Το «ντόμινο» των 20.000.000 € με Γκβαρντιόλ, Σίτι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η κρούση για Σισέ

Το «ντόμινο» των 20.000.000 € με Γκβαρντιόλ, Σίτι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η κρούση για Σισέ

Πώς η πιο ακριβή πώληση αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο δεδομένο ενδιαφέρον της Ντιναμό για τον Παπ Αμπού Σισέ.

Είναι πιθανότατα ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο. Κι αν δεν είναι ακόμη, είναι η εικόνα από τα προσεχώς. Διότι ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ, μόλις στα 21 του χρόνια, έχει ήδη ξεκινήσει για την κορυφή. Και το όνομά του ετοιμάζεται να γραφτεί στην ιστορία. Ως η ακριβότερη πώληση αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μια πώληση που μπορεί να προκαλέσει ένα ιδιαίτερο ντόμινο, που θα φτάσει έως τον Πειραιά και τον… Παπ Αμπού Σισέ. Εξηγούμαστε…

Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, είναι πιθανό να μην βρίσκονται στους Ερυθρόλευκους το επόμενο διάστημα. Δεν είναι μυστικό ότι αρκετοί βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού. Και για κάποιους έχουν ήδη φτάσει προσφορές. Ο Σισέ είναι ένας από τους παίκτες που έχουν κινήσει την αγορά. Με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να έχει ήδη μιλήσει με τους Ερυθρόλευκους για την πιθανότητα να αποκτήσει τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Διαβάστε επίσης: Χαμός σε όλη την Ευρώπη για Μίροτιτς και Ολυμπιακό!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και λίγο καιρό η μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας έχει βάλει στο στόχαστρό της τον 27χρονο στόπερ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα που έχει βάλει στο τραπέζι, για την απόκτηση του Σενεγαλέζου δεν φαίνεται να είναι ικανά να πείσουν τους Πειραιώτες. Κάτι, ωστόσο, που μπορεί να αλλάξει προσεχώς. Καθώς η Ντιναμό αναμένεται να λάβει μια γερή «ένεση» της τάξης των 20.000.000 €. Από… έμμεση πώληση.

Το καλοκαίρι του 2021, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε πουλήσει το μεγαλύτερο αστέρι της στη Λειψία. Ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ είχε κάνει το δρομολόγιο Κροατία – Γερμανία με ένα ποσό κοντά στα 19.000.000 €. Με την υποσημείωση πως οι «Purgeri» κράτησαν ένα ποσοστό της τάξης του 20% σε ενδεχόμενη μεταπώληση. Από το πρώτο ευρώ. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, τρία χρόνια μετά, να είναι απολύτως επίκαιρη, αλλά και… χρυσοφόρα για τους Κροάτες.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε σε συμφωνία με την πλευρά του 21χρονου, κορυφαίου κεντρικού αμυντικού στο πρόσφατο Μουντιάλ. Και πλέον προσπαθεί να τα βρει με τη διοίκηση της Red Bull, ώστε να κάνει δικό της τον Γκβαρντιόλ. Για αυτό τον λόγο προσέφερε 90 εκατ. ευρώ, συν μπόνους. Η Λειψία, ωστόσο, έχει ενημερώσει τους Αγγλους πως η μεταγραφή δεν θα γίνει εάν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν βγάλει από τα ταμεία της 100.000.000 ευρώ. Στρογγυλό ποσό. Που θα κάνει τον νεαρό, τον ακριβότερο αμυντικό όλων των εποχών. Οι Γερμανοί δεν το διαπραγματεύονται. Οι Αγγλοι τον θέλουν σαν τρελό, οπότε το ποσό φαίνεται ότι θα δοθεί. Και ταυτόχρονα η Ντιναμό θα πάρει το δικό της ποσοστό, δηλαδή 20.000.000 €!

Αυτή η οικονομική «ένεση» είναι πιθανό να αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης Σισέ. Καθώς η ομάδα του Ιγκόρ Μπίστσαν θα έχει την άνεση να ανεβάσει την προσφορά της για τον στόπερ του Ολυμπιακού. Είναι άγνωστο εάν μπορεί να φτάσει στις απαιτήσεις των Πειραιωτών, αλλά το σίγουρο είναι ότι τον παίκτη τον θέλει. Μένει να φανεί πόσο. Στην πράξη. Με ευρώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ