Μπακαμπού – Μπαρτσελόνα: H απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε ο άσος του Ολυμπιακού

Μπακαμπού – Μπαρτσελόνα: H απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε ο άσος του Ολυμπιακού

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού αποκάλυψε τι συνέβη όταν έφτασε κοντά σε μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα. Γιατί του απολογήθηκε ο Αμπιντάλ.

Μία απίστευτη ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Κονγκολέζος διεθνής επιθετικός μίλησε για τη στιγμή που έφτασε ένα βήμα από την Μπαρτσελόνα.

Πίσω στο 2020 ο επιθετικός του Ολυμπιακού, βρισκόταν στον «αέρα» όταν έμαθε πως η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Κινγκς: «Ο Βεζένκοφ κατά 90% έχει αποφασίσει να έρθει στο Σακραμέντο»

Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα

Εκείνη την περίοδο ο Μπακαμπού αγωνιζόταν στο Κινεζικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Γκουοάν Πεκίνου και τη στιγμή που βρισκόταν στη Σεούλ, για ένα εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του, για τους ομίλους του ασιατικού Champions League, έμαθε πως η Μπαρτσελόνα ενδιαφερόταν να τον αποκτήσει.

Οι «Μπλαουγκράνα», τον Ιανουάριο του 2020 έψαχναν απεγνωσμένα για επιθετικό, προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο κενό του Ουσμάν Ντεμπελέ, που είχε τραυματιστεί και θα έμενε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα.

Τελικά η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, όμως αρχικά είχε τσεκάρει την περίπτωση του Σεντρίκ Μπακαμπού.

«Όταν η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε μαζί μου δεν ήμουν η πρώτη επιλογή, αυτό πρέπει να ειπωθεί. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει τον Ροντρίγκο Μορένο, που ήταν τότε στη Βαλένθια. O καιρός πέρασε και επιλογή έγινε ακόμη δυσκολότερη», τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού.

«Συζητούσαμε για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Πράγματι, πήρα μία πτήση για Ισπανία, αλλά όταν έφτασα στη στάση μου, ο εκπρόσωπός μου, μου είπε πως η μεταγραφή δεν θα ολοκληρωνόταν τελικά και γύρισα ξανά πίσω στην ομάδα μου», συμπλήρωσε ο Μπακαμπού.

Η επικοινωνία με τον Αμπιντάλ

Αυτή η στάση, οπού και έμαθε τα δυσάρεστα για τον ίδιο νέα, έγινε στο Χονγκ Κονγκ, όμως τότε ο Κονγκολέζος επιθετικός έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, αθλητικός διευθυντής των «Καταλανών», ήταν αυτός που κάλεσε τον Μπακαμπού.

«Τότε με κάλεσε ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος μου εξήγησε τα πάντα και μου απολογήθηκε για τον τρόπο που κύλησαν τα πράγματα. Έμεινα έκπληκτος που με κάλεσε και θεώρησα πως αυτό ήταν πολύ κομψό εκ μέρους του», δήλωσε ο φορ των «Ερυθρόλευκων», για την επικοινωνία του με τον Αμπιντάλ.

Η μετέπειτα πορεία του

Ο Μπακαμπού που ήταν γνωστός στο ισπανικό ποδόσφαιρο από την τριετία που πέρασε με την φανέλα της Βιγιαρεάλ, μίλησε ακόμη για την μετακίνηση του στη Μαρσέιγ, μετά την αποχώρησή του από την Γκουοάν και την πορεία του στη Γαλλία.

«Τελείωσα τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ στο Κινεζικό πρωτάθλημα. Είχα ακόμη έξι μήνες στο συμβόλαιό μου. Μετά τη λήξη του συμβολαίου μου, υπέγραψα στην Μαρσέιγ, μία σύντομη, αλλά έντονη εμπειρία στην καριέρα μου. Έχω καλές μνήμες από εκεί, όπως το γκολ που πέτυχα στο ντεμπούτο μου, ή την πρόκριση στο Champions League την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος».

Ο Μπρέιθγουεϊτ έμεινε για 2 σεζόν στη Βαρκελώνη, χωρίς ποτέ να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των «Μπλαουγκράνα». Ο Μπακαμπού όπως αποδεικνύει και από την, μέχρι στιγμής, παρουσία του στον Ολυμπιακό, δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος και όλα μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά, αν τελικά γινόταν κάτοικος Βαρκελώνης.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ