Πλέι άουτ: Η «μάχη» της παραμονής σε… τεντωμένο σκοινί

Πλέι άουτ: Η «μάχη» της παραμονής σε… τεντωμένο σκοινί

Τα πιο συναρπαστικά πλέι άουτ μπαίνουν στην τελική ευθεία και κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Όταν ξεκινούσαν τα πλέι άουτ της Super League αυτό που έδειχνε η βαθμολογία ήταν πως τρεις ομάδες θα παλέψουν για την επιβίωσή τους και μία μπορεί να μπει σε κίνδυνο αν δεν εκκινήσει καλά στο μίνι πρωτάθλημα. Λεβαδειακός, Ιωνικός και Λαμία ήταν οι τρεις και ο ΠΑΣ η μία. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι η… παρέα μεγάλωσε καθώς έχουν αρχίσει να ανησυχούν και ακόμη δύο.

Ο λόγος για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό που αν και είχαν διαφορά ασφαλείας από τις δύο τελευταίες θέσεις, κάνουν ό,τι μπορούν για να μπλέξουν τις τελευταίες εβδομάδες. Η αλήθεια είναι βέβαια πως η κατάσταση για τις συγκεκριμένες δύο ομάδες είναι ελεγχόμενη και θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μπουν σε σοβαρό κίνδυνο αφού απομένουν μόλις τρία παιχνίδια και είναι στο +4 από την προτελευταία θέση.

Διαβάστε επίσης: «Πόρτα» και από Δήμο Λάρισας για τον τελικό: «Να μην εκδοθούν εισιτήρια και να απαγορευτεί η μετακίνηση οργανωμένων»

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους άλλους τέσσερις που απ’ ότι φαίνεται θα παλέψουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να σωθούν. Ο ΠΑΣ με τους 27 βαθμούς, η Λαμία με τους 26, ο Ιωνικός με τους 25 και ο ουραγός Λεβαδειακός με τους 23 βαθμούς, που τον δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια ενόψει της τελικής ευθείας. Από τότε που μπήκαν τα πλέι άουτ στη ζωή μας, αυτά της φετινής σεζόν είναι με διαφορά τα πιο συναρπαστικά.

Οι ισορροπίες αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική και ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορεί μία ομάδα να βρεθεί από την τελευταία θέση, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ιδιαίτερα κομβική αναμένεται να αποδειχθεί η αποψινή, 5η στροφή της διαδικασίας όπου πέρα από το παιχνίδι που παίζουν μεταξύ τους οι δύο βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες (Ατρόμητος-ΟΦΗ), τα υπόλοιπα τρία είναι… φωτιά.

Ο Αστέρα Τρίπολης υποδέχεται στο γήπεδό του τη Λαμία και εδώ τα δεδομένα εφόσον υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση είναι δύο. Αν πάρουν τη νίκη οι Αρκάδες τότε βγαίνουν από την εξίσωση και αρχίζουν να σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν. Αν η ομάδα της Φθιώτιδας καταφέρει και φύγει με το διπλό, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Η ισοπαλία από την άλλη, είναι σαφώς πιο βολική για τον Αστέρα.

Στη Νίκαια ο Ιωνικός θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι όπου ο χαμένος χάνεται. Ειδικά αν χαμένοι είναι οι γηπεδούχοι, τότε το πράγμα αρχίζει να πλησιάζει προς το ακατόρθωτο πλέον. Και τέλος υπάρχει το ματς του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό όπου εδώ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Αν οι φιλοξενούμενοι χάσουν τότε θα ελπίζουν σε ένα θαύμα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Για την ομάδα του Αγρινίου ισχύει ότι και για τον Αστέρα. Με νίκη ξεμπερδεύει και στα δύο τελευταία ματς, με Ατρόμητο και ΟΦΗ, δεν θα έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο.

Τι δείχνει η φόρμα

Με τις τέσσερις από τις επτά αγωνιστικές των πλέι άουτ να έχουν διεξαχθεί, υπάρχουν δύο παράδοξα στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς. Το ένα αφορά τον Λεβαδειακό ο οποίος μπορεί να είναι στην τελευταία θέση και να έχει το πιο δύσκολο έργο από όλους, ωστόσο στα πλέι άουτ δεν έχει ηττηθεί ακόμη. Μετράει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, όντας ο μοναδικός αήττητος μαζί με τον ΟΦΗ ο οποίος βέβαια είναι πιο λογικό να μην έχει χάσει, δεδομένης και της θέσης του στη βαθμολογία. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός δεν χάνει, το γεγονός ότι δεν νικάει εύκολα, τον αφήνει καθηλωμένο στον πάτο της βαθμολογίας.

Το άλλο παράδοξο έχει να κάνει με τον προσεχή του αντίπαλο. Ο Παναιτωλικός είναι η μοναδική ομάδα του μίνι πρωταθλήματος που όχι μόνο δεν έχει ακόμη νίκη, αλλά δεν έχει πάρει ούτε βαθμό σε τέσσερα ματς. Ο τελευταίος πόντος που πήρε ήταν το 1-1 με τη Λαμία, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Έκτοτε, έχει μόνο ήττες και γι’ αυτό μπήκε και σε μπελάδες αν και πριν το ξεκίνημα των πλέι άουτ, κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Όσο για την πιο φορμαρισμένη ομάδα, αυτή είναι η Λαμία με εννιά βαθμούς και τρεις νίκες στα τέσσερα ματς.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ:

Η βαθμολογία των πλέι άουτ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ