Ο χορός των καταραμένων – Τι χρειάζονται για τη σωτηρία οι ομάδες που βρίσκονται στα «χαμηλά»

Ο χορός των καταραμένων – Τι χρειάζονται για τη σωτηρία οι ομάδες που βρίσκονται στα «χαμηλά»

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των playouts, η μάχη της παραμονής κορυφώνεται και τα σενάρια για τη σωτηρία πληθαίνουν.

Ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει μόνο στα playoffs του πρωταθλήματος, εκεί που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τα playouts κεντρίζουν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, με 6 ομάδες να παλεύουν για τη σωτηρία και μόνο 2 αγωνιστικές να απομένουν.

Στις επικίνδυνες θέσεις που οδηγούν στη Super League 2, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ο Ιωνικός με 25 βαθμούς και ο Λεβαδειακός με 24 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπα και τα υπόλοιπα «διαμαντάκια» του Ολυμπιακού Β’ που θα απασχολήσουν την πρώτη ομάδα

Οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης είναι η Λαμία με 27 βαθμούς, ενώ στα πιο πάνω σκαλιά του βαθμολογικού πίνακα, είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης με τους Γιαννιώτες, πάνω από τους Αγρινιώτες και τους Αρκάδες τελευταίους στην ισοβαθμία των 30 πόντων.

Μαθηματικά αυτές οι 6 ομάδες έχουν ακόμη πιθανότητες να πέσουν κατηγορία. Τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ μίας ή περισσότερων ομάδων είναι:

  1. Οι βαθμοί που πήρε η κάθε ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια (σε κανονική διάρκεια και playouts).
  2. H διαφορά τερμάτων στα  παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν ακόμη (σε κανονική διάρκεια και playouts).
  3. H θέση που είχε καταλάβει η κάθε ομάδα από αυτές που ισοβαθμούν, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να σωθεί: 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ιωνικού με 1-0 και με ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης μένει στην κατηγορία. Αν χάσει, αλλά Ιωνικός και Λεβαδειακός δεν κερδίσουν, πάλι θα μείνει στην κατηγορία. Τα 2 παιχνίδια που έχουν οι Γιαννιώτες ακόμη είναι με Αστέρα εντός (6/5,20:00) και Λεβαδειακό εκτός (13/5,20:00).

O Παναιτωλικός πήρε έναν πολύτιμο βαθμό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 94′ κόντρα στον Λεβαδειακό και με ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο, παραμένει στην Super League. Μένει και με ήττα αρκεί ο Ιωνικός να μην κερδίσει τον ΟΦΗ. Οι Αγρινιώτες παίζουν με Ατρόμητο εκτός (6/5,20:00) και με ΟΦΗ εντός (13/5,20:00).

O Αστέρας Τρίπολης με ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ μένει στην πρώτη κατηγορία. Ακόμη και με ήττα, αν δεν κερδίσουν Ιωνικός και Λεβαδειακός μένει στην Super League. Ο Αστέρας πέφτει μόνο αν χάσει και τα 2 παιχνίδια που έχει ακόμη, με ΠΑΣ Γιάννινα έξω (6/5,20:00) και Ατρόμητο, εντός (13/5,20:00) και Ιωνικός και Λεβαδειακός κάνουν το 2/2.

Η Λαμία με το «Χ» στην Τρίπολη είναι πάνω από τη θέση του υποβιβασμού. Αν κερδίσει τον Λεβαδειακό μένει στην κατηγορία, σε περίπτωση που ο Ιωνικός δεν κερδίσει τον ΟΦΗ. Αν οι Νικαιώτες πάρουν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και κερδίσει η Λαμία τότε όλα θα κριθούν στο Λαμία – Ιωνικός θα κριθούν όλα, με την ομάδα της Φθιώτιδας να είναι στο +2. Η Λαμία παίζει με Λεβαδειακό εντός (6/5,20:00) και με Ιωνικό εκτός (13/5,20:00).

O Ιωνικός δεν ελπίζει για τη σωτηρία στην κατηγορία αν χάσει από τον ΟΦΗ και η Λαμία κερδίσει τον Λεβαδειακό και ο Αστέρας χάσει από τον ΠΑΣ. Αν φέρει ισοπαλία στην Κρήτη, δεν θέλει νίκη της Λαμίας, καθώς θα αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια. Αν ο Ιωνικός κερδίσει, ακόμη και με νίκη της Λαμίας, τότε με διπλό στη «Νεάπολη» τελευταία αγωνιστική θα μείνει κατηγορία. Το πρόγραμμα του Ιωνικού είναι ΟΦΗ εκτός (6/5,20:00) και Λαμία εντός (13/5,20:00).

O Λεβαδειακός είναι στην πιο δυσχερή θέση από όλους. Θέλει νίκη με τη Λαμία με 2 γκολ και πάνω για να έχει την ισοβαθμία κόντρα στους Φθιώτες. Αν δεν κερδίσει τη Λαμία αποχαιρετά την Super League. Τα εναπομείναντα ματς του είναι με Λαμία εκτός (6/5,20:00) και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός (13/5,20:00).

Το θρίλερ της παραμονής ακόμη μαίνεται και όλα είναι ανοιχτά στη μάχη για τη σωτηρία.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ