι θα κάνουμε με την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του και θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για όλους», είχε δηλώσει σχετικά ο Τζάιλς.

Με τον Ολυμπιακό να ελπίζει σε μη ανανέωση προφανώς, αλλά και να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να πρέπει να διαπραγματευτεί με την Μπρέντφορντ, για να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή. Για τον παίκτη, πάντως, που έφυγε έχοντας σημαντική διένεξη με τον μόνιμο προπονητή του συλλόγου, Τόμας Φρανκ, η επιστροφή στην πρώην ομάδα του δεν προκρίνεται λύση που επιθυμεί ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ