Κίνι, ένας αυθεντικός Ισπανός…

Κίνι, ένας αυθεντικός Ισπανός…

Ο νέος άσος του Ολυμπιακού έρχεται με πάνω από 300 επικίνδυνες αποστολές στα απαιτητικά γήπεδα της Ισπανίας

Joaquín José Marín Ruiz. Πολύ απλά Quini. Κίνι στα ελληνικά. Γεννημένος εκεί στα διψασμένα χωράφια τ’ ανοιχτά της Κόρδοβα ήταν πάντα σταθερός, μετρημένος, σοβαρός, αποτελεσματικός. Παιδί μεγαλωμένο στο Fernán Núñez στη βόρεια Ανδαλουσία, ο νέος άσος του Ολυμπιακού έκανε τα πρώτα του βήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ως επιθετικός.

Το ξεκίνημά του έγινε στις τοπικές Seneca CF και Club Deportivo Stadium de Fernán Núñez το 1998. Στα 19 του, το 2008, πήγε στην εραστιτεχνική Club Deportivo Aguilarense de Aguilar de la Frontera κι ένα χρόνο μετά μετακόμισε στην Antequera C. F., όπου έπαιξε μέχρι το 2011.

Την περίοδο 2011–12 έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας παίκτης με την Λουθένα στη Segunda División B (η δική μας Γ’ Εθνική), παίζοντας τώρα ως εξτρέμ!

Οι σκάουτερς της Ρεάλ τον ανακάλυψαν σε ένα από τα ταξίδια τους στην Ανδαλουσία.

Ο Κίνι εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, την περίφημη Καστίγια της Σεγκούντα Ντιβιζιόν στις 12 Ιουνίου 2012, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της ισπανικής Β’ εθνικής στις 25 Αυγούστου 2012, παίζοντας δέκα λεπτά στην εντός έδρας νίκη με 3–2 εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Η επόμενη ήταν η χρονιά που άλλαξε θέση μέσα στο γήπεδο αφού μετατράπηκε με επιτυχία από εξτρέμ σε δεξιός μπακ από τον προπονητή Μανόλο Ντίαθ.

Ειχε έρθει η ώρα να φύγει από τα δεύτερα της Ρεάλ.

Στις 11 Ιουνίου 2014, ο Κίνι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Με την ομάδα της Μαδρίτης έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στην Πριμέρα και μάλιστα σε όλο το 90λεπτο στις 25 Αυγούστου του 2014 στην εντός έδρας ισοπαλία (0–0) κόντρα στην Ατλέτικο στο μίνι ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας.

Νέα καλή μεταγραφή έκανε τρία χρόνια μετά. Στις 29 Ιουνίου του 2017 πήγε στη Γρανάδα. Με τους Ανδαλουσιάνους καθιερώθηκε ως δεξί μπακ και έγινε και αρχηγός τους. Ηταν βασικός στην πορεία με τον Μαρτίνεθ προπονητής στο Γιουρόπα Λιγκ όπου έπαιξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός που υπέστη στις 7 Δεκεμβρίου 2019 τον κράτησε εκτός γηπέδου μέχρι την επανεμφάνισή του έναν χρόνο αργότερα στην έδρα της Θέλτα.

Δεν είναι η δουλειά του να σκοράρει, αλλά στις 11 Απριλίου του 2021 έμεινε στην ιστορία της ισπανικής ομάδας. Κατάφερε το δεύτερο γκολ της Γρανάδα κόντρα στη Βαγιαδολίδ στο «José Zorrilla» και σφράγισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα, σε ηλικία 31 ετών, ήταν η πρώτη του φορά που έβρισκε δίχτυα στην Πριμέρα.

Ο Κίνι φυσικά και είναι γνωστός στον Μαρτίνεθ καθώς ήταν παίκτης του στη Γρανάδα. Ο έμπειρος μπακ παίζει στα δεξιά αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με πάνω από 300 συμμετοχές στις δυο μεγάλες κατηγορίες της Ισπανίας η εμπειρία και η ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις είναι το σήμα κατατεθέν του.

Στοχαστικός, παρατηρητικός, αυθεντικός. Γνήσιο παιδί της Κόρδοβα. Επαγγελματίας και κύριος σε όλα του. Παίκτης που έχει πάντα πάνω από όλα την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη εγγύηση σε ό,τι κάνει…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ