Ευκαιρία «βασικού» στον Μαντί Καμαρά, δίνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ευκαιρία «βασικού» στον Μαντί Καμαρά, δίνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Στο πιο ισχυρό τεστ του καλοκαιριού ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τεστάρει τον 26χρονο box to box αλλά και τις… αντοχές της αμυντικής του γραμμής.

Sold out απόψε το Άιμπροξ για το φιλικό του Ολυμπιακού με τους Ρέιντζερς. Και πιθανότατα αυτή και μόνο η λεπτομέρεια να λέει πολλά για τον πραγματικό συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δύο εβδομάδες πριν βουτήξει στα… βαθιά των προκριματικών του Europa League.

Υπάρχει μάλιστα κάτι ιδιαίτερο που την συνδέει με τους Σκωτσέζους σε αυτή τη συγκυρία, μιας και εκείνοι περιμένουν με την ίδια αγωνία την τελική έκβαση της μονομαχίας Γκενκ-Σερβέτ (1-1 χθες στην Ελβετία το πρώτο παιχνίδι). Διότι ο Ολυμπιακός θα… χορέψει με τους ηττημένους και το συγκρότημα του Μάικλ Μπιλ με τους νικητές και φόντο ένα εισιτήριο για τα playoffs του Champions League.

Δεν αποκλείεται λοιπόν στο περιθώριο του αποψινού τεστ τα δύο τεχνικά τιμ να ανταλλάξουν ιδέες για τα πρώτα συμπεράσματα περί των υποψηφίων αντιπάλων. Όπως δεν θα πρέπει να αποκλείεται σε ότι αφορά ειδικά στους Ερυθρόλευκους να δούμε μια δοκιμή με εκπλήξεις σε σχέση με όσα βάλαμε κατά νου από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο Μιλς. Με πρώτη και καλύτερη αυτή που κυκλοφορεί με όνομα και επώνυμο, Μαντί Καμαρά.

Έπειτα από 181 συμμετοχές, 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο σε φόντο Ερυθρόλευκο κάθε συζήτηση αναφορικά με την ποιότητα και τις δυνατότητες του 26χρονου box to box μοιάζει περιττή. Ένας από τους καλύτερους box to box που είδαμε την τελευταία 5ετία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάποιος που πέρσι πέρασε τον χειμώνα του στην αιώνια πόλη αναζητώντας στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος που σήμερα θα φορέσει για πρώτη φορά τα χρώματα του Ολυμπιακού έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο.

Με βάση την χθεσινή δοκιμή ο Καμαρά που προπονείται από την Κυριακή με την ομάδα, θα έχει στο πλάι του τον Βιθέντε Ιμπόρα και μπροστά του τον Κώστα Φορτούνη στον 4-2-3-1 σχηματισμό που επιλέγει σταθερά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Για την απόφαση αυτή προφανώς παίζει ρόλο και η κατάσταση του Ινμπόμ Χουάνγκ. Διότι ο Κορεάτης είναι στην αποκατάσταση ενός τραυματισμού στη μέση και η αποψινή του παρουσία είναι κρίνεται παραπάνω από αμφίβολη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η βασική τετράδα της άμυνας που θα επιλέξει ο Ισπανός προπονητής. Διότι αν τον προβληματίζει κάτι περισσότερο ως εδώ με βάση όσα είδαμε στα φιλικά της Αυστρίας είναι αυτά τα… τετραγωνικά του γηπέδου. Και εκεί δεν θα πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις με κεντρικό πρόσωπο μάλιστα τον Παναγιώτη Ρέτσο που αναμένεται να πάρει και αυτός μια ευκαιρία αλά Μαντί Καμαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ