Τι τρέχει με τον Μάρκο Λιβάγια – Όλη η Θεσσαλονίκη συζητά για…

Τι τρέχει με τον Μάρκο Λιβάγια – Όλη η Θεσσαλονίκη συζητά για…

Ο Μάρκο Λιβάγια θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Και ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως… περιμένει στην γωνία...

Με μπόλικο ενδιαφέρον η πληροφορία που κυκλοφορεί και οπλοφορεί –έστω σε επίπεδο φιλολογικό- για τον Μάρκο Λιβάγια. Σκέφτεται σοβαρά λέει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα. Και ο ΠΑΟΚ που ψάχνει έπειτα από χρόνια μια μεταγραφή που θα κάνει χαρούμενο το κοινό του, δείχνει να περιμένει στην… γωνία. Θέλει άλλωστε έναν ποδοσφαιριστή «κάνω τη διαφορά» στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Και τον θέλει… αμέσως μιας και στις 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει προετοιμασία δίχως να διαθέτει βασικό σέντερ φορ.

Φυσικά αυτά δεν γίνονται με πρακτικές «έσοδα-έξοδα». O Λιβάγια που τον Αύγουστο κλείνει τα 30 έκανε πράγματα και θαύματα φέτος στην Κροατία με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Σεζόν με 21 γκολ και 15 ασίστ σε σύνολο 42 αγώνων σε μια ιστορία που τον έφτασε ξανά σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Με βάση τα όσα κυκλοφορούν η Χάιντουκ Σπλιτ, στην οποία ανήκει, έχει ρήτρα μαζί του 1,5 εκ. ευρώ και ο παίκτης παίρνει 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο, άρα 3 εκ. συνολικά ως μίνιμουμ για να μπορέσει κάποιος να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα. Με έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σαν φορ, σαν περιφερειακός, που μπορεί να δώσει ασίστ να βάλει γκολ κλπ… Και δεν χρειάζεται κάποιος να φτάσει ως την Κροατία για να βρει τους αριθμούς του. Υπάρχει εδώ και το δεδικασμένο της εποχής ΑΕΚ με 42 γκολ και 29 ασίστ σε 147 συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Γκλάντμπαχ έβαλε στο «σημάδι» της τον Ντόι

Κακά τα ψέματα όμως. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κάνει μια τέτοια μεταγραφή. Και σε ότι αφορά στην επίθεση, προφανώς για λόγους μπάτζετ «μοιράζει» ήδη πως ο δεύτερος φορ της ομάδας θα είναι ο Μπράντον Τόμας (μπορεί να ανακοινωθεί έως την Παρασκευή) και τρίτος, ο μικρός ο Στέφανος Τζίμας. Πρώτο δεν έχει, αλλά δεν ξέρει κανείς αν έχει και μπάτζετ για να μπορεί να κάνει μια τέτοια υπέρβαση. «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, είναι βέβαιο ότι τον θέλουν στην ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το θέμα δεν έχει προχωρήσει και βέβαια δεν είναι γνωστή η άποψη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Όλα είναι φήμες, αλλά μακάρι να είχαν βάση, με τον ΠΑΟΚ να έχει τριπλέτα στην θέση του φορ: Λιβάγια-Μπράντον-Τζίμας!» γράφουν στον Βορρά θέλοντας μάλλον να… σβήσουν τη φωτιά της φημολογίας.

Οκτώ μέρες μας χωρίζουν απο την πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΟΚ και το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι λογικό σε αυτό το διάστημα που απομένει να προκύψουν εξελίξεις στα μεταγραφικά και κυρίως στις θέσεις που οι άνθρωποι του Δικεφάλου θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης. Για την ώρα πάντως τα νέα πρόσωπα που θα βρίσκονται δεδομένα στη Νέα Μεσημβρία στις 22 του μήνα είναι συγκεκριμένα δεν προκύπτουν από το μέτωπο των μεταγραφών. Σε σχέση με την περασμένα αγωνιστική περίοδο οι «νέοι» θα είναι οι παίκτες που επιστρέφουν από δανεισμό και θα αξιολογηθούν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο Χάρης Τσιγγάρας, μετά από ένα χρόνο στην Τουλούζ, ο Γιώργος Βρακάς (που αγωνίστηκε για δυο χρόνια στον Λεβαδειακό), ο Παναγιώτης Τζίμας που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ Β’ και έκανε μια σχετικά καλή σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Χιτζάμ Κανίς, του οποίου τα δικαιώματα απέκτησε ο Δικέφαλος τον περασμένο Γενάρη και τον άφησε να κλείσει τη σεζόν στον Πανσερραϊκό ως δανεικός είναι οι παίκτες που θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Ρουμάνου τεχνικού.

Από εκεί και πέρα ο Βόσνιος εξτρέμ Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, με 9 γκολ και 7 ασίστ στο πρωτάθλημα της Super League 2 και ο Ιταλός στόπερ Ραούλ Μορικέλι έχουν ενημερωθεί πως θα ξεκινήσουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που ήδη έχουν πάρει άδεια και δεν συμμετέχουν στις τελευταίες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ