Τερζής: «Η ευρωπαϊκή έξοδος ήταν το αυτονόητο»

Τερζής: «Η ευρωπαϊκή έξοδος ήταν το αυτονόητο»

Ο τεχνικός του Άρη μίλησε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ που έρχεται, ενώ αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό εισιτήριο που κλείδωσαν οι «κίτρινοι».

Ο Άρης μετά το «κλείδωμα» του ευρωπαϊκού εισιτήριου στα Play-Offs της Super League δεν εφησυχάζει και ασχολείται πλέον με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική (Κυριακή 20:00).

Διαβάστε επίσης: Μαχμούτογλου: «Θα μάθουμε από τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού»

Ο τεχνικός των «κίτρινων» Τόλης Τερζής μίλησε στην κάμερα της NOVA τόσο για τον αγώνα κόντρα στους «ασπρόμαυρους» που όπως τόνισε η ομάδα του θα πρέπει να κρατήσει μπάλα για να σπάσει την πίεση του αντίπαλου, όσο και για το ευρωπαϊκό εισιτήριο που ήταν το αυτονόητο.

Αναλυτικά η δηλώσεις του Τερζή: 

Για το αυτονόητο με το ευρωπαϊκό εισιτήριο: «Μετά τις γιορτές είχαμε συζητήσει με τους παίκτες και είπαμε ότι έπρεπε να κάνουμε το come back, για να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή έξοδο. Και στα δύο αυτά παιχνίδια οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι ως ομάδα ήμασταν καλά από την άποψη της τακτικής. Δεν κάναμε, όμως, παρά το αυτονόητο. Είχαμε ξεκινήσει τη χρονιά άσχημα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείξαμε καλό πρόσωπο, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο απλώς πρέπει να κλειδώσουμε και μαθηματικά. Όταν έρχονται νίκες, που συνδυάζονται με καλές εμφανίσεις, η διάθεση στα αποδυτήρια είναι ανεβασμένη. Σε αυτή την κατάσταση είμαστε τώρα. Θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν», είπε και συμπλήρωσε. «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά αυτή τη σεζόν. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Τουλάχιστον τώρα, στο τέλος, θέλουμε να έχουμε καλή εικόνα, να δώσουμε ικανοποίηση στον κόσμο μας».

Για το αν ήρθε η στιγμή για τον Άρη να πετύχει τρεις διαδοχικές νίκες καθώς δεν το έχει καταφέρει στο διάστημα της χρονιάς: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει τέτοιο σερί στη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας, όμως, ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος έχει συνεχείς ήττες και δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, όμως, σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράει πώς είσαι πριν. Μετράνε άλλα πράγματα. Είναι διαφορετικά παιχνίδια από τα υπόλοιπα. Στις δύο μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα φροντίσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται με στόχο τη νίκη, που, αν έρθει, θα είναι η τρίτη στη σειρά. Τη θέλουμε, για να ικανοποιηθούμε κι εμείς κι ο κόσμος μας».

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: «Με αυτόν τον αντίπαλο, πάντα τα παιχνίδια είναι γεμάτα ένταση και πάθος. Ο αντίπαλος έχει προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών. Θα έχει και κάποιες επιστροφές. Ξέχωρα από αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι πιέζει πολύ ψηλά μέσα στο γήπεδό του, όπου έχει και τη βοήθεια του κόσμου του. Εμείς θα πρέπει να αποφύγουμε την πίεση του αντιπάλου, ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, και να ισορροπήσουμε γρήγορα το παιχνίδι, κρατώντας την μπάλα, για να μπορέσουμε να σπάσουμε το ρυθμό. Από εκεί και πέρα, στις φάσεις που θα κάνουμε, πρέπει να σκοράρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ